Bakan ürettik dedi.İzledim şimdi bakanın açıklamasını.
Allahım bu ülkede bitmiş buna inanlar var ise :D
Adam ürettik dedi kamera şakası gibi.... :D
Printable View
Bakan ürettik dedi.İzledim şimdi bakanın açıklamasını.
Allahım bu ülkede bitmiş buna inanlar var ise :D
Adam ürettik dedi kamera şakası gibi.... :D
yanlız kalorifer peteklerinin arasındaki saati bayaa geliştirmişiz :) analog tan digital e geçiş :)
Mitinge falanda götürürler bunları, 10 sene baksa hangi marka olduğunu anlamayacak insan çok var. Araştırmazda zaten yerli mi yerli.
Tübitak'tan önce Tarkan abi üretmemiş miydi?
http://i.hizliresim.com/gAoLqR.jpg
özellikle cadillacı secmişlerdirki millet yolda görmedi etmedi diye uyutmak için elalemi. 65 yasındaki babama göstersem oda negüzel der bilmezki böyle bir cadillac oldugnu :)
Hahahahhaa beyler yanlış olmasın bizimde Tübitakta bir masamız var yani :D
Hani Lada'yı getiriyorlardı pazara sunacaklardı, hamle falan olabilir mi ?
Değişik işler olduğu kesin, bu kadar bariz bi sunum yapmazlardı diye düşünüyorum.
Lada Vesta muhabbeti unutturuluyor mu acaba..
A haberin haberinde 25 bin tl satış fiyatı deniyor hala;
http://www.ahaber.com.tr/otomobil/20...tlye-satilacak
http://www.sansursuzgazete.com/image...-turkiyede.jpg
Hazır arabayı al folyo kapla ( sanki Ring'te test edecekler) , sonra millete biz ürettik diye kakala. Şaka maka yiyenler de var.
Bir tek havalı süspansiyon eksik, onu da koyarlarsa ilanını görürüz;
"Tübitak'tan, proje değişikliği nedeniyle hatasız yerli araç."
Konuyla ilgili yazı çıkmış hürriyette .
http://www.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310
prototip deniyor. 3 tane cadillac şasesinde yürüyen aksam motor test ediliyor olamazmı?
zamanında devrim arabalarında da gazeteye çıktığında kimse inanmamıştı şuanda da aynı şey oluyor.
adamlar cadillac olduğunu anlamayacağımızı düşünemeyecek kadar salak olamazlar. var bu işte bir iş görecek bakalım.
şunuda söylemeden geçemicem; sırf işin içinde bu hükümet var diye olurda yerli otomobilimiz olursa buna binmeyecek adamlar tanıyorum. :D
O değilde bu kadar kör olunmaz. Sadece seçim vaadi için insanları kandırmak ne derece doğru ve ahlaki? Gerçi 97 kişinin ölümüne bile sevinilen bazı kesimlerin olduğu ülkeye bunlar yakışır. Sözün özü yap takdir edelim, yapamıyorsanda sus meşgul etme gündemi. Şu ülkede tomarla kolay para kazananları gördükçe deli oluyorum, kıçı kırık c sınıfları 100 bin sınırında. Orta kesim bile alamıyorsa yemişim arabasını.
test ediliyor olamaz.. Bakan çıkıp ÜRETTİK diyor daha açık nasıl söylenebilir?
Bu halkı o kadar çok şeyle kandırdılarki bunun Cadillac olduğunu anlamayacak yüksek bir çoğunluk olduğunu düşünecek kadar zekiler..
bu arada fotoğraflar paylaşılıp bakan ÜRETTİK dediğinden beri aracın CADİLLAC kopyası olduğu halde sırf işin içinde HÜKÜMET olduğu için yerli otomobil olduğuna sorgusuz inanan o kadar insanda ben tanıyorumki inanamazsın..
İnanç AKP taraftarı olduğunu biliyoruz o yüzden başkaların .... sen temizlemeye uğraşma istersen. Prototip araba da kasa değişir doğrudur ama gene baktığın zaman kamuflaj altında bile genel hatlar bellidir. Haa şase ve motor test ediyoruz diyosan kamuflaj kaplama kullanmazsın çıkar test edersin kimse de aa bu ne demez zaten arabanın ne olduğu bellidir.
Nerde kalmıştık araba tamam uçak gemisi tamam bide helikopter yaptıkmı bugun yarın tamamdır
http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/201...lli-yuzen-ordu
http://i.ahaber.com.tr/2015/10/13/66...4727382388.jpg
Yahu madem böyle bir iş yapıcak hükümet burda Techturkey diye bir site var bi danış, Cadillacı modifiye etsesler şaşmazda kimse birşey çakmaz , Kaportada şöyle birkaç değişiklik yap git Kaputa birkaç havalandırma aç, Çamurlukları şişirt, far kaşı abart eksoz motor sesi de dinletirsin Akp seçmeninin hoşunada gider..
:hehe: :hehe:
https://www.naval.com.br/blog/2011/0...arlos-i-l61-2/
Asgari ücret 1000 Tl
Ama her b.k yapıyoruz.Biz ne zengin bir ülkeyiz.
Biriside kupayi ithal ettik motoru biz yaptik demiş.
Her zaman peçete demisimdir.Dünyada ki en güzel icat.
açık ve net olim AKP hükümetinden nefret ediyor tiksiniyorum hemde ele alınabilecek her bir anlamda.
yalnız şu bir gerçek bence olaya çok alaycı,küçümseyici bakıyoruz be beyler, rica ediyorum saldıraya uğramim şimdi :) ama bu araç SAAB gibi Cadilac gibi dehşet kalite seviyelerinde bir kasa , tasarım üzerine kurulmuş ise ne olmuş bu bunu kötü yapmazki.
ha yerlimi yemeyin beni o konuda ne bekliyordunuzki bizim ülkemizde parti liderlerinden biri dini kullanan hırsız, biri bakkalda çocuğa dido satamaz diğeri cümle bile kuramazken bizim %100 yerli otomobil yapıyor olmamız zaten hayalki.
sonuçta bu bir başlangıç ise bence önemli ve doğru ,sağlıklı bir karar olabilir ve ümit ederimde öyle olur.
sonuçta skoda vw öncesi neydi şimdi ne oldu, bizim kendimizi geliştirmemizdede bu platformdaki aracı kendimizinde zamanla geliştirmemizede engel yokki.
benim akp taraftarı olmamın konuyla alakası nedir? istediğimin taraftarı olurum o beni ilgilendirir.
adam kamufulajın ne olduğunu daha yeni öğrenmiş otomobil hakkında belliki bilgisi yok. eline verilen metinden anlayabildiği konularda konuşmuş. doğrumu? değil. Ama hiç bişi yapamamakdansa en azından bişeyler çıkıyor ortaya bilinçli yada bilinçsiz. şase üzerinde test edilen bişeyler var, ama motor ama elektronik ama başka bişey.
hadi 60 yaşındanki adam anlamıyor, cadillac sen benim arabamı nasıl kamuoyuna sunarsın diye dava açmazmı? açar. açmadıklarına göre bi durum ortada.
bugün sosyal medyada bu karşılaştırma yapılmayacakmıydı? kimse anlamayacakmıydı? alenen ortada olan bişey var ve bununda farkındalar.
bir siteden alıntı:
"Amerika'daki hatalı üretimlerle 124 kişinin ölümüne yol açan General Motors yaklaşık 1 milyar dolar tazmiat ödemeye mahkum edildi. Araçlardaki sorunların giderilmesinin maliyetinin 4,1 milyar dolar olduğu iddia ediliyor. Ölen insanlar ve devlete verilecek tazminatların daha uygun olması sebebiyle General Motors araçların tashihi yerine tazminat ödemeyi kabul ediyor.
Bugünlerde de yerli otomobil adı altında tanıtımı yapılan araçla Cadillac BLS modelinin benzerliğini inceleyince gözlerinize inanamayacaksınız. Bilim ve Sanayi Bakanlığı'nın bu projeyi birkaç ufak makyajla birlikte Amerika'nın General Motors'undan almış olduğu çok aşikar. Üstelik bunu yerli otomobil olarak ürettik diyecek kadar da utanmaz arlanmaz bir politika izliyorlar.
Türk insanı olarak yardımseverliğimizi bize sormadan gösterip General Motors'u içine girdikleri berbat durumdan kurtardıkları için devlet büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok şükür bugün de devletimiz milletimiz adına utandık."
General Motors Batağı İçin;
http://www.haberler.com/general-moto...-ceza-770239…/
Bunlar neyden utandı ki
Kutu kutu paralar gemicikler sifirlamalar yani
Simdi cadillac filan buna oy veren vatandaş inandikca biz nedesek boş
motor kapagini kendileri dizayn etmisler galiba haklarini yemeyin :)
çin malı mercedesler gibi mi olacak aynısını güzel bi motorla mı sunacaklar kafamdaki sorun bu.
Yahu bu arac amerıkada cadıllac ın basına turlu problemler acmamısmıydı?
Hatta 4 mılyar dolar zarar acan.Hatalarının gıderılmesı mumkun olmayan model degıl mı?
Ulan bır gunde bızı artık salak degıl gerızekalı yerıne koyuyorsunuz! Ayıp dıyecegım ama bunlarda oda yok....
Herseyi caldiklari yetmemis gibi birde cadillacin tasariminimi calmislar. Sasirdikmi tabiki hayir.
Şimdi çıkıp meydanlarda oy isterler biz ilk yerli otomobili ürettik ey chape ey mehape sen ne ürettin diye.
Bu olayın filmi çekilse komedi dalında oscar alır :D
Klasik türk mantığı. Hanımın çalıştığı firmada da var. Tayland firması alanında dünya lideri. Çalışanlar türk şimdiye kadar pazar araştırması yapılmamış ama Genel CEO sunumuna 2010 yılından bugüne kadar sahte bilgilerle donatılmış hedef vs bilgileri koymaya çalışıyorlardı da hanıma söyledim sakın o slaytları koyma adam nereden derlediniz diye sorsa cevap veremezsin kabak senin başına patlar diye. Bizimkide türkiyedeki genel müdüre anlatınca adam kabak bizimkinin başına patlamasın diye direk yurtdışındaki fuara kaçan müdürleri geri çağırdı herkes kendi bölümü ile alakalı sunumu kendisi hazırlayıp sunsun dedi. Şimdi herkes hanıma düşman.
Abi bence cadillac ile aynı bile üretmemişler, bildiğin getirmişler üzerini kaplamışlar biz yaptık diyolar.
Ya bunu savunanları anlamıyorum. Cadillac elinde kalan bütün kalıpları bize itelemişse, biz ikinci Tofaş kuş serisi olayını yaşıyoruz demek. Tofaş kuş serisi üretimi bize ne kattı ki? Zaten biz burada araba montajlıyoruz, belli parçaları da ülke içinde üreterek, ne farkı kaldı ki? Ne gerek var yani %100 kopya bi araba üretmeye çalışmakta?
Aslinda cadillac turkiye üretim yapsa gercekten başarı.
Ama yerli otomobil diye kakalamak nedir yaw :)
Bunlar milleti keriz yerine koyuyorlar.Yerli otomobil üreteceksin ve oraya sadece bir tane Bakan gelecek,aracın birinide life kaldırmışlar.Bir tanede reklam panosu koysalarmış tübitak otomotiv diye daha inandırıcı olurmuş.Sahtekarlar
ben bls kullanmıştım , epey güzel araçtı . Tabi bose ses sistemi vs vardı oldukça dolu bir arabaydı. Bence kasa olarak ve ebat ölçü bagaj hacmi olarak yeterli bir araç. Güzel bir motor kombinasyonu ile Türkiye de güzel satış yapabilir neden olmasın.
Fakat devletin teşvik edici olması için bir farklılık yapması lazım. Mesela bu araca 2 litre güzel bir dizel motor yapsınlar , ekonomik , güçlü bir motoru olsun ve yerli aracımız olduğu için 2 litre vergisi olmasın . Bir çeşit teşvik uygulansın. Bizler de d segment arabalarda geberik 1,6 motorlar yerine bunu tercih edelim.
En büyük tasarımlar taklit edebilme yeteneği ile başlar cümlesini yok yalnış okudum diyerek defalarca okudum. Doğru okuduğumu fark ettim ne yazık ki... Biz boşuna tasarım okumuşuz, boşuna araştırmışız kendimizi geliştirmişiz, keşke başından beri mesleğimizde taklit yeteneğimizi geliştirseymişiz. Tasarımda esinlenmeye yer vardır taklite değil..
Burada tartışılan şey Cadillac ın yaptığı otomobili ' onlar konuşur biz yaparız ' yalanına alet edip insanlara yalan söylemeleri. herkez ister yapılsın edilsin tabiki ki ama dalga geçiyorlar resmen ya dalga geçmektir bu... o araba yola çıksın kasada, iç trimde vs cadillac logosunu bile unuturlar biryerlerde bu kafayla...
Hani yazmayayım diyorum ama,
"adam" ın adının önünde " Bilim, Sanayi ve Teknoloji" Bakanı ibaresi var. Adam ODTÜ mezunu İng. ve Matematik öğretmeni.
Sormazlar mı "adam" a kardeş sen ne iş yaparsın, liyakatın ne, bilim ve teknoloji ile ilgili ne ürettin bu güne kadar ( Araştırma, makale vs) diye. Hadi onu da geçtim, eline verilen kağıdı okuyup sorgulama yapacak kapasiteden yoksun musun ?
Çıkmışsın milletin karşısına "milli otomobil geliştirdik diyor. Neyi geliştirmişler bilen bana da anlatsın.
Var olan bir aracı al, kapla folyo ile sonra çık milletin karşısına "geliştirdik, nerede üreteceğimize de babayiğit çıkarsa onun isteğine göre karar vereceğiz"
kusura bakma da adam bildiğin t...k geçmiş milletle.
Bir şeyler çıkıyor ortaya diyorsun ya evet haklısın aslında, ortaya çıkan millet ile dalga geçip kendini kurnaz sanan insanların ne kadar küçüldükleri.
Bu da bakanın ağzından açıklama,
Babayiğit ortaya çıktıktan sonra nerede üreteceğimize birlikte karar veririz, hatta onun tercihine bırakırız. Sonuçta bir kişi riski üstleniyorsa tercihi ona bırakmak gerek. Ama tüm Ar-Ge'nin Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde başladığını söylemek lazım.
Şimdi çıkıp biri beni aydınlatırsa sevinirim,
Ben piyasada zaten yıllardır var olan ve parasını verip satın alabileceğim bir aracın T.Cumhuriyeti'nin bir bakanı tarafından kamuoyunu "Yerli Otomobil" diye tanıtıldığında sevinmeli miyim. Ya da bizi (ki milletten bir ferdim ya o bakımda) salak yerine koydukları için üzülmeli mi.
Çıkarın şu at gözlüklerini artık.
http://img7.mynet.com/ha8/f/fikri-isik-tweet.jpg
oha işin sırrını çözdüm.
cadillac = kadillAK
Lan!!