Bu ara işlerimin yogunlugu nedeniyle anlık alsat yada günlük alım satım yapamıyorum.
Bir miktar param kaldı kullanmadığım banka faizleri fena değil ama daha mantıklı hızlı sonuç veren ne yatırımı yapılabilir?
Printable View
Bu ara işlerimin yogunlugu nedeniyle anlık alsat yada günlük alım satım yapamıyorum.
Bir miktar param kaldı kullanmadığım banka faizleri fena değil ama daha mantıklı hızlı sonuç veren ne yatırımı yapılabilir?
Tulumbada su bitti.
2002'de Türkiye'nin, vadesi bir yıldan az, her 100 $ 'lık dış borcu için TCMB kasasında 163 $ varken; şimdi her 100 $ 'lık dış borç için kasada 80 $ var.
https://scontent.fsaw1-9.fna.fbcdn.n...38&oe=5A7672CE
Mehmet Şimşek: Ya borçlanacağız ya vergileri artıracağız.
IMF’ye borc veren,yaptigi kopru ve Havalimani Bati tarafindan kiskanilan ulke ne ara bu hale geldi?
3,615 den çıkış yaptım şimdi alım fırsatı bekliycem
Gena rakam degil ama bant 3,64'de.
Alis icin hedef nedir?
06/10/2017 bülteni:
ABD'de vergi reformunun geçme ihtimalinin artması bir yandan borsaları olumlu etkilerken diğer yandan USD'yi değerlendiriyor.
ABD'de TSI15.30'da açıklanacak olan istihdam raporunda saatlik ücretlerdeki aylık değişime odaklanacağız.
USDTRY kurunda 200 günlük ortalama yukarı yönde önemli bir direnç rolü oynuyor. 3.5900-3.5950 seviyesinin yukarı yönde aşılması durumunda 3.64'e doğru bir hareket olabilir.
Trump yönetiminin vergi reformunu Senato'dan geçirmek adına kritik önemde bir yasal adım atması Amerikan hisse senedi piyasasını olumlu etkiliyor.
Dün endekslerde yeni zirveler görüldü. Amerikan hisselerindeki olumlu eğilim küresel bazda da etkisini gösteriyor. Zaten gelişmiş ülkelerin 23 borsa endeksini içererek hesaplanan MSCI dünya endeksi de tarihinin en yüksek düzeyinden işlem göstererek bu görüşü teyit ediyor. Trump'ın vergi reformu kısa vadede Amerikan ekonomisinde yüksek oranlı bir ekonomik büyümeye neden olabilir. Bu da hiç şüphesiz hisse senedi piyasalarını olumlu etkileyen ana etkendir. Ancak, sürdürülebilir olmayan bir plan, ki mevcut vergi reformu yasa tasarısının öyle olduğu iddiası oldukça yaygın, hızlı enflasyona neden olabilir. Normal şartlarda maliye politikaları hakkında konuşmayan FED yetkilileri bu kez farklı davranıp vergi reformunu eleştirdi. San Francisco FED Başkanı Williams dün yaptığı açıklamada sürdürülebilir olmayan politikaların nihayetinde resesyon ya da yüksek enflasyon gibi ciddi ekonomik sorunlara neden olduğunu vurguladı.
Ancak, bu uyarılara rağmen, görünen o ki, vergi reformunun onaylanması yönünde Trump ve ekibinin ısrarı sürecek. Dünkü adımlar gösterdi ki Cumhuriyetçiler bu defa tasarı etrafında kenetlenip mutabık kalmış durumda.
Bu durumda FED'in politika tepkisi gösterip faizlerde daha hızlı oranda artırıma gitmesi olası. Zaten FED'den son günlerde gelen sinyal ve açıklamalar da şahince tadlar içeriyor. Bu yöndeki adımlar Amerikan Doları'nda (USD) küresel bazda sert bir değerlenmeye neden olabilir.
Ayrıca, vergi reformunun bir diğer parçası olan Amerikan gerçek ve tüzel kişilerin yurtdışındaki varlıklarını ABD'ye getirme imkanı da USD'nin değerlenmesi yönünde bir etkiye neden olabilir. Bu nedenledir ki, bu satırlarda bir süredir temkinli ve tedbirli davranma çağrısında bulunuyoruz. Bu kapsamda EURUSD paritesinde dün kaydedilen düşüş ile 1.15'li rakamlara doğru bir hareketin önünün açıldığını öngörüyoruz.
Bugün ABD'de TSİ15.30'da açıklanacak olan Eylül ayı istihdam raporu her ay olduğu üzere piyasaların yakından takip edeceği bir unsur. Ancak, bu ayki rakamları farklı bir bakış açısı ile değerlendirmek gerek zira kasırgalar nedeniyle işe alımlarda ciddi aksamalar yaşandı. Zaten, tarım dışı bordrolu çalışan sayısına ilişkin beklentilerin geniş bir alana yayılması da bu görüşü teyit ediyor. Beklentilerin ortalaması 80bin artış civarında...
Beklentilerden çok farklı gelmemesi durumunda bu ay bordrolu çalışan sayısının mali piyasalarca çok da dikkate alınmayacağı kanaatindeyiz.
Bununla birlikte, raporla birlikte yayımlanan ve enflasyon hakkında önemli ipuçları sunan saatlik ücret artışına daha fazla dikkat edileceğini tahmin ediyoruz. Piyasaların beklentisi bu rakamın aylık bazda %0.3 artacağı yönünde... Bu beklentiye göre daha yüksek bir gerçekleşme USD'deki değerlenme eğilimini pekiştirebilir. Aksi durumda ise mali piyasalara olumlu bir doping etkisi olacaktır. Bu nedenle de fiyatlamalarda veri sonrasında önemli bir dalgalanmaya hazır olmakta yarar var.
Türk mali piyasaları temel anlamda yurtdışı piyasalardaki gelişmelerden etkileniyor. Son dönemde Amerikan 10 yıllık tahvil faizi ile USDTRY kuru arasındaki kuvvetli ilişki de bunu teyit ediyor. FED'in şahince tavrını korunması dün gece saatlerinde USDTRY kurunu 3.5900 civarına getirdi.
Teknik olarak 200 günlük ortalama buralardan geçiyor. Daha önce de bu seviyelere gelen USDTRY kuru teknik manada yukarı gitmekte zorlanınca yönünü aşağı çevirmişti. Bugün de bu denemesinde başarılı olup olmadığını test edeceğiz. Amerikan istihdam raporunun bu denemede belirleyici bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Bu seviyenin yukarı yönde aşılması durumunda ilk etapta 3.64 seviyesine doğru bir hareket ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor. ABD'de çok zayıf bir istihdam verisi gelmesi durumunda ise son günlerde sıkıştığı bandın alt kısmı olan 3.5550 seviyesine doğru geri çekilebilir. Hissiyatımız hareketin yukarı yönde olacağı şeklinde... TL'de olası bir değer kaybı olması halinde bunun tahvil ve hisse senedi piyasalarındaki yansıması da olumsuz olabilir.
3,63-3,64 banında satış yapılıp beklemeye geçilebilir düşüncesindeyim, sonra olası bir 3,55-3,57 gevşemelerinde tekrar alım kollanabilir.
Acayip şekilde sadece yabancı alıp satıyor, ekranlardan görülen o en azından. Yeterli parasını kazanmış fonların yerine yenileri mi geliyor nedir
Ben olsam bu seviyeden dolar almaz kademeli olarak en az 1/3- 1/4'ünü satardım.. Öğleden sonra açıklanacak TDI esnasında gelen ABD 10 Yıllıkları anlık izleyip satmaya devam edip etmeyeceğime karar verirdim.. Veri sonrası 10 Yıllıklar %2.350 ve üzeri giderse dolar düşmez tl karşısında.. Ama veri çok kötü gelir ve yönünü 2.35 aşağısına çevirirse dolardan kaçardım .. Veya satıp yine bu ay içerisinde alttan almayı denerdim...
Beklenti istihdam verisinin iyi geleceği ve USD'yi destekleyeceği yönünde..
3,41 le dolara girmiştim 3,61den çıktım. Allah bereket versin :)
Altından dolara geçtiğimde oluşan zararima az kaldı 3. 64 kafa kafaya
Saat 17.00'ye kadar 3,64 görür mü?
Olabilir gibi
Tdi dusuk geldi ama bizde hala yuksek.
Realizasyon yapilabilir ama supriz bir haberle 3,64 ustu satim olabilir.
Tdi ciler ters kose :)
3.42 lerden aldigim dolarlar duruyor hala acaba biraz daha yukselirmi diye bekliyorum ama ac gozluluk yapmayip bozsammi
Abi saatlik kazançlar güzel geldi.. Birde işsizlik %4.2 .. Rakam çok iyi aslında , Kasırga vs. yavaşlatmış olmasına rağmen veriler böyle..
Önümüzdeki hafta bir parça geri çekilme sonra yükseliş bekliyorum.. Özellikle Hazine borçlanma ihaleleri öncesi döviz gevşer genelde.. 3.57 - 3.58 Bandına gelince alım yapmayı planlıyorum... Sene sonu geliyor , bizimde döviz borçlarımız var ve artık yavaş yavaş kapamaları yapacağız..
Abd 10 Yıllıklar 2.36 civarında şu anda.. Ekim fed toplantısı öncesi yine dolar ateşlenir diye düşünüyorum ..
Bende de 3.4X seviyelerinden almış olduğum dolarlar duruyor .. 3.58'den de alabilirsem güzel bir ortalama ile bu seneyi yavaş yavaş kapatacağız bakalım
Yarın dolar alev alacak
http://www.ntv.com.tr/dunya/son-daki...B0SCE-mOMp-n7A
Bi daha alım vermez gibi bu fiyatlardan almaya devam etsek mi ?