Bgn büyük bi kitlenin hesabını yönlendiren arkds batti. 60 bin de benm param vardi
Printable View
Bgn büyük bi kitlenin hesabını yönlendiren arkds batti. 60 bin de benm param vardi
Portföy yöneten adamın batıp paranın hepsini sıfırlaması için 2 ihtimal var
1 borsanın b sinden anlamaz saçma sapan kredili kaldıraçlı pozisyonlar açar ne teknik analizden anlar ne bilanço okur
2 art niyetlidir sizin portföy erirken karşılığında kendi oluşturduğu havuz hesaplar kar yazar.
endeks 80k da iken kimse batmaz felaket tellallığı yapmayın. Akıllı oynayan iyi piyasada da kötü piyasadada kendini korumayı bilir.
2.69 ve 2.82den ufak test amaçlı alım yaptım 2.75te stop loss yaptım. Dolar endeksinin hareketine göre 2.55 2.60 arasında tekrar alım yapıp yılbaşına kadar beklemeyi planlıyorum.
Tire mondi :)
Kesinleşmiş bir koalısyon yok,artı sadece haberlerde varsayım ile yapılan yorumlar,ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığı var ülkemizde..ben hala erken seçim olucak dıyorum...piyasalar buna göre kendi pozisyonlarını alıyo olabilirler haklısın ama büyük patlıcaklar gibi bi his var nedense bende..
Aynı fikirdeyim, ilaveten zaten söyledikleri gibi koalisyon vs. Satın alınsa dahi gerçekleştiği andan itibaren kar realizasyonuna gidilir... Şu anda borsa epey bi yukarıda ve herşey olumlu gözükmesine rağmen usd 2.66 gibi seviyelerde. Usd alımı yapmak için dibi beklemekten ziyade parça parça almakta fayda var. Şunuda unutmamak lazım TCMB 2 yıldan fazla bir süredir hergün usd satıyor, ve el altından devlet bankaları ve kurumları da usd satıyor... Nereye kadar? Bir ithalatçı olarak da şunu net söyleyebilirim her sene sonu kur artar, ve özel sektörün (çoğu bankalar) çok yüklü usd ödemeleri var (yurt dışından alınan sendikasyon kredileri) usd den al sat yoluyla para kazanmak çok kolay değil, çünki usd aşırı sert yukarı yaptığında bir daha alma şansınız olmuyor, kur 2 lira olurmu dendi, oldu.. Sonra 2.2 sonra 2.3 - 2.4 - 2.5 - 2.6 - 2.7 - 2.8 Hehe şaka gibi..
Yunanistan olayınıda perşembeye salladılar..benim kafamın basmadığı nokta,kurun neden yüksek olduğu hala...ulkemızde nasıl bır mantık var anlamıyorum...yunanıstan batıcak denılıyo adamlar gıdıp euro alıyo...vallahı ters memleketız..ulan öngörü var desem,ab birliği ne olucağına bılemezken bizim süpersonic'lermi biliyo...
Valla ben bu işten bi *** anlamadım..birileri paranın ırzına geçiyo,spekulasyonun amk.. çıkar yakında kokusu.. kimsenin bi sikten haberi yok piyasalar kendi kendine yükseliyo..bist cıkıyo..dolar düşüyo...
mgros alctl vestel escom hareket beklentili..
Bugün bir iki profesörle görüştüm üniversiteden. Tarım Bakanlığının MHP'ye bırakıldığından bahsetti ki oluşan genel algı da koalisyonun olacağı yönünde. Bugünkü haberlerden de içişleri konusunda da anlaşmaya varılacağını çıkardım. Benim de ön görüm koalisyon olacak ama bir şekilde meclis çalışamaz hale getirilip Türkiye kendilerine mahkum hatta ekonomik refah için tek adam, tek ses gerekli algısı yaratacaklar. Doğruluğundan emin olmamakla birlikte büyük bir şirket grubunun 2012 yılında 2015 sonu dolar ön görüsünün 4tl'ye yakın olduğunu geçen sonbahar öğrenip de arkasından oluşan hareketlere baktığımda gözümü korkutmuyor değil. Şu durum aklıma Kasım 2000'i getiriyor.
Valla bıktım su son ıkı haftadır..işten soguttular yemin ederim..ne olacaksa olsunda bıran önce bizde önümüzü görelim..yaa dolar dussun farketmez,benim derdim bu euro neden dusmuyo...bı ızahatı yok..adamlara soruyosun avel avel bakıyolar...şeytan diyo bu hafta hiç bakma ne verılere nede iç meselelere,haberlere..ama namussuz oroyin gibi işliyo adama bakmadan yapamıyosun..
Türkiye çok parlak bir tabloya sahip değil ki
Kur eski haline gelsin kurun eski hale gelmesi için ab uyum yasalarinin hepsinin gecmesi gerekli
Yasama yurutme yargı bağımsız olarak iş yapmalı.
Bu durumda ilk once abdest alacaz sonra hersey hayirli olacak.
Ama biz cenabet gezdikce boyle daha cok başımıza is gelir.
Mhp sagolsun yine icine etti bir guzel :)
Yaaa ben ondan bahsetmıyorum benım derdım bambaşka anlıyamassınız :D
İşler kötü, devlet 600.000 kişiyi geçici olarak işe aldı. (seçim öncesi) amaç hızla büyüyen işsizliği geçici olarak en azından seçime kadar durdurmaktı. Kurun aşırı yükselmesi özel sektörü duman etti., Döviz borçlusu bankalar alacakları TL olduğu için artık eskisi gibi güçlü değiller ve Krediler bariz azaldı, dikkat ediyorsanız artık tv lerde de horozlu tavuklu reklam vermiyorlar. Kurların bu denli artması alım gücünü çok ciddi anlamda düşürdü. Enflasyonu düşük çıkarmak için TUİK sürekli oynamalar yapıyor. Mesela techturkeyde benzin topiğinden hatırlanacağı gibi ayda 1-2 kez indirim gelir arkasından yüklü bi bindirim, işte bunun asıl sebebi o indirim geldiğinde TÜİK Fiyatları o rakama göre hesap eder, Sonrası ***** ama pekçok kişi bunu anlayamaz. Bunun yanında TCMB nin ve Devlet kurumlarının sürekli dışardan borç alarak usd satma nedenine özel sektörün tamamen çekmesini önlemek amaçlı.. Her akşam MB döviz sattığınında borsanın da bir miktar yukarı gittiğini gözlemleyebiliriz. Şayet MB ve diğer kurumlar müdahale etmeseler usd ve borsa ne olurdu Allah bilir. Ama işte taşıma suyuyla değirmen ne kadar Döner? Hayatımız üçkağıt üzerine kurulu... Usd 4 TL olacağını düşünmüyorum, en azından bu sene sonuna kadar ama açıkçası 3 TL hiçte zor değil. Bir yerden sonra faiz artırımı yaparlar.Bu arada şu An mevduatlar(faizciler) bankalarda 100.000 üstü mevduat tutmamaya başladılar... İnşallah o durumlara düşmeyiz
Karamsar yorumlar diyemiycem..gercekten mantıklı ve dogru sozler..mb'da hergun dovızın atesini almak ıcın satımlar yapılıyo..daha onceki yazılarında bahsetmıstım...bu böle devam etmez...merkaz bankasının durumu hiçte iç açıcı değil...dolar kesınlıkle orta vadede bıle 4 lırayı gormez..3 olabılır dedıgın gıbı..oda en erken 2016 başları.. eğer bankalardan nakit çıkışı varsa hayra alemet değil..bu bilgiyi nerden edındınız aceba ??
Hisse.net sitesi var ordan makro ekonomi bölümünden, faiz topiği var... İnsanlar oranları paylaşıyorlar.. Bende işim gereği kredi kullandığım için sürekli piyasa faizini takip ediyorum oradan... Piyasa o kadar sıkışıkki %40 la borç alan insanlardan bahsediyorlar. Aslında bu doğru pek çok kişi artık eskisi gibi kolay borçlanamıyor. Ne diyim
Bugün işyerinde biri anlattı. X li iş adamları diye bir oluşumları varmış.( x = bir şehir ) 161 iş adamı varmış ve sermayesi en düşük olan şirket kendisininmiş 4 milyon euro. Bunlar aşırı derecede partizanlar ***** parti için. Koalisyon olsa bile en geç 2 sene içinde erken seçime götüreceklerini söylemişler. Ve herkesten en az 50 şer bin lira olmak üzere para toplamışlar. Şirketlerinize yandaş olmayanları almayın demişler. Bu ülkenin tek kurtuluşu uzun adamdır falan diye 2 saat konuştu bey amca. Çıkarkende 50 verdim 2 sene sonra 500 alırım dedi :) 2 sene içerisinde erken seçim olacağını baz alarak hareket etmeye kalksak nelere dikkat etmemiz gerekir ? Veya mantıklı bir hareket olur mu ?
Hayret parite düşmeye başlamış..nazar vurmayalım tahtaya vuralım.. :)