2012 yılında eramusa giderken fotoğraf makinemi satıp 2.1 tl den euro almıştım. :D Acı bir anektod. :D
Printable View
2012 yılında eramusa giderken fotoğraf makinemi satıp 2.1 tl den euro almıştım. :D Acı bir anektod. :D
ben erdoğanın kuru helkı tehdit etmek için yükselttiği tezine katılmıyorum
bu tez ortaya atıldığı gün adam papaya kadar aradı para için
bugün dünya medyasında "erdoğan nakit arıyor" diye haberler çıktı
aksine erdoğan kaybediyor yatırımcı da hem erdoğana hem belirsizliklere yatırım yapmak istemiyor ülkeyi terk ediyor
yeni hükümet kurulunca ılımlı sölemler ve hukuka eğitime güven gibi meseleler yatırımcıyı tekrar buraya rahatlıkla çekebilir
ülkemizin ciddi bir potansiyeli var aslında yeterki buna yön verebilecek iyi bir politika izlensin
2004 te güney kore ile aynı seviyede olan bir ülkeydik
biri teknolojiye yatırım yaptı biri betona
sonuç ortada
paral genişleme rüzgarı ucuz faizli krediler çok kötü kullanıldı
kısa süreli politikalar uzun vadelere yayılmaya çalışıldı hep günü kurtardık
ama artık bu politikaların sürdürülebilirliği kalmadı
ekonomiyi az çok bilen herkes bunu görüyor
ve bu ülkede iktidarı her zaman ekonomik göstergeler değiştirmiştir
önümüzdekine bakınca 2008in harbiden teğet geçmiş olduğunu düşünüyorum
çok faktör var
son 6 yılda alınan çok karar var
yarın fed çıkıp güçsüz dolar istiyoruz dolar aşırı güçlendi derse 3.50 bile olabilir
bir kaç yıl sonrasını öngörmek bence zor
ama kısa vadede mb sessiz kalmaya devam edecekse yön yukarı diyebiliriz
o kadar
hatta ben lunu iddia ediyorum olası bir iktidar değişimi ve muharrem ince başkanlığı gelirse piyasa güven verilirse tekrar 4ün altına bile inilebilir bir süre sonra
tabi mbyi özgür bırakmak baskılamamak şartıyla
Resmen gerilip gerilip abanıyolar..
https://i.hizliresim.com/NZyP3g.png
Cb her faiz çıkışında hem Kur hemde faiz yükseliyor ki bunu bilmiyor olnası imkansız.. Üstelik kur 4.23'lere indiğibde tekrar konuştu ve kur faiz yine yükseldi.. Her faiz insin demeci sonrası faizler ve kur yükseliyor dolayısıyla bir süre sonra aşırı yüksek faizi ve değersiz tl'yi fırsat gören yabancı giriş yapıyor ve belli bir süre sonrada kur iyice düşünce abanıyor ucuz dolara.. Cb bunları çok iyi biliyor, ya kuru ve faizi yükselterek günü kurtartmaya çalışıyor ve/veya ben gidersem batarsınız mesajı veriliyor.. Sakın Cb'yi saf sanmayın
Bir kaç yıl önce her şehit cenazesinde her konuştuğunda dolar yükseliyordu.
Bütün servetinin döviz olarak durduğunu söylememe gerek yok sanırım. 1 milyar doları olsa kabaca dolar 1 kuruş artsa kazancı siz düşünün. (1 milyar dolar çok çok iyimser bir tahmin sadece )
4.52 ne ya; müsade et de bi gözümüzü açalım dolar bey
Sabah sabah bismillah 4.54xx, hayırdır?
4,5651 Hey Maşallah :)
Pazar günü WAT ile ABD (Wisconsin) e gideceğim. Bi yandan kazanacağım para olarak sevinirken, ekim ayında geri döndüğümde ülkedeki herşeyin artık çok pahalı olacağını düşünerekten içim içimi kemiriyor. Haziran seçimleri inşallah bize hayırlı olur.
Piyasaları tii'ye almanın bedeli, olağanüstü toplantı yapıp sözüm ona gaz alıyorlar (!) ancak piyasaya hiçbir açıklama, yapılacaklara, alınacak önlem ve adımlara dair bir bilgilendirme gelmezse verilen düşüş misli ile geri alınır ve güçlenerek bir sonraki hedefe yöneliyor kur.