100.000TL 1 Yılda hangisi avantajlı derseniz grafik'de dolar diyor.
http://i.hizliresim.com/kbgG6A.jpg
Printable View
100.000TL 1 Yılda hangisi avantajlı derseniz grafik'de dolar diyor.
http://i.hizliresim.com/kbgG6A.jpg
Fitch'den gelen olumlu birşey yok... Olay şu ; Merkez bankası Fed toplantısı öncesi gardını alıyor ve faizleri artıyor.. Hem likiditeyi kısıyor hemde fonlama maliyetini artırıyor yani kabaca Mb. 240 Bp faizleri artırdı.. Bunun yanında bu hafta Hazine borçlanma ihaleleri var.. Böyle zamanlarda önce Kur yükseltilir ki yabancıya bu şekilde ekstra bir taviz verilir.. Yani yabancı kuru yüksekten bozar, %11.5 Faize para yatırır.. Çıkarkende bir kıyak daha yapılır kuru aşağıdan alır.. Bu haftaki Hazine ihalelerini ağırlıklı olarak Devlet bankaları fonladı.. Yani Hazineyi hazine fonladı diyelim... Doğru dürüst yabancı yok.. Çünki güven yok
Mb doları Fed öncesi elinden geldiği kadar bastıracaktır ki Olası doların ani sıçramalarına 3.60 ile girmek var, 3.75 ile girmek var.. Diyelim Fed 10 Kuruş yukarı attı doları.. Birinde 3.6'dan 3.7'ye gelir diğerinde ise tekrar 3.85 3.90'a giderki referandum öncesi buna müsade etmemek için elinden geleni yapacaktır...
referandumdan önce doların seyri ne olur...?
İngilizcesi olan okusun, Borsa'da yükselen hisselerin neredeyse %90'ı Bankalar... Bunun da Bankalar ile Devletin anlaşarak birlikte hareket ettiği suni olarak Bankacılık hisselerinin yükseltildiğini, sonunun kötü biteceğini söylüyor... Benim ingilizcem bu kadar.. Daha güzel çeviri yapabilecek birisi varsa iyi olur ... Benim yapmış olduğum gözlemlerim de aynı şekilde .. Bankalar Thy gibi hisseler değer kazandı.. Bir aşa bir yukarı tutuyorlar
Turkey’s stock rally: Thank the agreement between the government and banks
Şimdi, fitch, fed, s&p, öbürü, faiz, merkez, o, bu harici, gerçek soruyu soruyorum:
Referandum'a dövizle mi girelim? Neyle girelim?
Benim tahminim hayır çıkarsa dövizin ve altının kesin yükseleceği. Ne kadar orasını gerçekten hiç kestiremiyorum, ama korkuyorum.
Evet çıkarsa da kesin düşer diyemiyorum. Eğer ki stabilite görürse yabancı yatırımcı belki TL yükselebilir, ama iyice kaosa sürüklenecek deyip girmeyedebilir.
Ben anlık soruyorum. 16 Nisan akşamı baktık hep beraber. 17 Nisan'da ne olur? Evet çıksa ne olur Hayır çıksa ne olur? Uzun vade değil, günlük.
Bunu bende çok merak ediyorum gerçekten. Hali hazırda bir miktar dövizim var elimde ve bu para Türkiye'de, burada bankaların verdiği faiz *****.. Yerlerde aylık 120 euro gibi bir şey veriyorlar. Şeytan diyor yap TL kalsın faizde ayda 2buçuk lira az değil. Ama yıl sonunda kesin çıkış yapacağım ülkeden o yüzden ne kadar mantıklı kestiremiyorum, iyi kötü referandumu beklemem gerekiyor diye düşünüyorum. Burada çok bilgili, güzel analizler yapan insanları görüyorum bir tavsiye de bulunabilirseniz mesela benim gibi garantici yatırımcılar için, güzel olur :)
Referandumdan Evet çıkarsa piyasanın düzelmesini beklemeyin .. Hayır çıkarsa o zaman Hükümet tutmak için elinden geleni yaptığı döviz kurlarını bırakır.. Dün Cb danışmanlarından İlnur Çevik bir twit attı ve geri sildi.. Hayır çıkarsa 7 Haziran seçimlerindeki kaosu mumla ararsınız diye...
Dolar konusunda doğrudan alın satın demek çok yanlış olur çünki vebal var... Ama geçmişe bakarak geleceği görebilirsiniz ... Enflasyon yükseliyor ve Mb'nin Fed'den sonra PPK toplantısı var ve faiz artırması gerekicek.. Artırmaz ise yine kurlar başa yukarı gitmeye... Fed faiz artırırsa (%90) ihtimal ve sonrasında faiz artışları devam edecek derse yine yükselir.. Fed'in faiz artırmasından çok söyledikleri çok önemli.. Dolar endeksine vs. takılmayın Açın Abd 10 Yıllık faizlerine bakın , Abd faizleri yükseldiğinde Tl baskı altına giriyor..
Mutlaka birşey alacaksanız parça parça işlem yapın... Paranın tamamını 1 seferde kullanmayın... 4'e 5'e bölüp öyle işlem yapabilirsiniz...
Şuda bir taktik Altın ve Dolar birbirine zıt iki araç... Dolar endeksi yükseldiğinde Altın Dolar bazında düşüyor .. Dolayısıyla en az birisinden kazanmış hedge etmiş olursunuz...
Altin su aralarin en dip rakamlarinda sanirim takip ettigim kadarla burakardan alim yapilabilir
Eyvah Eyvah... Korktuğumuz başımıza geldi ... Fed başkanı Yellen'in mesajı gayet açık... Eli ile 5 işareti yapmış yani Dolar 5 lira olacak diyor...
Fed faiz artışının kuresel piyasalara 5 olası etkisi
hiç bir şey olmaz dolar 8 tl olsa bile bir şey olmaz.. rahat olun.. türkiye ekonomisi kaya gibidir.. üretim artıyor her yerde yeni iş kolları açılıyor.. bir sürü iş veren işçi alıyor işsizlik hızla düşüyor..
Bir karikatür var di
"Millet aç aç " ...
gayet ciddiyim.. 2.90 dan 3.80 e vurdu ne oldu konuşduk konuşduk hiç bir şey olmadı.. biz konuşuyoruz ama ekonomi gayet tıkırında.. her şey zarar ediyor telekom thy v.b .. her şey yolunda hiç bir şey olmuyor..
köprüler yollar tüneller resmi rakamlarla zararda ve her gün zarar ediyor bir ton para ödüyoruz yabancı firmalara dolar üstünden gene her şey yolunda...
Ben şunu anladım kardeşim bu ülkede dolar 8 tl de olsa her şey yolunda kimse zarar etmiyor sadece bizler konuşup duruyoruz..
OHAL kalktiktan sonra millet patir patir iflas verince göreceğim ben onları
bence benim fikrim ohal falan kalkmaz.. ohal ilk çıkığında güya 3 ay kalıcakdı hatta 3 ay bile sürmez 1.5-2 aya kalkar dediler kaç ay oldu siz hesap edin..
OHAL kalktı, kel göründü olur.. Ne güzel tutturmuşlar istediğini alıyor, atıyor.. İstediği yasayı çıkarıyor.. İstediğini istediğine satıyor.. Kimse sesini çıkaramıyor.. Neden kalksın her şey bu şekilde harika giderken..
O değil de Aselsan çok fena arttı 1-1,5 ayda %25-30 artış var..
Israrla 3,45-,3,50 seviyesini göreceğini direten abilerim ne düşünüyorlar bu gidişat hakkında acaba?
şu varlık fonu bizim borsa da ki ihlas'a da el atsa iyiydi. şükür zararda değiliz de, o kağıdın yeri de orası değil :)
31/7/2016 tarihl kanun hükmünde kararname ile iflas erteleme yasakandı.
http://higm.adalet.gov.tr/dokumanlar...20erteleme.pdf
Mahkemeler herhangi bir iflas erteleme davası olursa doğrudan reddedecek.
Bu da bir haber linki;
Resmi Gazete'de Yayımlandı! Şirket Sahiplerini Yakından İlgilendiriyor
@8-9-3
İlk verdiğim linkte yazanı aynen buraya yazıyorum;
Anılan hükümle, 21.07.2016 tarihinden itibaren ülke genelinde ilan edilen olağanüstü halin devamı süresince FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olabilecek sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflasın ertelenmesi hükümlerinden ve bu kapsamdaki hukuki korumadan yararlanmalarının önüne geçilebilmesi amaçlanmıştır.
İflas erteleme, kurumun cari ödemelerinde nakite sıkışması en kaba tabiriyle.Mahkeme kararıyla yanılmıyorsam bir yıl ek süre kazanıyorlar.Tabi böyle saçma sapan bir Khk, bunlarla hiç alakası olmayan kurum ve kuruluşları da etkileyecek.Çünkü piyasa ciddi nakit sıkıntısı var.Ayrıca üstte sebebini kopyaladım ama, gerçekten o amaçla mı hareket ediliyor hep?
Muallak...
Edit geri gelsin;
Karınca yazısınn çevirisi
Anılan hükümle, 21.07.2016 tarihinden itibaren ülke genelinde ilan edilen olağanüstü halin devamı süresince FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olabilecek sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflasın ertelenmesi hükümlerinden ve bu kapsamdaki hukuki korumadan yararlanmalarının önüne geçilebilmesi amaçlanmıştır.
iflas erteleme kullanamamanın çok kötü sonuçları var.
sadece ohal ilan edilmeden önce bekleyen 3bin adet iflas erteleme talebinde bulunan firma vardı zaten. yani 3 bin adet resmen batak vermek üzereyiz diyen firma.
bunlara bi o kadar da ohal döneminde ve kurların uçması döneminde eklendi ancak ohal sebebi ile iflas erteleme veremeyen bir çok firmada 20 borcu varsa ödeyemediğinde borcu 100e çıktı. yani kendini kurtarma ihtimali olupta artık kurtarması imkansız hale gelen birçok firma oluştu.
bu ohal yine uzatılırsa, ki seçimden sonra görüceksiniz. o evet ler yada hayırlar hiç birşeyi kurtarmayacak. bu kadar çok sıkışık ve dengesiz bir durumdayken ülke gündemini sorunlara değilde seçime sürükleyenlerin yakasında olucak hakkı yenenlerin.
ister evet ister hayır deyin. ben seçimden sonrası için ohal kalktından sonrası için daha doğrusu, çok kötü bir tablo ihtimali görüyorum. umarım ayakta kalmayı başarırlar.
toplamda 6bin civarı firma kötü durumda, ilk 100 de devler var.
Bugünkü Tdi verisi iyi geldi ama asıl önemli olan Saatlik ücret artışı beklentinin altındı geldi.. O yüzden ABD Faizleri gevşedi ve dolarda hafif düştü.!! Piyasa oyuncuları acaba çok güçlü bir veri gelirmi gibisinden aldığı dolarların bir kısmını globalde sattı.. Veri yinede güzel haftaya Fed toplantısına kadar dolar yine yükselir ancak!!
Merkez Bankası bildiğiniz gibi piyasaya artık günlük Repo yoluyla para vermiyor bunun yerine diyorki GLP (Geç likidite penceresi) buradan veririm sana para onunda faizi %11 ... Dün bu geç likiditeden verdiği parayı yarı yarıya azalttı.. Yani %11 faize razı olsan bile istediğin para yok sana diyor... Bugün ise TDI verisi öncesi olası dolarda aşırı yükselişi önlemek için hiç para vermedi.. Yani %11 ile bile sana para yok dedi Bankalara.. Sıkışan banka ne yapacak? Döviz varsa elinde onu satacak
Şimdi Fed faizi artıracak %90 ihtimalle.. O günden sonra yani Mart 15-16 dolar gevşeyebilir bir miktar çünki hem globalde büyük ihtimalle bugünkü gibi bir kar realizasyonu olacak hemde Mb elinden geleni ardına koymayacak taki Referanduma kadar... Referandumdan "EVET" çıkarsa olumlu birşey beklemeyin, Hayırda ise Kur ve Faiz uçacak ama seviye vermek kesinlikle mümkün değil.. 4 olur daha üstü olur bilinmez...
Bu arada çok önemli bir konu Avrupa Mb başkanı Dragi'de artık Parasal genişlemeden çıkacağının sinyalini verdi ve Avrupa'da da faizler yükselmeye başladı... Böyle olunca Hem Euro Hem Dolar güçlü olacak ki parite 1/1 olmayabilir bu yüzden...
Sonuç, dünyada ucuz bol para dönemi bitti abiler... Ekonominin konuşulacak hiçbir tarafı yok..
KGF olayına gelince , Devlet size kefil oluyor eğer borcunuzu ödemez iseniz %80'ini hazine ödüyor ancaaak 250 Milyar tl olan bu kredinin 70 Milyar Tl'si kullandırılmış ve kalan rakam için Bakanlar kurulu kararı bekleniliyor.. Benim verebileceğim tek tavsiye biran önce Bankanıza başvurun ve olabildiğince uzun vade KGF kredisi alın...
Kosgeb kredisine gelince , 260.000 Kişinin Krediyi yine alamadığı Bankaların bunu vermediğine dair haber vardı araştırın... Sebebi ise Kosgeb sadece kredinin faizini ödüyor ama Banka size diyorki benim şartlarıma uygun görmedim seni.. Kısaca bankanın işine Kosgeb Kredisi gelmiyor..
3,66 loading....
Şimdi bu faiz arttırımı bizim için iyimi oldu kötümü oldu basit çe bi açıklama ile anlatablirmisin bilen abilerim.
zaten faiz arttırımı kesin bekleniyordu hatta bu sene 3-4 tane daha olucak büyük ihtimal.. piyasalar bunu fiyatlamadı daha fiyatlayamazda refaranduma kadar benim fikrim bence müdahele ve dövize baskı var..
dolar şu sıralar gezinir 3.50 bile olur.. faiz arttırımı açıklandı kurda oynama yok. işsizlik verileri tavan yapmış her 4 gençden biri işsiz genç nüfusda işsizlik oranı %24 olmuş kurda kıpırdama yok..
Türkiyedeki profesyönel portföy şirketlerinin başkanlarının çoğu bu sene dolarda düşüş beklemiyor tam aksine rahatta diyemiyorlar ama büyük artış bekliyorlar söylediklerinden çıkartabiliyorsunuz..
Merkez bankası önlemini aldı , Geç likiditeye yönlendiriyordu bankaları sonra %11 faizle verdiği parayı yarı yarıya azalttı.. Geçen hafta sonu itibarı ile işi daha sıkı tutup likidite vermemeye başladı.. Üzerine döviz 3.75'lere geldiği anda diğer kurumlar ile birlikte döviz satarak müdahale etti.. Fed kararından sonra Abd 10 yıllıklar 2.52'lere kadar gevşedi hal böyle olunca Tl - Brezilya Reali - Rus rublesi hepsi değer kazandı.. Şayet Fed sonrası dolar uçsa bile Mb aşağıya birkaç gün içerisinde indirecekti.. Şimdi Mb PPK toplantısı var ve bence faiz artırmayacak , o gün geldiğinde dolar yine ateşlenir hemen PPK öncesi ve karar sonrası dövize müdahale edip başında nöbet bekleyecek..
28 ocakta,burada kı herkes dahıl 3,95 kırılıp 4,00-4,1 olacı tahmını yaparken ben 3,65 demıstım.(hukumetın yapıcagı ıslerı bırbır ogrenerek)
Suan 3,56 beklıyorum kısa vadede. Eger aldıgım bılgıyı teyıt ettırır sem 3,46 bıle mumkun....
Neyse bunlar sahsı yorumdur.
doları düşürmek zor bir şey değil olayın matematiği belli .. ama bir yandan dengede düşük tutalım derken bir yandan her şeyi tüketmek var.. elde avuçda ne kaldıysa artık..
Mevduat faizleri 11.60 internetten aldığım
Şubeden özel istekte bulunsam 12 alırım
Geçen ay özelden 11.70 alabilmiştim
Demek ki arttış var
Referandum sonrası sonuç ne olursa olsun
Sene sonuna doğru Dolar için 4,50 Euro için 5.00 faiz için 15.00 gibi rakamlardan bahsediliyor
Bu fikre katılan var mı
Absürt rakamlar mı
İşsizlik tavan yapmış durumda
Kimsenin yatırım yapma derdi yok
Çekler senetler gırla patlıyor
Kosgeb kredileri yalan dolan
Ben bu rakamların gerçekleşmemesi için bir neden göremiyorum
4.20 Garanti olarak görüyorum ben ancak şahsi fikrim.. Referandum sonrası Evet çıkarsa kısa süreli olumlu hava olur ve sonra gümmmm.. Hayır çıkarda Gümm daha çabuk olur.. Bu işsizlikte faiz artırmak intihar olur .. Suriye iç savaşını inceleyin , 2011 Senesinde Suriye parası aşırı değer kaybediyor sonrasında ise kuraklık başlıyor ve o güne kadar sesini çıkarmayan halk isyan başlatıyor.. İsyan en fakir bölgelerden başlıyor umarım bizim yetkililer bunları düşünüyordur..
Ben doların çıkmasının asıl nedeni
Bence MB para basıyor piyasaya pompalıyor
Buna rağmen bankalar kredi vermiyor
TL nin her geçen gün değersizleşeceğinden ötürü
Ama ipotekli her türlü kredi kullandırıyorlar
Devalüasyon oldu ama millet hala düzelir diye bekliyor :)
Evet çıkarsa 3 ay sonra hayır çıkarsa hemen doların 4 tl üstü uzar diyorlar
Yani bu işsizlik , gereksiz büyütülen inşaat sektörü ,tarımın tam anlamıyla bitik halde olması ve daha bir çok konu
İyi olan bir konu yok
Bankacılık sektörü kemal derviş olmasaydı çoktan batmıştı :)
Kazanılan her tl yi dolara çevirmek gerek aslında
Bu tl bize malesef güldürcek gibi değil :(
bana ülke olarak dünyada sattığımız ürettiğimiz lider olup kar ettiğimiz bir şey söylermisiniz.. arabada montaj ülkeyiz geçin onu üretiyoruz neyi üretiyoruz elin yabancısının aracını burda montajlayıp yurtdışına geri yolluyoruz.. Başka..
en son et hollandadan gelmiyormuydu mercimek kanadadan .. altyapı üst yapıda kar eden bir şey varmı köprüler falan filan rakamlar ortada hepsi zararda.. thy zarar etmiş telekom zarar etmiş rakamlar ortada..
bana gerçekden başarılı olupda kar ettiğimiz bir şey söyleyin bende susarım en azından bu ülke için gelecek için bir umudum olur..