Fed aralikta faiz sinyali verdi...
Dolar vura vura geliyor yukarı
Borsa bugun cakılabilir...
Bu istikrar ne guzel birsey :)
Printable View
Fed aralikta faiz sinyali verdi...
Dolar vura vura geliyor yukarı
Borsa bugun cakılabilir...
Bu istikrar ne guzel birsey :)
Sene sonuna kadar eğenceli günler yaşayacağız gibi görünüyor , Usd kurları kar manzarası ile birlikte bloomberg ekranında yukarı gidişini izlemek ayrı bir keyif veriyor insana... Bugün Eur Usd paritesi 1.085 in altına inerse güzel olur.. Yarında güzel bir Tdi gelirse tamamdır , 11 ve 12. Ay zaten Döviz kurlarının yükseldiği dönem.
Parite 1.085'in altına indi ve beklenildiği gibi dolar endexi yükseliyor... Şu anda 98.17 ... Dolar endeksi güçlenmesi demek Abd de piyasa faizlerinin artması demek , Abd'de piyasa faizlerinin artması demek Doların Anavatanına geri gitmesi demek... Bizdeki etkisi ise Usd'nin yükselmesi ve borsanın düşmesi ilaveten faizlerin artması anlamına geliyor birde Türkiye'deki algı Dolar=Kriz olduğundan Tüketici güven endeksinin düşmesi demek.... Şu an itibarı ile Seçim öncesi en düşük seviyesini Usd bazında yakalamış bulunuyoruz ama birşey dikkatlerden kaçmasın Dolar+Euro/2= 3 tl şu anda... Yani düşük
Asıl problem Türkiye en büyük ihracatını Avrupa birliğine (Almanya en çoğu) yapıyor ve parite bu seviyelerde bile ihracatımızı bitirir., İlaveten bize Cari açık alarak olarak dönücek bu.. Ve Euro Dolar paritesine yapacak hiçbirşey yok... Şu anda Türkiye'yi örnek vermek gerekirse İrlandalı Boksör'ün karşıdındaki esnafa benzetmemiz mümkün ama bir farkla 20 kişi değil sadece tek kişi!!!;)
Bu saatten sonra Tüketimden vazgeçip Üretime geçmez isek direkt olarak Yunanistan'a benzeyeceğiz... Adamların Kişi başı geliri 25.000 Usd bizimki ise 9.000 Usd..!!!
Bu seviye bile alım seviyesidir demek istemiş şair burada :D
1.04-1.05 beklentim hala geçerli arkadaşlar, sonrasında hafif bir yükselme olacaktır ki usd/Euro dönüşümünden para kazanmayı düşünenler için fırsattır.
Sabırlıcı Uğur abimizi dinleyin, epey bir fikir sahibi olucaksınız
https://www.youtube.com/watch?v=pYIQNBUaM4E
Sabırlıcı yazmışım editleme olmadığı için, Sabırlı bir şekilde Uğur abimizi dinleyin demek istemiştim!
Ne guzelde caktilar
Dohol 0.49 gelirse alicam yine piraz...
Hacı amcanın bulunduğu köyü sel basmış.!!! Herkes kaçmaya başlamış birtek Hacı amca kalmış orada., Demişlerki gel Hacı boğulacaksın! Hacı demiş ben Allah'a dua ettim beni o kurtacarak diyip çağıran adamı geri yollamış., Sonra sular yükselmeye başlamış ve tekrar başka bir adam kayıkla gelmiş , Gel Hacı amca demişler bin gidelim , Hacı onuda geri çevirmiş demişki ben Allah'a tevekkül ettim sen git... Neyse sular artık iyice yükselince Hacı çatıya çıkmış... Derken Helikopter gelmiş hadi bin gidiyoruz, Hacı demişki yok gelmem, Allah beni kurtarır derken Hacı boğulmuş.... Neyse orada sorgu meleklerini görünce Hacı demiş ben 5 vakit namazımı kılıyorum orucumu tutuyorum Allah'a güvendim ama beni kurtarmadı deyince melek de demiş , Be adam ... Allah sana birisini gönderdi gelmedin , Sonra kayık yolladı ona binmedin, Son olarakta sana Helikopter yolladı onada binmedin Allah ne yapsın...
Istikrar demiş hacı niyee öyle diyinnn...
Hahahahaha :)
Altin su 1106 dolari asagi kiramadi. Biraz aldim,altin takip eden arkadaslardan yorum alabilirmiyiz?
Egser 4.15-4.20 alım yeri ytd
Altın Fed sanki aralıkta kesin faiz arttırımı yapacakmış gibi hareket yapıyor. Uzun vadeciler için bence her türlü bu seviyeler alım için uygun. Alırım ben unuturum diyen 5000-10.000 usd arası hesaplara ben buradan 0.10 luk önerdim. Ben kendi adıma ilk alım için 1080 bekliyorum kademe için düşerse 1050 den tekrar alır 1180 e kadar unuturum. Bu arada FED aralıkta faiz arttırımı yapar mı derseniz kendi fikrim olarak amerikada şu an ne onu yapacak ekonomi ne de g.t var derim. Ama siz yinede kendi tercihlerinize göre işlem yapın :)
gram 110 a tekrar gelir fed faiz arttırması doların 3 e vurmasıyla ben tekrar 110 rahat görür diye düşünüryorum.
İstikrar bunu gerektirir :D
Altın alacaklar fiziki altın alsın lütfen. Sertifika, kağıt değil.
Bugun Global ve Azimut'un davetiyle bana ozel bir toplantiya katildim.
Kisaca;bu tayyeap'in baskanligi tekrar isitmasi ve ulkeyi yine referandum-anayasa sarmalina sokmasi.
Abd'nin sanildigi kadar iyi olmamasi yada avrupa'nin bol para politikasi.
Cin'in sanilandan cabuk iyilesmesi.
Abd ve avrupa'nin hdp'yi desteklemesi.
Cari acik ve butcenin kesinlikle 2016 ya yetmemesi.
İhracaatin canlanmasinicin paramizin devalue olmasi vs vs vs...
Yani istikrar diye oy verenlerin,kicinda donu yokken oy verdiklerinin zevk-i sefa icinde yasamasi gibi,bizi zor bir 2016 bekliyor....