User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Elektrik-Led işinden anlayan var mı ?

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Elektrik-Led işinden anlayan var mı ?

İyi günler arkadaşlar elimde küçük bir akvaryum var cuba beslemek için linkteki ürün den 4 adet aldım.

Bizim şehir cereyanı 220v bu ürün çıkış 30-32v diyor ben bunun hepsini aynı anda çalıştırmak için ne almalıyım ne yapmalıyım ?

Hepsi olmasada 2 ye 2 ayrı ayrı bağlamak için ne yapmalıyım.Direk link bazında bunu şunu al diyebileceğiniz birşey var mı?

http://www.aliexpress.com/item/1Pcs-...322492881.html

İyi günler

cyclonee16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12v bir ürün tercih etseniz beslemeniz daha kolay olurdu.Size AC-DC cevirici lazım 36v dc var mıdır bilmiyorum en kötü 24v işe deneyin muhtemelen çalısır

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    10w lık led bile yeterli olur 100w hem acaip ısınır hemde gereksiz aydınlatır akvaryumunuzu

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 volt güzel bi güç kaynağı ile tahmini olarak 20watt larda aldığınız ledi hem çok verimli hem de yeteri kadar ışık verecek gibi kullanabilirsiniz

Aynısının 50watt lık larını baya ayrıntılı test etmiştim zamanında..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aldığın kitin beslemesi 30-32V diye belirtilmiş. en fazla 3A akım çekecek. alacağın güç kaynağı da bu değerlere uygun olmalı. örnek; http://www.ebay.com/itm/30V-200W-7A-...item4d334b0c08

güç kaynağının sağladığı max. akım değerinin 3A'den biraz fazla olmasına dikkat etmelisin. mümkünse fanı olmayan bir ürün al, aksi takdirde fan sesi kafa ütüler

TR'de ledwell.com.tr diye bir site bu konulara özel ürünler satıyor, sitesinde 30V/3A+ ürün bulamadım ancak telefonla sorsan iyi olur.

ya da yetkin bir elektrikçi dükkanına gidip şu özellikte olacak şekilde LED için güç kaynağı istiyorum diyebilirsin. standart mahalle elektrikçisi bilmez.

son çare eBay'den almak olur. bunlar Çin üretimi olduğu için PTT postasıyla kapıya kadar geliyor.

krando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alacağın led sürücüsünü seçerken
    Ledleri seri olarak bağlarsan ledlerin V değerlerini toplayacaksın ( 30v+30v=60v), A değeri (3000mA) sabit kalacak, örneğin 2 tanesini seri bağlarsan 60V, 3000 mA lık bir sürücü lazım
    Ledleri paralel bağlarsan, A değerini toplayacaksın (3000mA + 3000MA = 6000 Ma yani 6 A), değeri sabit kalacak. örneğin 2 tanesini paralel bağlayacaksan 30 V, 6000mA lık bir sürücü lazım.
    Aldığın bu ledi arkasına termal macun sürüp, alümünyum bür soğutucuya yapıştırman lazım. Soğutucunun öteki yüzünede bir bilgisayar fanı takman lazım.
    Renk olarak 2 seçenek var linkte, warm White seçtiysen hiç takma yosun yapar. White olan modeli seçmeliydin.
    Aldığın ledin fiyatı çok ucuz burdan yola çıkarak çok uyduruk olduğunu söyleyebilirim. Akvaryumda kullanılan 3W lık kaliteli bir ledin adet fiyatı 2,5 USD den başlar. Sen 100 W lık lede 3 USD vermişsin.
    Son olarak yukarıda yazılan bağlama modelini anlaşılır gelmediyse işi bilen birinden yardım almanızı öneririm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı krando Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alacağın led sürücüsünü seçerken
    Ledleri seri olarak bağlarsan ledlerin V değerlerini toplayacaksın ( 30v+30v=60v), A değeri (3000mA) sabit kalacak, örneğin 2 tanesini seri bağlarsan 60V, 3000 mA lık bir sürücü lazım
    Ledleri paralel bağlarsan, A değerini toplayacaksın (3000mA + 3000MA = 6000 Ma yani 6 A), değeri sabit kalacak. örneğin 2 tanesini paralel bağlayacaksan 30 V, 6000mA lık bir sürücü lazım.
    Aldığın bu ledi arkasına termal macun sürüp, alümünyum bür soğutucuya yapıştırman lazım. Soğutucunun öteki yüzünede bir bilgisayar fanı takman lazım.
    Renk olarak 2 seçenek var linkte, warm White seçtiysen hiç takma yosun yapar. White olan modeli seçmeliydin.
    Aldığın ledin fiyatı çok ucuz burdan yola çıkarak çok uyduruk olduğunu söyleyebilirim. Akvaryumda kullanılan 3W lık kaliteli bir ledin adet fiyatı 2,5 USD den başlar. Sen 100 W lık lede 3 USD vermişsin.
    Son olarak yukarıda yazılan bağlama modelini anlaşılır gelmediyse işi bilen birinden yardım almanızı öneririm
    Hocam şimdi ben 3 tane 12v 15amper driver alsam 3 ünü bağlayınca 36v 15amper ediyor benim işimi görecek mi ? 2 gün ışığı 2 beyaz aldım hocam

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    220 vac girip dc32v veren led driverler var karaköyde onlardan alabilirsiniz
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    220 vac girip dc32v veren led driverler var karaköyde onlardan alabilirsiniz
    sabahtan konya sokağa geçeceğim hocam orada arayacam

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonuçta arkadaşlarında dediği gibi o ledleri besleyebilecek güçte led sürücü power supply almanız lazım.
    da, 100wattlık led ne demek biliyormusunuz bilmiyorum?
    ben scootera H7 led far aldım 30watt

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hazır konusu açılmışken ben pek anlamam bu işlerden ama iş yeri aydınlatmada kullanabileceğim tasarruflu ampul kadar ışık verebilecek hemde uygun fiyatlı led varmıdır acaba ?

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkan_2120 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hazır konusu açılmışken ben pek anlamam bu işlerden ama iş yeri aydınlatmada kullanabileceğim tasarruflu ampul kadar ışık verebilecek hemde uygun fiyatlı led varmıdır acaba ?
    bizim fabrikada neredeyse bütün florosanları led e çevirdik.. Aynı florasan şeklinde ledler var hatta görüntü olarak kolay kolay ayırt edilmiyor sadece balastı ve starter ı söküyorsun.. Fiyatlarını şuan hatırlamıyorm ama piyasada bulunuyor..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonuçta arkadaşlarında dediği gibi o ledleri besleyebilecek güçte led sürücü power supply almanız lazım.
    da, 100wattlık led ne demek biliyormusunuz bilmiyorum?
    ben scootera H7 led far aldım 30watt
    Ben 90 cm X 70 cm yüzey alanlı akvaryumda toplam 360 W lık yaklaşık 100 adet led kullanıyorum. Işığın sudan geçip canlılara ulaşması gerektiği için gücün fazla olması gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Cuba dediğiniz nedir? Bitki mi balık mı ben onu anlamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı krando Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada Cuba dediğiniz nedir? Bitki mi balık mı ben onu anlamadım
    Cuba bitkisi hocam fotosentezi en güzel yapan bitki yalnız ciddi manada ışığa ihtiyaç var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phoenixs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cuba bitkisi hocam fotosentezi en güzel yapan bitki yalnız ciddi manada ışığa ihtiyaç var
    https://www.youtube.com/watch?v=WDqFelQOwiw bu örnek video hocam fotosentez in gözle görülebilir olması içn çok güçlü ışığa ihtiyaç var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi anladım. Ben olsam t5 sınıfı floresan kullanırdım. Bitkili akvaryum için floresanlar var (grolüx v.s). Ledler floresandan farklı olarak çok dar dalga boyunda ışık veriyor. Örneğin deniz akvaryumunda min 4 ayrı çeşit led beraber kullanılıyor. Hepsinin ışığı üst üste eklenince canlıların ihtiyaç duyduğu geniş bir yelpazede ışık vermiş oluyorsun.
    Ayrıca videoda gördüğünüz fotosentez hızını yakalamak için suya karbondioksit vermeniz gerekecek. Tüp, regülatör gibi ekipmanlar gerekli. Yada yaş maya ile karbondioksit üretmek mümkün ama stabil değil önermem. Her türlü akvaryum bitkisinde karbondioksit verildiğinde büyüme kızı birkaç katına çıkıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)