Ben ortakente kadar sadece ışıklarda durdum. Akıcıydı. Şuan daha yoğundur ama bi bayram değil tabi ;)
Printable View
Ben ortakente kadar sadece ışıklarda durdum. Akıcıydı. Şuan daha yoğundur ama bi bayram değil tabi ;)
Aksam 20:00 bodrum cikis
Sabah 05:20 maltepeye gelis
4 kez benzinlik, 1kez yemek molasyla
Bursada otoban cikisina besyuz metre kala sapaga giris de trafik oldu onun disinda sorunsuz geldim
Arka sisleri açık cahiller ve kendini şaşıran bazi simsekci gurbetcilere dikkat edin yolda bunlar bela gibiler.
yandexten bakıyorum da yollar yeşil gözüküyor. bir kısım insanlar gelmedi de zafer bayramıyla mı birleştirdi acep
Bende bunu dusunuyorum.
Carsamba mi rahat olur persembe,ne dersiniz arkadaslar?
Tatilin 9 güne bağlanmasıyla dönüşlerde 2-3 güne yayılıyor ve çok çok kilit yaşanmıyor bana göre.. Ben dün Fethiyeden izmire döndüm Sakar hariç dolu ama akıcı bir trafik vardı insanlar dönmeye başlamıştı.. bugün biraz daha yoğun olacaktır tabi ama dediğim gibi 4. günü pazara denk gelen bir bayram tatili olsaydı çok daha yoğunluk olabilirdi trafikte.
Ben böyle rahat bi yolculuk görmedim bayram dönüşü. Sadece izmit burger king de trafik vardı başka hiçbiyerde yok şuan kurtköydeyim
Az once Pendik'ten Tuzla'ya geldim. Normal gunlerde bile trafik olan e5 iki yonde de bombostu. Ya herkes trafige takilmayayim diyerek erkenden geldi yada bir kisim hala dönmedi.
valla ben 29'u çarşamba akşam Kaş'a gidip Pazar günü dönmeyi planlıyorum bakalım nasıl olacak
bir kez daha anladımki insanımız cidden araba sürmeyi bilmiyor. ortalayıp giden, makas atanlar, sürekli sağ sol yapan, sürekli gaz fren yapan, sol seritten 50 ile gidip telefona konuşan vs. vs....
Öğle vakti Bodrum'dan Denizli'ye geldim. Trafik, ilçe merkezleri ve nazilli hariç akıcıydı. Gereksiz ışıklarda ki polis memurları trafiğin sıkışmasına mahal vermediler.
Ama dikkatimi çeken birşey vardı ki oda İstanbul plakalar. Boş yolda 70 80 le gitmeler, rampada 40 la kamyon sollamaya kalkanlar, arkasında kuyruk oluşan araçların çoğu İstanbul plakaydı. Tanıdığım ve sağdan soldan duyduğum kadarıyla İstanbul şoförü çevik ve pratik olur. Eşimin:bana söylediği; şoförlerin çoğu böyleyse İstanbul trafiğinin sebebini çok aramamak gerek.
Siz ne dersiniz bu konuda? bana denk gelenler İstanbul Bodrum ekonomi rekoru kırmaya çalışanlar mıydı acaba?
Ben mesela bayram öncesini birleştirdim , bayram öncesi tatilimi yaptım 1 . Gün istanbula döndüm alaçatı dan .
Bide bayram sonrasını birlestirenler var ondan dolayı aşırı yığılma olmuyor sanırım
Herkes döndü diye tahmin ediyorum çünkü 2 gün öncesi yer olmayıp sıra olan yerin bugün yarısı bile dolu değildi.
Bu taraflarda bu haftayı birleştiren pek yok (Didim)
Pek cok sektorde, calisanlar kurban tatili ile yillik iznini birleştirdi o yuzden henuz donusler olmadi diye tahmin ediyorum.
Biz mesela zaten adli tatildeydik, su an 6 avukatlik ofiste yenice ise baslamis izin hakki olmayan ben ve gecen haftalarda iznini kullanmis arkadas variz mesela. Patron dahil herkes arazi :)
Dunden beri yaklasik 800km yol yaptim. Tek diyecegim bu memlekette az bile kaza oluyor. Bu kadar vurdumduymaz trafik magandasi bir millet olamaz. Sikistiranmi ararsin, gotune kadar girip yol isteyenmi. Kemer takan zaten gormedim, ara yollardan hic saga sola bakmadan firlayanlar, artik igrendigim sari taksi soforleri ki bugun birtanesine cam acip isiklarda agzima geleni soyledim normalde benim sinirlerim alinmistir trafikte hicbirseye takilmam ama arabada annem dahil 3 tne yasli varken ****** cocugu taksici delirtti beni. Yarin Canakkaleye geri donup bir daha araba defterini kapatacagim .
kültür şoku olmuşsun biz alıştık artık. ’Erkeksen peşimden gel’ sozu olumu getirdi - Son Dakika Haberler şu olaydan beridir benim sinirlerim İstanbul trafiğinde fazla zıplamaz.
Ankara'dan Bodrum'a giderken *** korkusundan çok değişik yollardan gitmişim :D Daha önce de gittiğim gibi Afyon'a girmeden Emirdağ, Bolvadin, Çay üstünden gittim. Geneli tek gidiş tek geliş ama çok tenha bir yol, dönüşte de orayı tercih ettim.
Denizli'de kalabalığı görünce çevre yolundan Nazilli tarafına doğru kırdım direksiyonu :D Nazilliye girmeden şöyle bir yerden götürdü beni. 1buçuk şeritli bol mıcırlı yoldan Yatağan'a indik güç bela. Bir ara korkudan eşim gözlerini kapattı falan, gerçekten değişik bir yoldu, keyifliydi ama bir daha gitmem sanırım :D
http://i67.tinypic.com/nqvlmq.png
Bunlar da tepeye çıkarken ki fotolar. Burdan sonra biraz daha tırmandım hatta.
http://i64.tinypic.com/289cv0i.jpg
http://i63.tinypic.com/4fyjbb.jpg
Dönüşte de Pazar günü sabah 5'e doğru Turgutreis'den yola çıktım. Hayatımda bayramlarda gördüğüm en boş haldeydi yollar. 1 gibi Ankara'ya giriş yaptım.
NOT: Bugüne kadar yaptığım uzun yollarda fark ettiğim şeyler şunlar; özellikle 34 plakalı araçlar yerlerinde duramıyorlar. Sollamaya çıkıyorsun arada 50 santim kalana kadar yapışıyorlar falan :D 500 metre önceden selektör yapmaya başlıyorlar. Ya da öndeki aracı sollayıp sağ şeride geçerken sağdan geçmeye çalışıyorlar. Emniyet şeridini çok seviyorlar. İnanılmaz saygısızlar. Eyyorlamam bu kadar :D
İstanbul halen çok iyi mesela Bakırköy mimaroba arasını 80 100 km arasında 23 dkda gittim. Özellikle mall of İstanbul kavşağını bomboş görünce baya şaşırdım.
Bu arada 34 plakalı araçların değişik hareketler yapmasının sebebi İstanbul'da biz araba süremiyoruz 80 le gitti mi allahım trafik ne kadar güzel akıyor diyoruz :D yolun açık olduğunu gören İstanbul'lu da yapıştırdıkça yapıştırıyor gaza, 160 +hpli araçları var İstanbul'da hiçbir işe yaramıyor :D
Yine emniyet şeridini kullanan 34 plakalara küfür ederek bir yolculuğumu daha tamamlamış bulunuyorum