bazı parçalar hariç genelde cepten gidiyor
bazı parçalar hariç genelde cepten gidiyor
Araca modifiye yaparken satarken kar edim düşüncesinde olmak saçmalık bence zaten kendi zevkin için yapılan bişeydir bana göre. Arac alırken ki öyle yaptım en sadesini kurcalanmamışını seçerim
Sırf bu orijinalciler yüzünden arabanın bütün parçalarını saklıyorum.
Benim gözümde marka spor yay alan ile kendi yaylarını presslemiş araç aynı değil ama maalesef insanların gözünde aynı değere sahip oluyor araç. Sen elinde para fellik fellik arayıp 500-600 lira verip spor yay alıyorsun bir de taktırma ücreti veriyorsun. Adam 200 liraya yaylarını pressliyor. Sonra arabada spor yay var deyince '200 liralık şeyi de mi söylüyorsun?' oluyor. O yüzden sattığın kişiye bağlı biraz durum.
Ben yaptığım her şeyin tamamen benim cebimden gideceğini bilerek yapıyorum. Şimdiye kadar da hiçbir aracıma kar etmek için sahip olmadığımdan varsın cepten çıksın, ben arabaya binerken keyif almalıyım.
Ne tür bi değişiklik olduğuna bağlı :) İlgilendiğim arabalarda ki değişiklikler cam filmi,brembo kapak,bilmem ne usta egzoz yada yan sanayi jant'tan öteye gitmedi hiç :) Bunlara da ekstra para vermem açıkcası..
Yapılan değişkliğe, aracın durumuna ve alacak kişiye göre değişir.
Ama şu şartlarda fiber bodykit direk eksi değer. 2000 öncesi araçlarda tesisat , anlamsız led aydınlatmalar önemli eksi.
Ama 90-80 model araçlarda eğer düzgün yapılmışsa restorasyona yönelik değişklikler artı değer olur diye düşünüyorum.
Bende hep soruyorum bu soruyu kendime :) Bende aldığımdan beri aracıma zindan cam filmi yaptırdım arka yayları presslettim, önlere coilover yapıldı jant kapaklarını boyadım falan benim araç şu an binici kesimine hiç hitap etmiyor artık :) Harcadığım para hepten boşa gitti diyebilirim.
Ben alırken coilover olması benim için bir avantajdır aslında, ya da yazılım. Ben arabaya bakıyorum içime sinerse alıyorum, boyası kazası çokta önemli değil.
gözden kaçmasın ünal turan örneği var..adam para kazanıyor saçma sapan değişikliklerle (ha ben yapar mıyım o apaçiliği asla..)
NOT: bir de şu forumda toplanmış del sol vardı aldı ***** üt egzozuyla oynadı üzerine 4-5 koyup sattı sanırım. en çok o arabaya yanarım forumdaki arkadaşın emeğine..
geri dönüşü olan basit eklemeler veya bazı dış aksesuarlar orjinalini de yanında almak suretiyle bence sorun değil. misal marka spor yay veya coilover, apaçi işi olmayan jant seçimi, kutu içi veya kit olarak filtre kiti, yazılım da olabilir. bunlar benim için çok sorun değil. olmasa daha güzel olur ancak bu tarz geri dönüşü olan konularda çok takıntılı değilim.
ancak; direksiyonu vitesi dolmuşçu folyo ile kaplanmış, koltuklar da avmlerde satılan koltuk kılıfları, ekstra neon xenon gibi apaçi işi olan araçlardan hızla uzaklaşırım :)
2005 Model 0 aldığım Civic üzerine 15.000'e yakın para harcamıştım..
Double Din'ininden konisine, çift amfisinden cat back magnaflow egsos kitine kadar her parçanın iyi marka ve araç üçün üretilmiş olmasına dikkat ederek satın aldım ve uyguladım.
2010'da, 100.000 KM'de, boyasız - değişensiz - sorunsuz ve son derece diri olarak 26-27.000 TL'ye zor sattım..
Şimdi olsa 40lira Evrenoz abi :D :D
Aile tipi binek arabalarda eksi
Spor tip arabalarda Artı bence
Örneğin coiloverli golfü zor satarsın scirocco tam tersi daha hızlı satılır
Modifiyeyi yapan kişinin tamamen kendi zevkidir.
Kimsede başkasının zevkine ekstra para vermez.
Modifiye niyetim varsada orjinal alıp kendim yapmak isterim.
O yüzden modifiye hep cepten yer.
aracima sonradan ekledigim herseyde paraya kiydIm oem parcalar kullandim. Modifiyeli oldugu icin insanlardaki genel kani ( bizim gibi dusunen kesim haric ) modifiyeli arac alinmaz. Aracimagecen yazdan itibaren $5-6k lik parca taktim ama geri donusu sifir olacak. Satmak istesem ya part out yapacagim yada uzerindeki parcalarla birlikte hicbirsey eklemeden satcagim.
En ccok bu olaya sinir oluyorum arabanın bakımından ıvırına herseyini orjınal parca ile yapıyorum satısa geldimi ölüsüde aynı para diriside kafayı yedircekler adama
Yarın da double taktıracaktım ya :D
Geçen double alma arefesinde iki double modeli arasında kaldım. Aynı paraya ya fason marka dolu özellikli ya da iyi marka az özellikli double alacaktım. Gidip kalitesinden emin olduğum sony'i aldım.
Aynı bunun gidip eğer kaliteli malzemeler kullanılarak az ve öz yapıldıysa benim için sıkıntı yok. Yani 200 liraya yay kestirmek yerine 500 liraya marka yay alan kişi arabasında titizleniyordur. Ve bence aracın diğer aksamlarında falso yoksa alınır.
Yazdıklarımdan yay kestiren adam arabasına değer vermiyordur anlamı çıkmasın, tüm genellemeler gibi bu da yanlıştır. Ama sırf şekil için yapılan ucuz uygulamaları doğru bulmuyorum.
Maliyet konusuna da gelirsek, ne harcadıysan en fazla yarısını ekleyeceksin. Maliyet hesabı da güdüyorsan aracını satarken söküp, parçayı ayrı satacaksın güzel kardeşim.
Sahibinden açıklamasına extralar adı altında "app plaka ve pleksi plakalık" yazmasalar her şey çok güzel aslında :)
Bildiğim bir arabaysa ve düzgün oynamalar yapıldıysa sorun etmem ama bilmiyorsam ilk tercihim olmaz en azından. RS panjur, difüzör taktırdım orjinal parçaları da saklıyorum. Satacağım zaman normal haline çevirir öyle satarım, parçalarıda ayrıca satarım. Gerçi satacağım zaman yabancıya gitmeyecek gibi o yüzden rahatım :)
Bizim ülke fiyat konusunda ölücü olduğu için yapsan suç yapmasan suç.