motorcular da ayrı hasta, trafik polisi görevi üstlenmisler. sonucta o da motorlu bir tasıt ve serit ihlali yapmaması gerekiyor. motora her sey serbest değil kardesim.
motorcular da ayrı hasta, trafik polisi görevi üstlenmisler. sonucta o da motorlu bir tasıt ve serit ihlali yapmaması gerekiyor. motora her sey serbest değil kardesim.
Bugun iki e36 modlu bmw kozyatagi carfurun orada yanlayarak bagirtarak makas atarak gidiyorlardi aradim polisi.polis uykulu gibi tamam anons gecicem ekiplere dedi sonra ne oldu bilinmez.bu tip durumlari usenmeyin sikayet edin polisi bunaltin bunaltalim duyarli olalim.ihbar ettikce onlem alinir diye dusunuyorum.arac kameram var ama adam zing diye gecip gidiyor video eklesem bikere gecmis ne olcak diyenler ususur basimiza.
o zaman arkalarına iyice dayanacaz makas atmamak için, zorla sağa geçirticez solda tın tın giden elemanları
bizde uygulanması saçma bir kural bizde daha sol şeritin ne işe yaradığını o şeritin normal bir gitme yolu sananlar var sol şeritteki aracın sağından geçenin ehliyetine el konacaksa sol şerit ihlali yapan aracında ehliyetine el konulsun ozaman
Bazı ninjalar var nasıl denk getiriyolar bilmiyorum ama soldan gidiyosun korna selektör çekilmiyor dibine giriyosun yok tam darlanıyorum sağa geçip gidicem ninjada sağa geçiyor hep mi denk geliyor anlamadım :D Az öncede caddede elemanın biri makas attı peşine gidiyim dedim polis lambalarını görünce hemen vazgeçtim :D
Kafaya kamerayı siz takıyorsunuz ama hocada pamuğu tıkıyo dikkat etmek lazım. Kendi arkadaşımda motor sürüyor, abi şu kuralı bu kuralı diyip duruyor. Burası Türkiye çekip vururlar vallaha. Dikkat etmek lazım..
bunlar daha iyi günlerimiz
o ayarsız makas atarak gazlamayı marifet zanneden aptallar olduğu sürece bu tip cezalar artarak gelecek.
bunların nedeni kafasına kamera takıp dolaşan motorcular değildir.
benim korkum, hani boşluk olur tık tık 2 araba geçersin sonra sakin yürürsün ya kimseyi zorlamadan
işte benide o aptallarla aynı guruba katacaklar.
asıl büyük sıkıntıda sonunda bakacaklar bu iş böyle olmuyor
avrupa birliği adı altında almanyadaki gibi trafik kurallarını ve tuv uygulamalarını %100 getirecekler.
o zaman gürürüm ben sizi, 1 tane civata bile takamazsın arabaya ruhsata işletmeden.
rezalet bır uygulama da pekı bu uygulamayı nasıl uygulıcaklar . lowrider ın dedıgı gıbı zaten trafık polıslerı ortaada olmuyor genelde gelip evimizden mı alıcaklar ? eger boyle bı durum olucaksa arbayı kullanan belkı sahıbı degıl ne ***** ? uygulanması cok zor bır uygulama bence .ancak trafık polısının onunde gazlarsan boyle bır durum olur ondada trafık cezası ıle atlatabılıcegını dusunuyorum
araç ruhsatında kimin adı yazrsa onu alırlar , eğer aracın senden habersiz kullanılıyorsa zaten çalındı demektir bunun için de çalıntı bildirmen gerekiyor , aracın çalındığını ihbar ettiğin süreden sonra hiç bir cezaya meshul değilsin zaten , kısacası ruhsatta kimin adı yazıyorsa sorumlusu o dur ,
gerçekten bazen çok acil bir işim oluyor trafiği tehlikeye atmadan olabilicek en rahat olasılıkları kullanarak tedbirli bir şekilde gitsem de tehlikeli ve yasak esasında ,
fakat bu sevgili motor kullanıcıları arkadaşlarımız da önce kendilerinin de motoru bir taşıt kullandıklarını anlamalılar emniyet şeridinden giderler şertitte gitmezler en olmadık aralarda hep varlar , asıl uyuz olduğum F16 tadında eksozlarla geziyorlar plka yok polis kesinlikle çevirmiyor durdurmuyor cezai işlem uygulamıyor ,
benim arabamın 2 katı sesi var her türlü soytarılığı yapıyor soruyorsun polise o motor diyo neden emniyetten gidiyo o motor zaten e biz zaten üvey evlat motora saygım çok ama kullanıcıları bir o kadar saygısız % 90 ı da böyle arkadaşlar hiç kusura bakmasın motorcu arkadaşlarım
bunları yapılabılıcegını pek dusnmuyorum açıkcası
Olayın motorla alaksı oldugunu düşünmüyorum tek sorun ve engel teşkil eden sol şeritte yada 3 vites 60km ile giden sürücülerde yada elinde telefon sanal alemlerde gezip nerede oldugunun farkında olmayan yada koskoca kamyon,kamyonet ve benzeri araçların sağ şeritleri kullanmaları gerekirken diğer şeritlerde gitmelerinden kaynaklı
motorculara ayrı bir uyuzluğum başladı bu sıralar , birkaç saat sonra boğaz köprüsünde bende bir video çekeceğim aklı kıt motorculara özel.ulan zaten *** gibi asfaltta çukurların içinde emniyet şeridi olmadan araba sürüyoruz manzara seyredelim diye en sağa geçiyoruz zaten emniyet şeridi bile yok , o ufacık aradan geçme derdinde aptallar şöyle birtanesini yandan dürtükleyip boğazın serin sularına yollamak istiyorum
bakın arkadaşlar sıkıntı motorcular değil siz anlamıyorsunuz
motorcuları savunmuyorum çok salak tipler var biliyorum
pizzacılar var apaçi gibi dolaşan, saçma sapan hareketler yapan motorcular da var
ama bu foruma bu konu içinde yazılanların nedeni motorcular değil mal mal makas atanlar.
şimdi aynı şeyi bir kasap videoya çekse ne diyecektiniz?
aaa seninde sattığın etler kokuşmuş asıl sen kendine bakmı?
bonfile istedim kuşbaşı verdilermi?
konunun özüne dönün özüne
makas atmayı need for speed oynamak zannedip patlayanlardan sonra çıktı bütün bunlar.
birde bu işte kontrol yok, belkide olamazda
5 dakika sonra dünyanın en aptal insanı cebinde parası varsa gidip 450hp lik bir evo satın alabilir ve yola çıkabilir değilmi?
bu hakkı ona kim verdi?
o herifte 450hp araba kullanabilecek kapasite varmı?
hımm bu ülkede kime sorsan rallici zaten, o yüzden her sene 4500-6000 kişi arasında ölü var trafikte.
senelerdir kafamı kurcalayan ve her fırsatta yazdığım şey daha yeni yeni başladı
adam 18 yaşında ehliyet almış, gelmiş 78 yaşına
lan arkadaş 60 sene geçmiş 60!
bu adamın belki 1 gözü kör oldu
belki kaza yaptı 1 bacağı yok (allah korusun)
belki delirdi kafayı sıyırdı
bu adam hala benim ile aynı şekilde trafikte gezme hakkı var
olurmu öyle şey?
her 10 yada 15 senede yada neydi artık 5 senede 1 kontrole gidilmesi lazım.
tabi bunu bazıları cebinden ehliyet parası çıkacak diye düşünüyor ama kırmızı ışıkta beklerken
arkadan bagaja giren bunak birisi size aaa görmedim evladım pardon derse anlarsınız ne olduğunu.
biraz uzadı
bu beygir muhabbetide buna benziyor
sen kimsinki o kadar güçlü arabayı kullanabiliyorsun?
o kabiliyet varmı sende?
Ağır ceza kessinler makas atanlara da ehliyet almak nedir?
Ehliyet almayı kafalarına koydularsa önce ambulans yoluna girenlerin ehliyetlerini alsınlar.
Ayrıca;
Emniyet amirinden tut bilmem ne devlet dairesinin bilmem ne müdürüne kadar hepsi emniyet şeridinde.. Zabıta bile emniyet şeridinde.. Benden üstün yönü ne onların? Memur değil mi bu kişilerin hepsi. Sabah geç kalmamak istiyorlarsa erken kalksınlar. Akşam da herkes gibi gitsinler evlerine.. Öncelikleri ne? Ben de Allahın kuluyum onlar da.. Hakkımı yiyorsun ya.. Hani müslümandık?
Önce bunlara önlem alsınlar, sonra makas atanlara gelsin sıra.. Ama yapamazlar işte..