vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı
Abd ile yapılan antlaşmalar var.. İran'a ambargo koyduğunda o ambargoyu delmek suçtur.. Sorun şuki bu kadar senedir Abd ambargonun uygulanmadığını bilmesine rağmen neden seneler sonra harekete geçtiği? ... Ceza kesilirse (%90) sonucu o kadar yıkıcı olurki benim sene sonu 4 - 4.2'lik tahmin pamuk prenses gibi kalır ... Uzun süredir devlet doları kontrol altında tutuyordu ki inatla dolarizasyonu vr enflasyonu durdurmak için dövizi baskıladı.. Dolar globalde değer kaybetmesine ve Mb tarafından faizler ve likidite ile sürekli baskılanmasına rağmen bu seferde Devletin istediği olmadı.. Neredeyse 1 senedir yüksek faiz uyguluyor Mb ve her geçen gün faizler istikrarlı bir şekilde artıyor.. Şimdi uygulanan 1 senelik yüksek faiz politikası da çöp oldu.. Doların Euronun yükselmesi ile birlikte tekrar enflasyon yükselicek , yükselen enflasyon faizleri yükselticek vs.. Hala anlayamadıkları birşey varki Üretmeden tüketmek böyle bir dünya yok... Son olarak bugün meşhur İnşaatçı Ağaoğlu'da hem mevduat faizlerinden hemde kurlardan dert yandı.. Üstü kapalı olarakta birşeyler ima etti .. Fi yapı gibi birkaç olay olursa kötü olur dedi ( ben hükümete mesaj olarak algıladım)