Ehliyet ruhsati gelmeden eline veririm guler yuzle.
Ama adam bizi eroyin kacakcisi gibi indirir arabaya dayar arar babasinin ağrı gibi
Sonra git der.
Bana daha ADAM rastlanmadı. Yüzde olarak ADAM az olduğu bir kurum olarak görüyorum zaten.
Printable View
Calisilan her saat için ücretini alan bir meslek.
Maaş sekmez.
Parasida iyidir.Yoksa parası iyi olmasa kimse o kahri çekmez
Benim dayım istanbul bölge emniyet müdürü bazen oturdugumuzda anlatır da hepten nefret eder olurum.
Calisan her saati icin ucret alan bi meslek deil iyice ogrenip yazarsan daha iyi olur bence dayinla eksik konusmussun her mesai icin ucret alsak agaoglu olurduk sevmek zorunda deilsin senin sevip sevmemende kimsenin umrunda deil zaten dusunceni de aciklamakta ozgursun ancak cogunlugu kapsayip adam deil diyemezssin seni arabaya yaslayan devrelerimin eline saglim hakettmisin demekki
Yahu adama ön yargılı olma, herkesi bir yargılama demişsin iki post önce şimdi çıkmış "arabaya yaslayan devreme helal olsun" diye olayı bilmeden hak veriyorsun. Bu ne perhiz ne lahana turşusu.
Polislere dair sevmediğim tek şey var ad***** göre değil mak***** göre muamele çekiyorsunuz;
Yaşadığım olayı anlatayım Yiğit-Y'e 2 sene önce katılmazdım ama yalnız yaşamaya başlayınca katılmaya başladım.
Babam istanbul'a tayin olmuş, bende 2 senedir istanbulda okuyorum neyse kız arkadaşımla balat tarafına gittik, oradan işlerini halleti kız arkadaşım evine bıraktım ben anadolu yakasında oturuyorum ailem avrupada uzun süredirde görüşemiyoruz zaten, fırsattır diyip babamın yanına vilayete gideyim dedim, babamı aradım ulaşamadım toplantıdaymış, şöförünün numarası vardı aradım dedim gökmen abi böyle böyle ben gelicem nizamiyeye haber verirmisin içeri yabancı araç alınmıyor.
gökmen abi haber vemiş mi,nizamiye unutmuş mu ayrıntıları bilmiyorum. Teşkilatın içerisinde halkla muhattap olacakları özel seçerler, hele ki özel nokta göreviyse (vilayetin sivil girişi ile makam girişi ayrıdır,benim araçla girdiğim yer orası) bir nebze daha dikkatli olurlar neyse yaklaştım kapıya genç bi çocuk var yada genç gösteriyor. Direk cümleleri yazıyorum,anlayın karşılaştığım durumu.
B: Ben, P:Polis
-"Kardeşim kolay gelsin, iyi nöbetler"
-"Ne ariyon burda buraya giriş yasak sizi sirayla mı veriyolar a...."
-"Kardeşim,düzgün konuş.
-"Ne kardeşi lan polisim ben, burada görevliyim devlet memuruyum başıma bela olmadan defol git başımdan"
-Kardeş,bilgisi verildi aracın zaten kaydı var vali yard. xxxxx'ın aracı bende oğluyum" (o sırada gökmen abi'yi tekrar aradım abi böyle böyle nöbetçi arkadaş biraz sorun çıkarttı nizamiyeyi ararmısın diye, garaj amirliği aranmış o sırada sanırım)
Garaj amiri geldikten sonra o küçük dağları yaratan "devlet" gitti bambaşka bir adam çıktı karşıma. Özür dilemeler mi, stresli çalışıyoruz kusura bakma demeler mi başka hareketler mi.
Kabul edin özgüveni olmayan polislerin hepsi ünifoma giyince kendini birşey sanıyor "arabaya adam yaslamayı" adamlık sanıyorlar. Çok çevirmeye girmem araba stock ve sakin kullandığımdan ama bana denk gelen trafikçilerin hepsi vatandaşa karşı çok saygılı,düzgün insanlar hiç sekmeden söylüyorum. Yunus-çevik için aynı şeyi söylemeyeceğim maalesef.
Abicim tekrar soyluyoru bak sevmek zorunda deil sevmemesi kimsenin en azindan polis teskilatinin umrunda deil adam deil diyemez tekrarlayarak anladinmi valilikte bi ton bozuk adam clvar yokmu ogretmendede muhendistede simdi ogretmenler adam degil demek ne kadar dogru? Sana soruyorum bak sana trafikte hic boyle muamele yapmamislar dogrumu bi kusur yoksa polisede gider yapmiyosan yuzde 95 polisten kotu muamele gormezssin makam farketmiyor kardesim karsidakinin davranislarina gore hareket ediyoruz iyi yapmislar derken dikkat ettiysen bu dusuncede olanlara soyledim sonucta devlet adina gorev yapiyoruz
Ben halkım o maaşını benim verginle aliyorsan.
1.Karsindaki herkesi suçlu gibi g.t muamele yapamazsin
2.Sana verilen görev vatandaşın canını sıkmak değil koruyup kollamak.
Siz ve sizin gibiler bu işi g.tten anlamış.
Benim dayım herşeyi anlattı yapılacak meslek değil diyor her seferinde.
Ama bu zor mesleği ego tatmin etmek rant çeviren kansizlar temizlenmedikce.
Karşında suçsuz insana karşı terörist muamele yaptıkça.
Ben ve benim gibiler o devrelerene cok sover.
Halktan üstün kimse olamaz.
1.herkese ayni muamele yapmiyoruz adam olana adam gibi
2.Isimizi senden ogrenecek deiliz polis asker olmazssa guvenlik die bise olmaz gayri mesru senin gibi atarli ergenlerin canini skariz.
3.g.otten anladiimizi nerden biliyosun birader yazdiklarina dikkat et klavye delikanliligi yapma
4.siz ve sizin gibiler anca soverseniz zaten isin dustuu zaman polis gel kurtar demiceksin ozaman adam deiliz ya hani
Sen maasini kimin verginle aliyosun? Neye hizmet ediyosun neyin pesindesin bu son yazisim senin gibisini cok gordum cunku polemige girmicem sen git kumda oyna bu vatan meseleleri seni asar;)
Bende şu lafı anlamıyorum.Maaşını benim vergimle alıyorsun.Nedir bu yahu.Herkes şu veya bu şekilde çalişıp maaş alıyor.Polis,asker,öğretmen say say bitmez.Bu insanlar çalışıyor ve maaş alıyorlar.Sen vergi vermezsın olur bıter.Bu laf var oldukça ve dayım var yengem var bitmedikçe bu memleket adam olmaz.Ayrıca polislerde saat hesabı maaş yoktur.Adamlarda ne gece ne gündüz belli.Benim karşılaştıklarım da genelde iyi.Tabii ki içinde her meslekteki gibi ukala,dengesiz,uniforma'nın hakkını vermeyenler vardır(her meslekte olduğu gibi)..Adamları patır patır öldürüyorlar hala burada adamlıktan bahsediliyor.Ama vergi veriyoruz ölebilirler diyen de çıkar şimdi..Yazık günah valla..
Aynen bende anlamıyorum benim vergimle maaş alıyorsunuz ne saçma bir lafdır. Ülkede ki her memur senin verginle maaş alıyor diye sana peşkeş mi çekecek.Hastane de iki saatte işlemi yapmayan görevliye de mi diyeceğiz. Ya da hakime benim vergilerimle maaş alıyorsun kibarca konuş mu diyeceğiz :D
Ben şu ana kadar kötüsüne denk gelmedim yunus polis iki kere durdurdu gözlüklü jöleli tiplerdi ama adam nerde okuyorsun kardeşim dedi söyledim tc sorguladıktan sonra tamam hadi kendine dikkat et dedi,hele trafikçiler de hiç kötüye denk gelmedim filmli araba ve genç olmama rağmen bugüne kadar hiç bir şey demediler kibarca konuştular.
Hatta bir keresinde asayiş durdurdu sokağa hızlı girmiştim direk çevirmeye düştüm. Şehir içi hız kaç dedi değişiyor abi dedim yavaş git paşam dedi bagajı açtırdı o kadar. Bence durdurup aramaları sorgulamaları da güzel bir şey (hadlerini açmadıkça) sonuçta işleri o.
Yukarda da video paylaşılmış o çok daha saçma. Kendini o polisin yerine koy habire molotof,taş,küfür vs geliyor. Zaten sinirlerin gerilmiş o videonun da ne amaçla çekildiğini bilmiyorsun o an sinirle küfür etmesi normal. Hepimiz sinir anında bir şeyler söylüyoruz.
Not:Yazım direk Yiğit abiye veya başkasına değildir sadece örnek olarak verdim yanlış anlaşılmasın.
Benim vergimle maaş alıyorsun :) Memura söylenen en popi laf sokma..Kısa süre önce 7.62'lik mermilerle şehit edilen iş başındaki trafik polisine de çok söylenmiştir eminim..
Ben vergi rekortmeni de olsam söylemeye utanırım şunu.
Seyir halindeki yunusların yanına yavaşça yaklaşın,arka camınızı indirin bi bakalım..O an yaşadıkları *** korkusu mu daha yüksektir yoksa jöleli saçlarıyla girdikleri havalar mı..
Malesef insanlarimiz boyle genelde baba parasi yiyen bi baltaya sap olamamis insanlarin klasik sozu benim vergimle maas aliyosun maasini kurusu kurusuna hak ettigimi dusunuyorum izinler kapali ne zaman arkadan saldiracaklar die yada esimin cocugumun yaninda sehit ederlermi die disunurken korktuumuzdan deil geride biraktiklarimiza uzuldugumuz icin soyluyorum biz bunlarla ugrasirken biride kalkip adam yok teskilatta bizim vergimizle maas aliyosunuz deyince ipler kopuyor havuz basinda tatilde selfie cekmeye benzemez bu isler jole ve gozluge gelirsek gozluk motorda sart nolede sacini taramak ne zamandir hava oldu anlamiyorum disari cikarken herkes sacini tarar gereksiz elestiri gizli hayranliktir die dusunuyorum
Cekmekteki amac nedir_?sence polis orda camiden cikanlarami gaz atiyor bilip bilmeden bos keseden paylasim yapiyosun allah cezanizi versin diyen adam ne ayak? Ona sovdu die mi suclu oldu sence napacakti cicekmi verecekti sen yine seni durduran polise gider yap abicim ok ama sonra aglama orda burda emzik yok bizde okadar
Kardeşimiz gerekli bilgiyi almıştır diye düşünüyorum.
Konuyu farklı noktalara çekip saçmasapan bi hale getirdiniz tebrikler.