Bugün bi araca pazarlık yapmak için aradım adam ilandaki fiyatin 4 lira üstünden açtı kapıyı "döviz çok yüksek sizi duyamıyorum" diip kapattim
Printable View
Bugün bi araca pazarlık yapmak için aradım adam ilandaki fiyatin 4 lira üstünden açtı kapıyı "döviz çok yüksek sizi duyamıyorum" diip kapattim
Su aralar motor inceliyorum,motorun sifiri adamin aldigi senede 3 kusur,bu sene 4200 olmus adam tutmus sifir fiyatindan rakami koymus. Koydugu rakam oyle inanilmazki motoru aldigi seneki fiyatla kafa kafaya,arayip soruyosun diyoki motorun sifiri simdi 4000 kusur lira,e abi sen 3 kusure aldin. Yok diyo simdi fiyati bu. Aklim almiyo bu ikinci eldeki insanlarin mantigini ne motor ne araba herseyden soguturlar adami
bu tip süreçlerde tam tersi olur satıcı satamaz çünkü alıcı piyasanın belirsizliğinden parasını elinde tutar harcamaz.. kısaca sıcak para alıcıda kalır .. satıcı istediği rakamı çeksin alıcıdan o sıcak parayı alamadığı sürece malı elinde kalır.. satıcı isterse 5 liralık malına 15 lira istesin satamaz..
bakın üstüne basa basa söylüyorum dolar 5 tl olsa adam 3 liralık malını gidipde 10 liraya satamaz.. ister alıcısı çıkmaz beklerde bekler..
2001 ekonomik krizinde kara çarşamba dediğimiz o büyük krizde 67 bin tl olan dolar eski parayla bir gecede 1.4 milyonları bulmuşdu.. kısaca bugüne endekslersek 3 tl olan doların bir gecede 9-10 tl yi bulması gibi bir şey..
o zaman ne oldu araç fiyatları fırladımı hayır dibe çakıldı insanlar parasını elinde tuttu çünkü harcamadı hatta siparişler iptal edildi kaporoların yanması göze alınıp.. alıcı çıkmayınca arabaları zararın zararına satışlara çıkarıldı.. kısacası doların artması satıcıya çok yaramaz.. bu hep böyledir ..
şu anda piyasada ufak ufak paramı elimde tutıyım algısı zaten başladı. bu algı tavan yaparsa satıcı hiç mal satamaz hale gelir..
valla bu millete az bu kadar anasından arabayla doğmuş bir millet olamaz insanlar yemiyor içmiyor araba alıyorlar birde sıfır tutkusu var insanlarda yeni sıfır lüks tutkusu her anlamda açgözlülük aldı yürüdü bumilletten adam olmaz kolay kolay