https://www.youtube.com/watch?v=qZYkz5u5tBw
:Deli:
Printable View
Sanırım ABD Çarşamba gününe kadar papazın iadesi istemiş. Versen bu sefer daha taviz verilecek ve daha fazla boyun eğiceksin vermesen ciddi yaptırım olucak. Burada izlenmesi gereken yol hangi siyasi fikiri savunursak savunalım Rusya- Çin - İran ile abd ye karşı en başta birlikte hareket etmek daha sonraki süreçte Kore - Japonya ve Suriye yi de yanımıza çekmek
Bu isin altinda rahip olmadigi acik.
Hukumette yakin kisiler 2 hususu soyluyor,yani is paraya dayaniyor.
Simdiki olanlar ve cbaskani+damat konuşmasına bakarsak malesef kriz devam.
Rte gerilim siyasetini sever,toplumu once gerip tepkilere bakar,sonra gerinadam atar ama yine kazanan o olir. Bak sizi anlıyorum,buyukluk yaptim. Onlarca ornegi var. Rus ucagi dusurdugunuzde mi krizi unutmayin...
Tl nin deger kaybina bakin,son 1 yilda neredeyse %100 deger kaybetti.
Inanilmaz bir tl den dovize donus oldu ve oluyor.
Bankadan fiziki doviz cekemedik yada belli kismini aldik. 2 gunde anca odeyebiliyorlar.
Fonlar zaten tl varliklarini cok daha onceden donmeye baslamisti...
Ama bu kadar cahilce devam ediceklerini düşünmüyorum.
Bilgi aldikca paylasirim ama cok uzgun ve yorgunuz...
2018 i kaybetmistik,2019 da gelmeden kayip sene olarak gecicek. Bakalim bu kadar zarara kimler dayanabilicek...
Arkadaşlardan duyduğum kadarıyla bazı dükkanlar (örneğin lastikçi) mal satmamış, fiyatlar belli değil demiş, sektöründe büyük bir firma (boru işi yapıyorlar :) ) bayisine mal vermemiş. İnşallah istisna ve dedikodudur demek isterdim.
Ben bu başlığa yazmayacaktım :)
İyi haftasonları herkese.
Yakın bir arkadaşım PVC işi yapıyor. Paylaştığı foto...
https://scontent.fbtz1-10.fna.fbcdn....ec&oe=5BF5D969
Mal satışları bizim sektörde bugün itibariyle durdu, yabancı şirketlerin türkiye distribütörleri bize mal vermiyorlar elimizde ki stokları eritiyoruz, bildiğim tanıdığım bazı büyük çaplı sayılabilecek şirketler bugün itibariyle üretimi durdurdu. Allah sonumuzu hayır etsin.
abi dün 73-75 tlye aldığım un bugün 98 tl oldu, dün tabağı 1.350 den aldığım ağacı bugün 1.950 ye alamadım esnaf satmıyor 2 gün daha devam ederse beyaz bayrak yakın...
Bugün sermaye yatırıp yıllık net %20-25 kar yapılan kaç tane sektör var.
Adam 10 milyon bağlayıp fabrika açmış üretim yapıyor, istihdam sağlıyor. Bu adam yıl sonunda net 2 milyon kazanacak mı? Çok zor. Hele stabil olmayan bir ekonomide zarar etmek bile zor değil.
1 yıl önce o 10 milyonu dövize, altına yatırsa 20 milyonu olacaktı. Hiç stres yaşamadan hemde.
Koca devletten bahsediyoruz. Çok ciddi bir iş gücü potansiyeli, mükemmel bir coğrafya... Kur aşırı derecede yükselmişken, çok iyi bir yönetimle bu kriz durumu bile fırsata dönüştürülebilir. Ama kimsenin umrunda olduğunu düşünmüyorum. En ufak bir adımda atmayacaklar. Çünkü dibe gidişi hızlandırmak için elinden geleni yapanlardan bahsediyoruz. İyi yönetilebilse fırsata çevrilip ciddi zıplama yapılabilecek seviyelerdeydik. Şuan daha zor ama yapacak tek hamlemiz bu. En dibe gittimizdede aynı yöntemi deneyeceğiz çünkü.
asıl bomba akaryakıtta ki fiyat düzenlemesini eski haline getirince patlayacak sanırım bence benzin mazot direk 7-8 bulacak ona da cesaret edemiyorlar ya da unuttular :)
Bu sefer olabilir. Çünkü çok gider yaptı burdan geri dönerse millet der birşeyler
Birşey deneyeceklerdir ağustos ayında
He böyle kafa dik giderseler Eylül de olacaklarıda baz alırsak
Dolar rekor kırmaya devam etcek
Zaten sokakdaki adamın parası yok
Yatırımlık dolar almaya o yüzden onlar anca yakıtdaki ötv kalkarsa
Hissedecekler ama bir fıkra var hemen paylaşayim
Bizim milletin çoğuda bu durumda
Fıkra değil aslında mecazi mürsel vurursan şuan gerçek bu hikaye
Vezirler huzura çıkmışlar:
- Padişahım, hazinede para kalmadı.Yeni vergilere ihtiyacımız var,
diyerekten...
Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş..
- Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar!
Padişah,
- Tamam, demiş.
Aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- Tepki var mı?
- Hiç bir tepki yok!
- İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın!
Aradan bir süre geçmiş, Padişah:
- Var mı şikayet?
- Yok!
Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
- Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin!
Aradan birkaç gün geçmiş, hala bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah,çağırmış vezirlerini,
- Köyün birine gidelim. Halkı dinleyelim hele bir, demiş.
Gitmişler köye, Padişah sormuş:
- Var mı şikayet?
Ses yok. Padişah:
- Var mı şikayet? Konuşun yoksa, taş üstünde taş, omuz üstünde baş
bırakmayacağım, diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
- Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- Eeee!, demiş Padişah bir umutla...
- Akşamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, bir adam daha koysanız...