Her düşüş alim firsatidir...
Printable View
Her düşüş alim firsatidir...
bu gerilemeden dolayı bende çok büyük bir faiz artışı beklemiyorum.
ytd
Felaket senaryocularının aksine (aslında bu söylemde yanlış çünkü yaşadığımızda felaket bir artış o başka) doların öyle 7.5-8 ve üzeri yapmayacağı belli oldu. Tabi yapmayacağı derken nezaman kadar. En azından sene sonuan dek 7.5 lar çok ters bir haber alınırsa ancak test edilir gibime geliyor.
Haricen hepimizin beklediği olması gereken faiz artırımı hakkında ne güzelki hiçkimsenin fikri yok. Yani piyasa faiz haberini fiyatlayamıyorda bu sebeple :D artırım çok az olursa belki düşüm hiç olmayabilir bile, he yok adı sayılır bir artırım kararı çıkarsa ciddi yüksek 5.xx ler görülür. Yalnız doların seyri belirli bir süre bu seviyelerin çok üzderinede çıkamaz. Yatırımınızı ona göfre hesap edin. Ben özellikle faiz kararına dek bu seviyelerden alım önermezdim.
TCMB anketi: 2018 sonu enflasyon beklentisi yuzde 19.61 - Bloomberg HT
bu anket gayet güzel. dolar 6.59 olacakmış yıl sonunda. yersen ;)
Yok tcmb daha tarihinde tutturduğu olmadı yıl sonu beklenti anketini :D o iyimser bir rakam.
o beklentiler tcmb'nin kendi beklentisi değil.
60-80 arası ekonomist , hoca ,trader falan bunlara anket gönderiyor onlar dolduruyor anketi. piyasanın beklentisi diyebiliriz.
Piyasaları bilmeyenler anketi dolduruyor olacak ki verilerin hiç tuttuğunu görmedim
tcmb 6.60 açıkladığına göre 7yi rahat geçecek yıl sonu demektir, nisan ayındaki tahmini 4 küsürdü :)
Piyasalar bu belirsizlik ortamini sevmez.Bakalim bi aciklama yapsinlar.
Yasayip gorucez suan sır.
Fed sene sonuna kadar 4 defa faiz artırımına gidicek yani bizimkiler 500 bile puan artışı olsa dahi sene sonunda dolar 8 civarı olması beklenen bir durum
Yahu 7.5 8 zaten cok yuksek,felaket senaryosu kalmadı kı?
Ayrıca bır cumle sonra 7.5 test edılebılır demıssın :) iki yone yorum,tv yorumcuları gıbı. Suan kı pıyasada kestırmek neredeyse imkansız....
5.x lere duserde o doları almazlar,yutarlar.... artırım az olursa senlık var....
Ozel mesaj yollayan arkadaslarima toplu mesaj gondereyim.
Suan alis yapmayin,yarin sabah gevserse alin. Emin olun merkez de aptal degil.
Faiz iyi,eger dolar ihtiyaciniz yoksa tl faiziyle devam.(eger doviz islemleriyle para kazanmiyorsaniz)
6.5 dan alan 2 arkadasim,karara gore 6.70 lerden cikardim ben.
Altin icin yine ayni seyi yazicam ki sizede aslinda yazmisim. Risk olsun,altina cokelim. Suan altindan kacti kucuk yatirimcilar, hatta bir kismi elektronik paraya yoneldi.
Sakin makas coksa netten alim yapmayin,hatta sahsen gidip buro yada subeden alin.
MB o faizi adam akıllı arttırmazsa dolar 7 ye doğru uzar
Adam akıllı arttırırsa 6 ya gelir
Bu hareket kısa vadede işe yararda ben fayda vereceğini zannetmiyorum
Mb faiz arttırmayacak sanki banada öye geldi :)
Nasıl 2 yöne :))tüm yorumlara bakarsanız en baştan beri 6.60 ların dahi yüksek kaldığını. Dövizin gereğinden yukarı noktaya geldiğini anlatıuorum sürekli. Hatta sürekli. Forumda kurun 5.70 lere kadar gerileme olasılığından ilk bahsedende bendim. Hep millet burada bize böyle deyince demediğini bırakmadı. Küsmedik tabi.
Paragrafımı baştan okursanız KISA VADE DE 7.5-8 LERİ BEKLEYEN felaket senaryocularının dediği olmadı olmayacak. Eklemişim Peki nereye kadar diye?? orası Allah bilir tabi ama yıl sonuna kadar zaman biçersek. Çok kötü bşr haberle bile ancak 7.5 lar testedilir dedim. Çift yönlü yorum değil yani.
Bu arada faiz artımı yetetli oranfa olmaz ise yatayımız bile 6 düz olır diye ekledim. Faiz artımı gelmez ise sakat. 6.80 ler yatayımız olır
Cok bir yorum yapmayım. Dusuncelerımı uazdım. Bu kadar on/off degıl ki bu işler :)