mrbars Nickli Üyeden Alıntı
Okul önemli arkadaşlar. Eğitimin seviye ve kalitesi ile birlikte, sosyal iletişim de birçok okulda bu yaşlardaki çocuklar için daha önemli.
6-7 yaş ile birlikte çocuklar ebeveynlerinden ziyade, çoğu konuyu arkadaşlarından öğrenmeye başlıyorlar.
İlk küfürler, ilk cinsel bilgiler hep arkadaş çevresinden öğrenilir. Şimdi devlet okulları kötü, özel okullar iyi demek istemiyorum. Ancak özel okullarda ebeveynlere, çevresel faktörlere müdahale konusunda bir miktar daha az "iş" düşüyor gibi görebiliriz.
Ben ilkokuldan sonra özel lisede, Alman Lisesinde okudum, üniversite ise devlet. Benim zamanımda özel ilkokul yoktu, özel liseler de bu kadar pahalı değildi, makuldü. Öyleki ortaokulda ben 12 yaşındayken babam toplam tutarın üçte birini okul taksidini verirdi elime, cebe koyar öyle gider öderdim. Şimdi benim velede okul parasının üçte birini git öde diye versek, 10 yaşında gidip ilk arabasını alır; burada lastik ne almalıyım diye topic açar. Hayvanlaştı okul paraları.
Türkiye'de eğitim sistemi test üzerine kurulu. Lanet bir olay. Özel okullar da bu test sistemine göre eğitimlerin yönünü ve seviyesini daha iyi tayin ediyor. Dershanelerin de kapatılmasıyla, süreç daha da ayrımlaşacak.
Milli Eğitim'de her yıl alınan farklı kararlar, sistemler, müfredat değişikleri şaka gibi. Test üzerine kurulu saçma sapan bir eğitim sisteminde özel okullar bazı saçmalıkları yumuşatabiliyorlar. Bütün çocukluğu, gençliği testlerde yarış atı olarak geçen, üniversitede okurken 40'ın üzerinde özel öğrencisi olan biri olarak yazıyorum, bu coğrafyada bu kafalarla imkan varsa iyi bir özel okul maalesef bazı sistem hatalarını kendi içinde eritebiliyor.