Fed eliyle deflasyon yarattı kendi ülkesinde. Faiz artışı kaçınılmaz. Euro usd 1.09 şuan, 1.08 belki yarın belki yarından da yakın. Haftaya usd 3 üzeri....
Printable View
Fed eliyle deflasyon yarattı kendi ülkesinde. Faiz artışı kaçınılmaz. Euro usd 1.09 şuan, 1.08 belki yarın belki yarından da yakın. Haftaya usd 3 üzeri....
Fed faiz artıracağını zannetmiyorum.
2016 içinde :)
Bugün altın ons 1.180 usd lere çıktı, Brent petrol %5'e yakın arttı.. Fed kararı sonrası altın 1.155 usd oldu Brent geri geldi, Fed'in normalleşmeden anladığı bumu? Dünya'da belirsizlik yaratıyorlar.. Enflasyon hedefi vs hikaye... Dünyada üretilen emtianın çok üzerinde dolar var ve bunu krize sebep vermeden ve yeni bir kriz çıkarmadan çekicekker tüm olay bu, Avcy nikli arkadaşta bir iki sayfa önce bunu yazdı.... Haa Abd enflasyonu %2 ye çıkarmak istiyorsa bizim uzuna akıl danışabilir.. Faiz sebep enflasyon sonuçtur hemşerim der ve oda faizi direk 2 ye çıkarır ve ertesi hafta enflasyon %2 olur... Ama nerde bu Amerikalılarda o kafa
Zx-636R
Sanırım artık her Abd verisi piyasayı aşağıya yukarıya sallayacak(veri durumuna göre), öyle veya böyle fed bir adım daha attı ama asıl önemlisi, Çin, gelişmekte olan ülkeler vs. bizi ilgilendirmez dedi ki herkes Abd nin gelişen ülkelerin durumundan dolayı faiz artırmayacağını hesaplıyordu, ama madalyonun bir başka yüzü de şu ; Abd şirketleri doların değerlenmesinden dolayı birçok ülkede şirket satın almışlar.. Bunada dikkat edin komplo teorisi gibi olucak ama adamlar Dünyayı tamamen ele geçiriyorlar.
Heryerde usd kullanıldığından zaten dünya bir şekilde ellerinde. Bunun ötesinde dünya üzerindeki bütün altın kaç ton ve kaç trilyon usd para var. İlla bir gün değerli maden karşılığı para basımına dönecek bütün ülkeler. Altına yatırım en güzel yatırım. Fed illa arttıracak faiz, abd şuan deflasyona girdi. Kasım Aralık amerikan borsaları yüksek gider ve fed faizi arttırır. Euro usd 1.04 1.08 arası olur. Nisana kadar istanbul emlak piyasası çatırdar, Türkiye'de de gercek kriz patlak verir.
Abd büyüme verisi açıklandı %1.5 büyüme bence gayet iyi.. Abd 10 yıllık faizleri ise dünden bu yana tırmanıyor şu anda %2.16 yı gördü... Aslında fed sözlü olarak ufak ufak Faiz artırmış oluyor bu şekilde, ekonomileri yavaş gittiğinde ise yine sözlü yönlendirme ile piyasa faizinin düşmesini sağlıyorlar..Kimse buna dikkat etmiyor, Abd tahvil faizleri arttığında Usd kuru otomatik olarak yukarı gidiyor.
Doların kuvvetlenmesi Abd'den gelicek iyi verilere bağlı , iyi veri Abd faizlerini otomatik yükseltiyor bunun için Abd 2 Yıllık ve 10 Yıllık faizlerine dikkat etmek gerekiyor..
Aşağıdaki linklere tıklayın , grafiğe bakın çok sert yükselme var fed kararı sonrası... Usd'ye baskı yapan bu ne kadar Usd düşürülmeye çalışıldıysa da Önce Dragi sonra Yellen bizim yöneticilerimizin planlarını bozdu malesef.
Abd 2 yıllık faiz
http://tr.investing.com/rates-bonds/...ear-bond-yield
Abd 10 yıllık Faiz
http://tr.investing.com/rates-bonds/...ear-bond-yield
@Zx-636R ,
Elinizde bizimle paylaşabileceğiniz güvenilir bir anket sonucu varmı?
yıllardır çalıştığımız ** bankası ilkdefa arayıp ihr. €uro fazlası var diyip, piyasadanda ucuza fiyat teklif etti.!
songünler.. vardır bunda bir hayır :)
Dövize müdahale ediliyor , Borsa bi -80 sonra - 1 küsür... Dövize müdahale edildikçe borsa yukarı gidiyor... Sonra Usd yükseliyor borsa aşağı.. Müdahaleler olmasa zaten dibin dibini görürdük kuvvetle muhtemel...
Bugun hislerime guvenip 50k usd aldim umarim patlamayiz :)
Borsaya bakarak seçimin Akp lehine geçmiyeceğini düşünüyorum, Çünki piyasa yapıcalar da kendi anketlerini başka başka yerlere yaptırıyorlar , eğer sonuç AKP lehine olsaydı sanırım borsa epey bi yukarıda olurdu... Bu kadar döviz satımına rağmen böyleyse durum kötü demektir abiler
Anasını sattımın doları rüyama girdi,,, Rüyamda 3.3 - 3.4 arası idi..:D Şaka yapmıyorum valla çıkarsa şaşırmam... Bu arada Abd piyasa faizleri hala yükselişte