Düşüş devam ediyo. Eğri aşağıda.. Eğer aklında bir rakam varsa oraya kadar bekleyebilirsin yada geldiyse al.
4,08 bekliyorum ben dolarda.
Printable View
satın dolarları, 2 liraya düşecek çabuk çabuk çabuk :D panik panik.
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...18/04/1-57.jpg
aslına bakarsanız 1,5 krş hareket var ama eğriye bakarsanız kıyamet gibi düştü :)
Dolar Pazartesi ne olur tahmini olan var mı?
Bende altın ve dövizi pazartesi merak ediyorum ama o güne kadar ortalık yatışabilirde.Genelde bu tür olaylar açıklamalar haftasonu yapılıyor.
Bu abinin şuanki durumuda yorumlamasını isterdim ...
https://i.hizliresim.com/Vrjzpr.jpg
Pazartesiye kadar sular durulur.
Ben cok buyuk bir hareket beklemiyorum
Ytd.
4 beklıyorum....
Bende aynı fikirdeyim .. Hemen olmasa bile 4'ün de altına ineceğine ve bir süre sonrada (sene sonuna doğru) kalıcı olarak 4 üstüne çıkacağını düşünüyorum .. Hep aynı hatayı yapıyoruz düşerken değilde çıkarken panikle alıyoruz .. Şu anda Tl tarihinin en düşük seviyelerinde yani 2001 Krizindeki değerinin bile altında.. Dolara bakmayın sadece , diğer para birimlerine bakarsanız daha net anlaşılır .. Bulgar parası ile karşılaştırın mesela
200 Tl'leri de görücek elbet ama ne zaman bunu söylemek zor.. Altın yorumu daha zor çünki Hem Ons fiyatı ne olacak onu bilmek lazım hemde Dolar ne kadar olacak onu bilmek lazım.. Ama birşey söylemek gerekirse artık ne Dolar ne Euro alma zamanı , Altının zamanı geliyor .. Bir sürü sebebi var, Abd borsası çok şişkin 2008-2009 krizinden sonra 4 kat arttı ve artık doyum noktasına yakın, Abd ekonomisi göründüğü gibi değil devasa cari açık veriyor ve bunu önlemek için her yolu deniyor önce Çin'i tehdit etti dediki Yuan'ın değerini artır ve Çin Abd'nin söylediğini yaptı ama Abd tatmin olmadı, sonra Trump güçlü olarak istemiyorum dedi ve bir şekilde Doların değerini düşürdüler ama yine işe yaramadı ve bunun da ters etkileri var çünki güçsüz Dolar emtia fiyatlarının Globalde artması demek yani herkesin yanlış bildiği dolar endeksi yükselirse dolar yükselir yanlıştır .. Dolar endeksi yükselirse Dolar küresel kabul görmüş Euro-jpy-frank-sterlin gibi paralara karşı değeri artar ancak bu seferde emti fiyatları düşeceği için Türkiye gibi ülkelerin hayrına olur .. Son olarak Trump Rusya'nın ilerlemesinden rahatsız oldu ve İngiltere Fransa gibi ülkeleri yanına alarak Suriye'ye saldırdı ki 2 amacı vardı , Birincisi Rus tekelini kırmak ve oyuna yeniden dahil olmak ve S-400'leri test etmekti .. Şimdi bu kadar gerginliğin olduğu ortamda Altın düşmez merak etmeyin zaten çıkarma maliyeti 1100 Usd ons .. Diğer konu Çin boş durmaz mutlaka Abd'ye cevap vericektir ki Çin'in elinde trilyon dolar Abd tahvili var .. Yarın Ruslara karşı yeni yaptırım açıklayacak Abd kısaca Altına bir destekte burdan gelir ama asıl olarak Altın alıp kenara koyan sabredebilen kişilerin 200 Tl'lerin çok çok üzerine çıkacağını düşünüyorum..
163 ve 169'dan girdiğim bir miktar altınım var
177-178'den çıkmalı mıyım?
Uzun vadeli düşünür isek; 177-178'den çık / düşerse yine al yapmalı mıyım yoksa kenarda kalmalı mı?
Alım yapacağım zaman kaç para olduğuna bakmaksızın almalı mıyım?
Piyasa da belli bir donem bahar ruzgari esmeye baslar,sahsi kanatim. Ytd
Geçen yılı hatırlayın, Ağustos sonu 3,49 dibi yaptıktan sonra yıl sonu 3,97 ile 50 kuruşluk atak yapmıştı USD. 2018 tüm makro göstergeler daha bozuk, dış konjektür daha kötü ve her şey aleyhimize. Yaz ayları savaş filan olmazsa ve tansiyon daha da gerilmezse bence de sakin geçer, ancak sonbahar ile birlikte hele ki seçim muhabbeti de olursa yepyeni bir müthiş yerlere ufuk açabilir tüm kurlar.
Zaten hepimizin söylediği Ramazan-Kurban bayramı arası Tl'den çıkıp beklemek, sene sonuna kıyamet kopar %90 üzeri ihtimal ile..
Kur eskisi gibi rahat geri gelemiyor ve aşırı oynaklaştı, dünkü açıklanan Mart ayı 20 Milyar Tl Bütçe açığı ne demek yahu , bütçe açığı bu aylarda böyle olmaz aslında
Ben 4.15 ve 4.11 den bıraz daha verdım.
Alım ıcın beklıyorum...