Kendisi en kral fetöcülerdendir , abd de hayatını sürdürüyor.
Printable View
Dolar her yükseldiğinde x miktarlarla işlem yapıp da ‘üff ne kar ettik , bastık parayı , o yeaa’ diyen çok değerli ekonomist arkadaşlarımız oradan TL olarak kâr ettiğinizi sandığınız her kuruşun ülkenin genel ekonomisine zarar olarak döndüğünü ve yine sizden seve seve çıkacağını ne zaman anlayacaksınız meraktayım :D
Daha iyi günlerimiz
Mevcut iktidar devam etsin
Siz asıl dolar nedir nasıl 7 liraya gelir görücez
Çok ciddi sıkıntılar var
Mb faiz attırıyor zaten 17 olmuş 18 olacak
Bu hiçbir işe yaramaz
Çünkü mb para basıyor piyasayaa
Kasada 1 krş yok beyler haberiniz ola :)
Son 2 saatte 4.74 ten 4.77ye çıktı.
gram altın da güzel uçtu 2 günde.
Dün bu zamanlar 190 küsür olan altın şu an 197 küsür. 24 saat içinde nasıl böyle zıplayabilir?
Umarım bundan 30 sene sonra ekonomi ders kitaplarına girecek hale düşmeyiz.
su uyur dolar uyumaz olmuş ne olmuş böyle yav
Ahh rahmetli ecevit nasıl fırlatmışlardı kasayı önüne.
Arkadaslar party hard.
Birde secim 2.tura kalirsa o zaman neler olucak o 2 hafta ne filmler olucak.
gece sahurda nasıl kaçırdılar paraları yurt dışına ama
iyi boşalttılar
Bunlar hortumu gendilerine bağladılar gendilerine. ..
Elinizdeki parayı TL ya da USD olarak değil de T.C sınırları içerisinde alım yaptığınız X birimi olarak nitelendirelim .
10 gün önce 0,5 X birime satın aldığınız ürün bugün 0,7 X birim olarak size mal olacak / satışa sunulacaktır .
Evet cebinizdeki paranın miktarı bir şekilde + olarak seyrediyor ama gider olarak nitelendirdiğiniz temel ihtiyaçlarımız dahi aynı yönde zamlandığı için o kazancı ben şahsen kar olarak görmeyelim diyorum , şahıs olarak kazanç ama genel olarak zarar .
Bu sanki 2015'de 50 liraya araç aldım hehehehe şuan 60'a satarım gibi bir durum , 60'a satarsında aynısını alabilir misin ?
2500 10 günde 3300 olur da 10 gün önce 2500'e aldığını bugün 3300'e aldıktan sonra ne anlamı kaldı ?
Kişisel doğru:Zarardan kâr
Mutlak Doğru: Zarar
Evet bu açıdan kesinlikle doğru ama diğer taraftan bakınca 3300 e alabiliceğimiz malın en azından bir kısmını kenarda duran para ile karşılayabiliyoruz diye düşünüyorum. Atıyorum şuan benzin 6 tl 2 ay sonra tatile gidiyorum ve benzin 7 tl olacak 50 lt de oluşan 50 liralık farkı burdan karşılayacağım cebimden çıkmayacak. Sonuç olarak batıyoruz ve toplumun büyük kısmı hala farkında değil gibi, sonumuz hayır olur inşallah :)
dolar tekrar 4.80 bandının üstüne cıktı