Abilerim, arkadaşlarım, kardeşlerim(olduğunu pek sanmıyorum ama) hepinize merhabalar.
Sizlere tamamen kendi yapımım olan ev ve sanayi ortamında tamamladığım araç similatörümü göstermek istiyorum.Ufaklıktan gelen araba sevdası ve arabaya herdaim sahip olma isteği ile başlamış bir uğraştır.İlk olarak 11 yaşında ceza yemem ondan 6 ay sonrada arabanın motorunun benim elimde kitlenmesi hem büyük bir korku yaratması hemde aracı sık sık süremem ile başladı asıl hikaye. O zamanlarda daha yeni yeni g25 ler çıkıyordu ve dfgt yaygındı. Abim doğum günü hediyesi olarak arkadaşının oğluna aldığı ama kullandıramadığı bi casper direksiyon getirdi. İlk olarak onu söküp takmalarımın ardından kendi vitesimi yapmaya koyuldum.
Karton bir probis kutusundan ve bol bol elektrik bandından ilk vitesimi yaptım bunda 7 liralık bir usb gamepade devresi kullanmıştım ve lehim felan hak getire düğmelere silikonla çivi yapıştırıp çivilerede kablo sararak devreyi kurmuştumİçler acısıydı ama yeterliydi daha sonra gene kartondan bir debriyaj yapmıştım ve oda bir düğme olarak görevliydi. Hikayeyi uzatmak istemiyorum ilerleye ilerleye buralara geldim. Şimdi elimde 900 derece bir bmw direksiyonu, 6 ileri 1 geri aktarmalı vites, sinyaller-bakış açıları-korna-farlar için bir konsol, kontak, el freni, imdat freni, teyp ve ses sitemi, ve 3lü pedal kombinasyonuna sahip bir set var. Ve içinde kullanılan devreler basitçe kendi yaptığım devreler.
Dahada ilerleteceğim odamdaki bazadan kurtulup elime bir göğüs geçerse odama bir similasyon köşesi yapma fikrindeyim. Buraya gelene kadar bile sağolsun babam ve bütün şaşmaz, ostim sanayi haklı yardım ettiler. Bütün aletlerini kullanmama izin verdiler ne desem yaptılar sağolsunlar.Babam hep destek oldu sayesinde okulumdaki yarışmadada bir plaket aldım. İnşallah seneye üniversitede daha iyi yerlere gelmek istiyorum.
Videolara ve fotoğraflara geçelim![]()
Buda tanıtım videosu
Burdan kullanış ve oyun videolarını izleyebilirsiniz
https://www.youtube.com/channel/UCyq..._as=subscriber
İnternet kotanızdan ve zamanınızdan çaldığım için çok çok çok özür dilerim vakit ayırıp okuduysanız çok teşekkür ederim. Umarım zamanınızı çaldığıma değmiştir sorun veya sorularınız olursa hertürlü elimden geldiğince yardımcı olurum özelden burdan veya iletişim araçlarından
Ben geri dönüşüm seven insanım bu girişimci kardeşinize arkadaşınıza elinizdeki her türlü bozuk elektronik eşya veya arabayla ilgili en ufak bir vidayı bile göndermek vermek veya uygun fiyata satmak isteyen olursa il ilçe fark etmez kabul ederim. Yaptığım şeylerin çoğu bitik bozulmuş veya hurda parçalardan topladığım şeylerdir. Şimdiden çok teşekkür ederimHelede koltuk göğüs direksiyon ara konsol pedal vs gibi parçalar varsa elinizde değerlendirmek isterim. Hepinize tekrar çok teşekkür ederim iyi günler dilerim
![]()
Süç-i lisam ettiysem affola![]()