barisy Nickli Üyeden Alıntı
Ülkede insanlar en iyi yatırımı 1+1 daire almak olarak görüyor. Haklılar da , adam 200 e alıyor ertesi sene 250 yazıyor. Arada kiradan faydalanıyor vs. Doğal olarak üretmek , istihdam sağlamak , ekonomiye katkı sağlamak anlamında bir atılım mevcut değil.
Tabi muhtelif bazı ülkeler gayrimenkul işini ticari bir faaliyet gibi görmüyorlar. Geçen belgeselimsi bir video izlemiştim, adama miras olarak şato kalmış , adam karalar bağlamış dert yanıyordu, vergisi yüzünden.
Bir şekilde parası olup suya sabuna dokunmakla uğraşmayan , 30-40 tane daire alıp kiraya veren , her ay yeni projelerden de birer ikişer almaya devam eden bir kesim oluştu. Nihayetinde beton yığınıdır, ekonomi kötüye gittiğinde avm ler inşaatlar bizi kurtarmaz gibi geliyor.