B16 Gece hacim düşüyor ve aynı zamanda bizim piyasalar kapanıyor.. Gece yarısı ise Japon ablalar abiler devreye giriyor çünki onların piyasası açılıyor ve bilindiği üzere Japon ablaları Tl çok üzdü bir zamanlar sürekli Tl'ye para yatırıp iyi kazanıyorlardı..
İkincisi ; Sabaha doğru içeriden Bankalar açılmadan Döviz satışı yapılıyor kuvvetle muhtemel bu Dövizi frenlemek adına yapılan bir işlem, Bugünkü hareketleri takip edince içeriden bir kuvvetin Borsanın daha fazla düşmemesi doların dizginlenmesi için müdahalelerde bulunuyor... Haftaya bu haftaki Mb rezervleri açıklandığında çok büyük ihtimalle rezervin erimeye devam ettiğini göreceğiz.
2) Hükümet Belediye seçimlerini erkene alıcaktı ve tüm hazırlıklar bu yönde idi ve muhalefet de destek veriyordu ki bu Hükümetin işine yarayan bir tuzaktı, tıpki bir önceki genel seçimler gibi bitti gittiye gelicek ve sonrasında benzine mazota a-z ne varsa var gücü ile yükleniklerdi.. Sonra Muhalefetten uyananlar oldu ve erken seçim istemiyoruz denildi ki şimdi Hükümet köşeye sıkıştı çünki Ekonominin dayanamayacağını ve daha da kötü duruma gelmesini bekliyor muhalefet... Şimdi yerel seçimlere kadar Hükümet emekliye 1.000 liraları vermek zorunda..!! Çok tepki çekmemek zorunda ama imkansız... Şimdi yerel seçimlerde hükümet çok kötü bir sonuç alırsa işler orada iyice karışacak.. Ancak ben her zaman söylüyorum oy oranı ne olursa olsun Hükümet hep başımızda olucak sadece huzursuzluklar daha da artıcak..
3) Şimdi size link veriyorum, 10 Yıllık tahvil faizleri ... Şu anda Mısırı dahi geçmişiz ve tamamen batmış olan Arjantin'i sollayacağız az kalmış..
fatih sezer auf Twitter: "10 yıllık tahvil faizinde uzun suredir takip ettiğimiz Mısır’ı geride bırakarak dunya piyasalarında liderliğe oturmuşuz. Bizden sonra en fazla faiz getirisi olan ulkeler;
Mısır:%17,6
Uganda:%16
Nijerya:%14
Kenya:%13,1
Brezilya:%11,1
Srilanka:%10,8
Namibya:%10,6
Pakistan:%9,5… https://t.co/3vx56paI3x"
Özet olarak aynı şeyi 100 kere yazmak istemiyorum., Daha dibe yaklaşmadık bile.. Son baharda ipin kopacağını düşünüyorum