vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi faizlerin Kredibilitesi yüksek şirketler için %25'i geçmesi (Komisyon vs. ile) ve orta halli işletmeler için %30'u bulması ile ve dahası daha da yükselicek...
Hiç kimse %25-%30 ile kredi kullanıp %15 ile mal satmaz!! Dolayısıyla küçülmeye olabildiğince az kredi ile iş yapmaya çalışacaktır, borcu çok yüksek işletmeler için malesef çok fazla darbe alıcaktır., Dolayısıyla işletmeler işçi çıkatıcaktır...
2) Aşırı yüksek faizler Konut- Araç satışlarını ve diğer kredili satışları sert bir şekilde düşürecektir böylece Devlet de vergi gelirinden mahrum kalıcaktır, Düşen satışlar sonucu yine işçi çıkartılır
3) İşsizlik en kötüsüdür çünki işsiz adam borcunu ödeyemez evine barkına birşey alamaz en kötüsü toplumsal huzursuzluk çıkartır ..
Kısaca Cb.'nin söylediği Faiz başa beladır cümlesi aslında doğrurdur dahası İngiltere'de finans çevresi " Faiz enflasyonun sebebidir" açıklamasına gülmesine rağmen bu tezi aslında doğrudur ancak bizim gibi ülkeler için doğrudur sadece .. Açık açık biz birşey üretemiyoruz herşeyimizle dışarıya bağımlıyız ve biz sıkı yönetim uygulamak zorundayız diyemez herhalde.. Neyse işte konunun özeti bu .. Kısaca enflasyonu düşürmek zorundalar ancak Enflasyon sadece üretim ile düşer,Ülkeye yabancı yatırımcı gelmesi ile düşer (Fabrikadan veya satın almalardan bahsediyorum sıcak para değil kesinlikle), üretimin olması için Adaletin çok iyi çalışması gerek hal böyle olunca fazla kafa yormaya değmez..