konu ile alakası ne ? İstanbul da bisiklet yolu varda biz mi kullanmadık ? Eğer yol senin hakkın ise bisiklet yolu da benim hakkım. Foto ne alaka ?
Printable View
hayvanlar bile insandan daha çevreci
http://sv102.piclect.com/794ff36a3/o...p184399800.jpg
Problem bu iste zaten. Artik herkes kendi isine nasil geliyorsa oyle yasiyor bu ulkede. Kurallarin yasaklarin v.s hic bir onemi yok. Zurnanin sesi nereden hos gelirse oyle dinliyor. Bisiklet yolu sadece bisikletlere ayrilan yoldur. Bisiklet harici bir tasit kullanammaz ama sen karayollarinda otoyol harici o bisikletle ayni yolu paylasmak ve hatta bazen yol vermek zorundasin bu kadar. Dag basi mi buradi yok dokundurayim ben de sana bilmem ne ? Ben hic sevmem bisikletlieri ve motosikletlileri trafikte cogu hem barbar bagiriyor yok saygi farkedin bilmem ne diye ama cogu trafik kurallainin t sine uymuyor, ama nefret etsem de bisiklete motosikletr yol acarim yok veririm cunku saygi duyuyorum. Su forumda bari yapmayin allah rizasi icin ya. Boburlenen bile olmus yok alman basbakanliginin konutunda bile yapariz diye- e iyi aferim ne guzel ! Zaten duzgun bir seylerle ovunsek sasirirdim.
http://bisikletle.blogspot.com.tr/20...unu_8.html?m=1
http://www.cyclingtr.com/videolar/bi...gulayalim.html
Google amcaya soruyorsun iki dkkya buluyorsun herseyi ne guzel.
Yapilan hic bir hareketi savunmuyorum basta bunu soyleyeyim de bu don atlete yada koylu olayina neden bu kadar takildiniz onu anlamadim ? Ha belki oyle gezmenin yeri sahil degildir ama bunu boyle elestirerek kimseye ogretemezsiniz . Kimse bana goruntu kirliligi vs muhabbeti yapmasin tekrar soyluyorum hakli olabilirsiniz oyle gezmenin yeri sahil degil ama orada oyle gezen adam bu saatten sonra degismez sadece bilinclendirme yaparak en azindan colugunun cocugunun oyle gezmemesini saglarsiniz . Ama illa direticem koylu soyle don atletle gezen adam boyle derseniz kusura bakmayin bence de kadin taytiyla gezip de ustune moda diye zaradan ayni atleti 100 liraya alan abuk subuk renklerle gezenlerde bana gore goruntu kirliligi ben kime sikayet etmeliyim?
Sahildede mangal yakmayacaksak nerde yakacaz?
Yakında vize içinde imza Toplanır.. Varoş mahallelerden gelenler sahile giremesin diye.. Hey allahım.. Siz o Gariban halkı eğitmek derdine düşeceğinize; Gebzeden-Çatalcaya 200 km lik sahil şeridini betona çeviren "Şehir Planlamacı" larını eğitin! Hatta Vurun direk Ölsünler-Tabi Varsa-!
Böyle bi şehir planlama Tarihte yok!
Pazarları denize uzaktan bakıp mangal yakma adabını bile 45-50 sinden sonra -ancak- öğrenebilen dar gelirli işçi sınıfının ne haddine orda mangal yakmak -Ha Pardon Oda sizdiniz değilmi- Solcuda olamaz bu halk onun içinde azıcık mürekkep yalamış olması, kısa don giyip, en azından -Che-nin nereli olduğunu bilmesi lazım..
Üzüldüm şimdi Bağcılarda doğup-yaşayıp-ölen, Adaları-Modayı-Kızkulesini sadece Televizyonda gören Mangal-yapmasada- olur dediğiniz bilmem kaçıncı sınıf türkiye vatandaşına..
Ama sizde Haklısınız tabi Maltepede Denize nazır evi olanlar kullansın Kazlı çeşmeyi sadece.. Boşunamı verildi o dört Duvara 600 bilmem kaç bin avro..
yeşil alanlara bina diker, ağaçları keserseniz, şehrin göbeğinde mangal yapana da karışamazsınız. sokaklarda çocukların top oynaacağı alan bile yok. takdir ediyorum, iyi yapıyorlar.
aren ne güzel yazmış, o sahil şeridinde mangal yapmaya gelipte arabasını sağ şeride parkedenlerin eski arabaya bindiğini görmedim ondan sonra gariban mariban muhabbeti yapıyorsunuz
Çevreci olmakla, insanları rahatsız etmemek üzere açılmış bir konuya sınıflar arası bir bakışla cevap vermek gerçekten çok mantıklı olmuş. Sahilleri emsire alanına çevirecek bir şehir planını mı ön görüyosunuz. Temizliğini falan geçtim, görüntüsü de umrumda değil de şunu sorcam, deniz havası almaya gelmiş az nefes almak isteyen insanların o soba bacası gibi tüten mangal sefasına katlanmak zorunda mı acaba ? Astım hastası var, alerjisi olan var kimse kimsenin temiz hava almasına engel olamaz.
Ne dediğimi hiç anlamamışsın kardeşim.. Tabi çevreci olalım Tabi temiz Olsun Heryer..
Ama bence Mangal yaparken, çıkan dumandan ve sonrasında etrafa savrulan bir-iki parça çöpten değil; bunun müsebbibinden rahatsız bu konuyu açan ve yorumlayan bir çok kişi açık konuşucam üstünün Kreması, Jölesi süsü de çevrecilik..
Şehir planlamadan kasıtta şudur; o 200 km lik sahil şeridi 10 km eninde, komple betonarme olmasaydı o mangal yapan insanları görmezdiniz siz..
Pislikten ölelim, soba borusunu eve verelim filan dediğim yok.. Hatta mümkünse kimse çöpünü bırakmasın bi zahmet, kimsenin yoluna filanda oturmasın..
Ancak sizde Azıcık tamahkar olun be kardeşim.. İstanbulda Mangal yapmaya yer buldu da buna Rağmen mi sahilde o-kıç- kadar yeşilin üzerinde yelliyor sanıyorsunuz o dumanı? Hemde bu kadar istenmemesini bilmesine rağman?
Bugün akşamüstü Maltepe sahile gittik. Çocuk parkının yanında hatta içinde bile sayılabilir, mangal yapanlar vardı. Çocuk dumandan önünü göremiyordu neredeyse. Üzerimize sinen koku da cabası......
İlla olması gereken bir kültür ise belirli bir kısmı buna ayır, orada yapsınlar.....
Su muhabbeti de anlamiyorum, gariban napsin mangal yapmasin mi?? O zaman gariban olunca tecavuz etmesi de serbest olsun, evden hirsizlik yapmasi da,.. Sonucta adaletli bir gelir dagilimini ekonomiyi yonetenler saglayamamis adamin bir sucu yok..
o ıste parkın ıcıne kadar gırenler hayvan oluyor. yer kalmadıgı ıcındır buyuk ıhtımal gercı ılerlere dogru gıtseler yer bulucaklarda ıste usengec ınsanlarız
Bağlantıya hayran kaldım :)
Yaw ne alaka Paran yoksa tecavuz serbest yada hırsızlık?
Tüm sahiller aynen Karayolları, Ormanlar ve mesire yerlerinde olduğu gibi; halkın tüm kesimine aittir.. Orda mangal yaparak Haksız bir keyif-zevk kazanmıyor o adam hatta tam tersi, en az orda yürüyüş, spor, gezinti yapan herkes gibi umuma açık alanda Piknik yapıyor ki en doğal hakkı.. Ha burda şikayetçi olunacaksa; şehirde yeterli Mesire alanı olmaması; oranın bile yetmemesi ki çocuk parkına bisiklet parkuruna taşmış piknik! Mevzularının üzerine gidilsin hatta imza toplansın bende Atayım hatta en tepeye.. Ancak burda Mangal yapılmasın! Demek Hani apartman duvar önlerinde vardır ya buraya park edilemez yazar; öyle demekten başka bişey değil. Zira nasıl Yol herkesin Yolu ve herkes park edebilirse sahilde herkesin sahilidir dileyen istediğini yapar -adap çerçevesinde olması herkesin temennisidir- dumanı, kokusu, kalabalığının verdiği rahatsızlık ise İnsanın değil şehrin suçudur.. Aynen iş giriş-çıkış saatlerinde köprüdeki trafik gibi!!
Valla orman piknik alanı icat edileli çok oldu.
Parasını verip ormanda mangalini yapacaksin.
Deniz kıyısını tas ocak devri görünümü bizim geri kalmisligimizi temsil eder.
Alkol alanlar ayri bir hadise.
Belediye bunlardan oy rantı sagliyor.
Nedense hep bu akp sahillerinde oluyor :)
Yiğit böyle baktıkça olaya bizi daha uzunca bir Müddet AKP yönetir kardeşim.. Öteler, hakir görür, Git Şilede Kendin Pişir-Kendin Ye cilere 300 TL bayıl, "ona da paran yoksa bana ne" Felsefesinde Gidersek, seçim sonlarında hayıflanmak, "Aziz Nesin Doğru söylemiş" diye Tasdik etmek de tenakuzun dik alası olur hatta!