http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=381433 savunmaya gel
Printable View
http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=381433 savunmaya gel
Raporu da sahte çıktı
KADIKÖY Bağdat Caddesi’nde, 11 Temmuz’da otomobiliyle çıktığı kaldırımda çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduktan sonra kaçıp, tam 87 gün sonra teslim olan hukuk öğrencisi Murathan Öztürk’ün özel bir hastaneden aldığı alkol ve uyuşturucu raporu da sahte çıktı.
‘ZORLA DÜZENLEDİM’
Sanığın kanında alkol ve uyuşturucuya rastlanmadığını gösteren rapordaki imzasının sahte olduğunu ileri süren Biyokimya Uzmanı Okşan Güner (69), belgenin verildiği gün hem çalışmadığını hem de görev yaptığı hastanenin bu tür tetkikleri yapacak donanımı bulunmadığını söyledi.
31 Aralık’ta Cumhuriyet Savcısı Orhan Biçiçioğlu’nun tanık sıfatıyla dinlediği biyokimya uzmanı Güner, “Murathan Öztürk’e verilen temiz raporunu sorduğum yanımda çalışan laborant Ö.E., ‘Beni sıkıştırdılar, bu şekilde rapor düzenlemek zorunda kaldım’ dedi” ifadesi verdi.
Anadolu 77’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada yarışmadığını ve alkollü olmadığını söyleyen sanık Murathan Öztürk, özel bir hastanede idrar örneği vererek test yaptırdığını söylemiş, hâkim ise bu açıklamaya, “Keşke kan alsalardı. En azından senin kanın olduğunu kanıtlayabilirdik” diye yanıtlamıştı.
Hastane şikâyetçi
SAHTE raporun verildiği hastaneden dün yapılan açıklamada “Böyle bir raporun hastanemizin gerçek kayıtlarında olmadığı anlaşılmış, doktor kaşeleri ve raporun kendisinin sahte olduğu kanaatine varılmıştır. Hastanemizce iç soruşturma yapılarak ilgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.
9 YIL HAPİS İSTEMİ
KAZA dosyasını inceleyen Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi de, sürücü Murathan Öztürk’ün, kavşağa yaklaşmadan süratini azaltmadığını, kontrolsüz şerit değiştirmek isterken sevk ve idare hatası ile direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaldırıma çıkıp maktulün ölümüne neden olduğunu belirtti. Raporda, Öztürk ‘asli’ kusurlu, ölen Mehmet Emin Kaya kusursuz bulundu. Murat Öztürk, “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Alkol mevzusu noldu şimdi ? Nasıl kanıtlayacaklar alkollu olup olmadığını ? Adalet nasıl sağlanacak ?
Hangi adalet ? Adalet falan yok bu ülkede, cebinde kabarık bir cüzdan ve biraz da nüfusun varsa. Adaletin terazisi hep senden yana ağır bastırılır.
Rapor bile sahte, hakimin takdir yetkisi diye bir şey var burada kullandı mı bilmiyorum ama 3 - 9 yıl ceza bu adama ödül olur.
Bu kazayı normal vatandaş yapsa g.tünden kan alıp tetkik ederler.
3-9 yıl arası nedir ya. vefat eden çocuğun ailesi zengin olsa kasti adam öldürmekten müebbet isterlerdi. Resmen adalet ölmüş gömeni yok.
adam öldürmenin üzerine evrakta sahtecilikten ayrıca işlem görmesi lazım ama nerdeee...
canım Türkiyem :mad:
Olayın gideceği nokta şu: Adamlar biz hastaneden rapor istedik ve aldık sahte mahte bizi ilgilendirmez diyip kıvıracaklar.
Maalesef trafik suçlarının cezaları çok yüksek değil otobüs devirip 10 kişi öldürenler bile 10 yılda çıkıyorlar. Zengin filan da değiller.
Rapor yüzünden kesin ceza alır.
İlahi adalet budur işte başkasından kendi kimliği ile kolayca kan aldırabilirdi. Şimdi evrakta sahtecilikten de ceza alır.
Hay adaletinin sevdiğim.. Gene şaşırtmadı.. Adaletin terazisinde Zengin fakir ayrımını gün gibi ortaya çıkardı..
7 yıl mı ?az ..
Allah ından bulsun kat kat fazla acı çeker inşallah.AMİN.
yeterli bir ceza değil ancak bu kadar fazla ceza verileceğini düşünmüyordum. Umarım bu cezalar artarda bir caydırıcılığı olur
Medyaya yansimasa hukmun aciklanmasinin geriye birakilmasi cikardi
tamamını paraya çevirir cukkaya atarlar..
Şimdi bunu gidip rahmetlik olan arkadaşın kardeşi / babası vurup öldürse ona müebbet verirler.
Demekki bu ülkede kaldırımda ölmenin idamı 7 yıl. Vay arkadaş ölen öldüğüyle kalıyor diye boşuna demiyorlar.
Ailesine yazdık ömürlerinden 77 yıl gitmiştir kararı duyduklarında. Adalet !!!
Çok bile almış,hayret!!! Bir arkadaşımı tinerci bir genç 7 yerinden bıçaklamıştı,7 darbe de göğüs bölgesineydi ama tamamı 1-2 santimlik yaralardı.Çocuk bir kaç hafta yattıktan sonra ilk duruşmada tahliye olmuştu.Arkadaşım hakime; Şimdi ben sana ana-avrat sövsem,kaç sene ceza verirsin bana demiş.Hakim de,git evladım sinirlisin sen demiş.Afalet?
Adaletin geldiği nokta.. Paranın, gücün, rantın fahişesi olmuş bir adalet..
Ülkemizde adaletin olmadığı bariz ortada.
Adalet var aslında ama her zaman zenginlere var, fakirlere yok.
Bu arada yaklaşık yarım saat önce haberlerde gördüm, siyah spoilerli Honda Civic FD6 kaza yapmış kaza yapan kişi forumdanmı acaba???
Geçmiş olsun.
galiba kan parası falanda alınmış ..
Birini öldürmek istersek kaldırımda yürürken üzerinden geçiyoruz. 5 yıl yatıp çıkıyoruz demek ki. Tabanca falan gereksiz.
Sanığın olaydan sonraki davranışlarının bir bütün olarak değerlendirildiğinde, iyi hal indirimi uygulanamayacağını da belirten hakim, suçtaki kusurun ağırlığı nedeniyle cezanın başka yaptırımlara çevrilmemesine de karar verdi. Mahkeme hakimi, sanığın ehliyetinin 2 yıl 6 ay süreyle geri alınmasını da hüküm altına alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.
en azından indirim yok para cezasına falanda çevirme yok doğru anladıysam. bari aldığı cezası tam yatsın
Şimdi linkini bulamıyorum haberin tekinde okumuştum bu 7 yıllık cezanın 3 yıl 8 ayını içerde yatarak serbest kalabilecek diye yazıyordu.. :(
Açıklaması da ilginç herifin ailesi ***** partinin destekçisi olduğu, gençlik kolarında görev aldığı ve aracın bagajında parti bayrakları ile RTE posterleri olduğu için karşıt medya olayı abartıyor karalamak istiyorlar demiş..
bu ülkede adalet sadece saray ismi :(
adaletini sss...eveyim
ne şanslı adam ntv'nin haberine göre 6 ay yatıp çıkcakmış
Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı öldüren Murathan Öztürk tahliye oluyor.
Cumhuriyet Gazetesi - Bağdat Caddesi'nde Mehmet Emin Kaya'yı olduren Murathan Ozturk de tahliye oluyor
welcome to adalet.Yer kalmadı heralde cezaevlerinde ondan mı salıyorlar.
6 ay yattığı için tazminat davası açmasa bari.