Ama oara aklamamis
Printable View
Diğer suçlu bulunduğu maddeler kara para aklamanın yanında çok da ağır bence, hepsi örgüt kurup bilinçli ve taksirle yasaları çiğnemeye varan ithamlar maddeler, en masumu aklama. Kendisi de hapse girecek min 5 yıl üzerinden de Halkbank'a ve belki de diğer birkaç bankaya yüklü cezalar kapıda.
walla piyasanın fiyatlamasına bakınca çok ciddiye alınmadığını söyliyebilirim
ceza 11 nisanda cezanın miktarı etki eder ama sanki çok büyük cezalar beklenmiyor gibi geldi bana
Bu dava sonucu pekçok diğer dava açılabilir, Abd Türk hükümetinin iplerini eline aldı... Zaten kapalı kapılar ardından pazarlıklar yapılıyor
Şimdi ne olacak, Abd hazine bakanlığı Cezayı kesicek dayanak ise Dava sonucu...
Ancak ; Abd'nin açabileceği başka davalar da var, Türkiye'yi teröre yardım ve para sağlama suçlarından yargılama gibi davalar açılma durumu gibi..
Tl'de değer kaybı sürecek buda kesin, ancak Doların fiyatı enflasyona doğrudan etki ettiği için ellerinden geleni yapacaklar ki enflasyon kontrol altına alınsın ancak atladıkları birçok şey var,
1) Gıda fiyatları artıyor... Çünki ekili alan kalmadı ve mazot pahalı
2) Asgari ücret artışı mal maliyetlerini artıracak
3) Köprü otoyol zamları mal maliyetlerini artıracak
4) Faizlerin yükselmesi finansman giderini artıracak ve mal maliyetine yansıyacak
5) Petrol fiyatları (Brent) 68 Usd'yi geçti ki bu birkaç sene önce 35 Usd'lerde idi yani neredeyse 2 kat..
6) A-Z yapılan her zam mal fiyatlarını etkileyecek (Mtv artışından tut, Elektirik, Doğalgaz aklınıza ne geliyorsa... Ki millet elektiriğe yapılan zammı %8.8 sanıyor halbuki yansıması %15 Olacak)
Şimdi Troller İran ile Türkiye Gayri safisini karşılaştırarak Algı operasyonu yapıyorlar ve ne kadar başarılı olduklarını söylüyorlar.. Hakikaten de aslında doğruluk payı var, İran 15 senedir Ambargo altında ve demir yumruk rejimi ile yönetiliyor ... İşte zaten bizde bunu söylüyoruz, Demir yumruk rejimi fakirleştirir.
Kısaca bu kadar pisliğin olduğu yere Yaradan Rahmet etmez ,
Hakan Atilla garibanın teki, suçsuz olan tek kişi...
Zarrab denen hasiyetsiz şerefsiz mallarını Dubai'ye kaçırmış... Hakan Atilla'nın ise muhtemelen ailesi çoluğu çocuğu vardır Türkiye'de ve onların güvenliği için itirafçı olup kurtulamadı da.. Muhtemelen korkutmuşlardır garibi..
Rüşveti alan tüm pislikler ortalıkta gezicek, Zarrab namussuzu yırtacak... Gariban olanın ise ömrü Abd hapishanelerinde çürüyecek, böyle adaletin de A.Q.
Amerika hazine bakanlığı Halkbank'a dedikolar gibi 10milyar dolar ceza keserse o zaman işler değişir ama dava sonucu henüz piyasaya yansımadı
Yahu benim anlamadığım , Zarrab tutuklu iken Hakan Atilla neden ABD'ye gitti ?
Görünen sebep bankada ki pozisyonu ile alakalı ama bende mantığa uygun görmüyorum bunu ,
Atilla'ya uygulama talimatı veren üst yöneticisi de , bu dönemde banka da işlemleri sağlayan birim de , Hakan Atilla'nın kendisi de ; giderse yaşayacağı sorunların farkında olmalı ?
Yani Reza dünya üzerinde ABD harici bir çok ülkeye iltica edip sorunsuz bir hayat sürecekken neden ABD'ye gitti?
Reza yakalandıktan sonra bunu gören işin içindeki diğer şahıslar ve bir şekilde Hakan Atilla'yı bu işe sokanlar neden Reza yakalandıktan sonra su'dan bir sebeple Atilla'yı ABD'ye göz göre göre yolladı?
En basiti ise Atilla ise zorunda bırakılmış olsa dahi , sonucu illa ki kendince analiz etmiş iken neden ABD'ye gitti?
Bir çok şeyi biliyor. Çarkın içine girmemiş olabilir ama bildiğinide saklayarak milli çıkarlarımıza zarar vermiş. Milli derken Milli Hükümetimizden bahsetmiyorum tabi. Sessiz kalarak Milletimizin çıkarlarına zararı dokunmuş.
Hala bildiğini anlatmıyor anlatamıyor ve cezasını çekiyor. Çarkın içinde asıl olanlar elini kolunu sallayarak dolaşıyor. O kısmı bana görede adaletsizlik.
Olay şuna benziyor, mahalleye hırsız dadandı. Hırsızın biri ve bunları görüp polisi aramayan, yakalandıktan sonra görgü tanığı olmak istemeyen adam yakalandı. En büyük ceza buna verildi. Yakalanan hırsız arkadaşlarını ispikleyip olaydan sıyırdı. Kalan hırsızlarda yakalanmıyor :)
Merkez'in brut doviz rezervleri 4.6 milyar dolar duştu - Bloomberg HT
Mb Döviz rezervlerini eritmeye devam ediyor., Kurun çıkmasını istemiyor ... Mb'yi takip edin ne zaman rezervleri artmaya başlarsa bilinki Mb döviz topluyor!!
Kış ayı içerisindeyiz artık Botaş gibi kurumların yüklü ödemeleri olucak ki sanırım Mb direk karşılıyor.,,,
Doların globalde yerlerde süründüğü bir ortamda rakip Gelişen ülkeler Brezilya-G.afrika gibi ülkeler peşpeşe birkaç kez faiz indirmesine rağmen Türkiye'nin peşpeşe faiz artırmasına rağmen dövizin fazla değer kaybetmemesi birşeyler anlatıyor aslında.,
Ben Altın alımına devam ediyor olacağım kısmet ise... Her Fed toplantısı öncesi Altın Ons olarak geri geleceği için alım fırsatı oluşur.,
Ara ara bu konuya girip yazdıklarınızı okuyorum dolar yada altın alımı için akbank direkt kullanıcam, uygunmudur?
Birde ak.bank ı değiştirmek istiyorum, sadece mobil uygulamaları iyi, hangi bankayi tavsiye edersiniz? Şube önemli ama şubeyle işim olmaz pek. ? :)
Akbank Döviz alım satım makası çok yüksek., 2008 Krizi sonrası biz kapattık... Sebebini buradan söylemeyim
Zb kullanabilirsiniz nispeten alım satım makası düşük., Kuveyt türk ise hesabınızdan hiçbir şekilde Hesap işletim ücreti ücreti vs kesmez hatta EFT ücreti Havale ücreti almaz...
Türkiye Finansın TFX diye bir hesabı var, farkı ise gece de işlem yapabilmeniz (Dolar-Euro vs. alım satım) Kur alım satım makası hepsinden düşüktür...
Hocam enpara'yıda kullanabilirsiniz 24 saat alım satım yapabiliryorsunuz isterseniz zb Tr Finans ve enpara'nın hafta içi makaslarını izleyin özellikle h.içi 5-9 arası makas ciddi düşük oluyor parite için, ayrıca hiç bir hesap - eft vs. için işlem almıyor, sadece farklı bankaların döviz hesaplarına eft. ücretli o kadar birde bildiğim kadarıyla ayda 1 diğer bankaların atm lerini ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında netflix, spotify vs. indirimi var. Ben geçtikten sonra baya rahatladım. Deniz - Ziraat - İş kullanıyorum enpara dışında, en rahatı olarak bunu buluyorum.
Enparayı unutmuşum .. Al sat yapmak için daha mantıklı
Mutlaka izlenmeli...
https://youtu.be/Ikl1QMWFoSk