Ülke büyümüyor, tüketim toplumuna alıştırıldığımız için herkes ihtiyacı olmasada ev,araba,telefon,kıyafet vb. ürünlerine borca girerek para harcıyor. Şimdi krediler 2.60 a kadar çıktı hadi göreyim şimdi onların bi taraflarını harcama yapabiliyorlar mı? 2 ay harcama yapamayıp kredi çekilmesin, göğe uzanan gökdelenler kime giriyor görücez.
Kimse batsın istemem fakat cahil bir toplumun göz göre göre hala betona para bağladığı yerde silkelenip kendine gelmesi için bi batıp çıkması gerek ! Polo 1.6 TDI SCR 80 PS Trendline Man. 138.600 tl, tamamen taşıt kredisi kullansa en uygun kredi %2,59 dan aylık taksidi 5.595,32 TL olacak şekilde 48 ayda toplam ödeme 269.303,01 TL oluyor.
"Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."
Dolar 4 lirayken 8 ay sonra 7 lira olacağını bilen kurtlar dolar 10 lira olacak diyorsa ben olsam şapkamı önüme koyar düüşünürüm. Zamanında o kurtlara güvenip 4 liradan bütün parasını dolara çeviren arkadaşımla benim aramda ciddi kazanç farkı var onu ne yapacaz?
Para piyasaları inşallahla maşallahla yürüseydi dünyada en çok arapların para birimleri geçerdi, rasyonel ekonomik tedbirler alınmadığı sürece tl değer kaybedecektir, bugün kü varlık fonu başına yapılan atamaları gördükten sonra da kısa ve orta vadede atılması gereken gerekli ekonomik adımların atılmayacağı ortada bence.
Yerel seçime kadar olabildiğince tutmaya çalışacaklar, yerel seçimden sonra gör bak şamatayı...
Dolar 5.5 olunca gelip yazacacağım demişsin, 5.5 olmazsa da gel yaz.
Bir kişinin kendi ağzıyla söylediği ve youtube'da halen var olan sözleri sanki yokmuş gibi, sanki söylememiş gibi, sanki başkaları uydurmuş gibi yazmak nasıl bir yalakalık, nasıl bir uşaklık, nasıl bir cahilliktir.
Yazık lan.. Beyin olmayana klavye vermeseler keşke
Dolar düşürme çalışmaları başlamış![]()
Gaziantep'te ele gecirildi - Son Dakika Haberler
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Biraz düşündüm de doların 4-5 tlye düşmesini bekleyenler ,beklentilerinde hiç de haksız değiller.
Bugün Reis kendisini varlık fonu başkanı olarak atadı.
Yarın kendisini tcmb başkanı olarak atarsa dolar sert bir şekilde 4 tl'nin de altına doğru düşer. Ekonomi şaha kalkar. Tl güçlenir, dolar alan yaya kalır , eli yanar haberiniz olsun.
Bu ülkenin %50 sinin salaklığını diğer %50 si ödüyor daha ne diyelim
Millet ne sigaralar içiyor aq ya . Şunların arasında bugüne kadar iyi yaşamışız bize ödül verilmeli.
imzasız..
Şimdi hacı darphane yi 3 vardiya çalıştırıp milyarlarca tl basıcan.Sonra o parayla bi tane nükleer santral yapıcan.Ordan gelen yıllık parayla 120 ay vadeli kredi çekip bi tane daha yapıcan.O zaten kendi borcunu ödeyecek.Sonra 2.santralden gelen parayla bi kredi daha patlatıp 3.yü yapıcaz.Bu formülle santralleri yapa yapa süper güç olucaz.Benim fikrimde bu yönde yani.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Cumhur başkanı Recep tayyip erdoğan varlık fonuna recep tayyip erdoğanı atadı.![]()
Adamlar seans veriyor, saati kaç dolardan acep??? Hiçbir şey olmaz diyemiyorum ancak sorunun sadece dolar olmadığını ve diğer para birimlerinede bakmanın gerekliliğini düşünüyorum. TL bir çok para birimine karşı değer kaybetti uzun zamandır. Dışa bağımlı bir ülkeyiz ve bu bağın büyük çoğunluğu ABD ve Avrupaya. Onlar çizecekler yolu biz de takip ederiz, Ben güçlü bir devlet olduğumuzu sanmıyorum.
Ayrıca bir arkadaş millete böyle inandırıldı demiş BOP eşbaşkanlığı için. Cumhurbaşkanı bizzat kendisi mitingde söylemişti ben BOP eşbaşkanıyım diye, çokta böbürleniyordu. Kim neye nasıl inanır ya da kimi nasıl inandırır bilemem ama çok yanardönerlik var ne yazık ki...
Abiler Sa, aklıma çok ciddi bir fikir geldi. Dolar sorununu çözüyorum. İçimizden iki adet insan seçiyoruz. Birine Amerika'da, diğerine Avrupa'da devlet teşvikleriyle birer adet banka açtırıyoruz. Sonra bölgenin en iyi faiz oranıyla Avrupa'dan euroları, Amerikadan dolarları topluyoruz. Sonra ,iki bankayı da hortumlayıp paraları TR piyasasına sokuyoruz arap yatırımcı vs. ayağına... Nasıl??![]()
Superb
Tanesine 100 milyar dolar borçlandığımız, şuan kullandığımız iki katı fiyatına dolarla alım sözü verdiğimiz, aynı zamanda bulunduğu bölgeleri tüm dünyaya açık nükler atık depolama merkezi yaptığımız santrallerden(Mersin-Sinop) başka nükleer santralimiz yok bildiğim kadarıyla. İsterseniz(üşenmezseniz) ÇED (böyle bir devlet kurumu var) raporlarını okuyabilirsiniz. Misal Sinop nükleerin ÇED raporunu ben okudum bu yazdıklarım 46. sayfa (olması gerekiyor emin değilim) da yer alıyor.
Superb
İlginizi çekiyorsa normal kullanım şartlarında bile çevreye verdiği zararı, yapıldığı yerin aslında ne kadar yanlış olduğunu ham maddenin karayoluyla ne kadar riskli taşındığını, ekonomik açıdan ne kadar saçma - zarar verici olduğunu anlatabilirim. Misal o hamsisini yediğimiz Karadenizden hergün Tr'nin bir yıllık içme suyu kadar su çekilecek ve klorlanıp Karadenize geri dökülecek. Koca Karadeniz biter mi diyorsun ama biter...
Superb
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)