User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: terrier ve doberman yavrusu anlaşmazlığı

bahadı-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

terrier ve doberman yavrusu anlaşmazlığı

Selam herkese sıkıntım büyük aranızda köpeklere fısıldayan adam tarzı biri vardır umarım.3 yaşında terrier (minik 8-9 kilo süs köpeği ) köpeğim var ve dün de bir tane 2 aylık doberman cinsi köpek sahibi oldum.Sıkıntı şu ki doberman daha çiş eğitimi almadığı için işiyor eyvallahta bu sefer o nereye işerse 3 yaşındaki paşa da gidip onun işediği yere iz bırakma dürtüsüyle işiyor.Ev acayip gergin hanım delirmek üzere.Birde doberman yavru olduğu için oyun oynamak istiyor ama büyük olan sürekli onahavlıyor ve diş çıkarıyor.Varsa bilgi sahibi olan lütfen yardım etsin.
    miniks´isimli üyeden Alıntı
    bundan sonra her gıdere ANAHTARIMI KOYUYORUM. anahtarınızı koyuyorsanız ARACI 2 gune hazır ederım.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkisininde erkek olduğunu sanıyorum. Büyüdükçe anlaşamazlar. İşedikleri yerlere kolonya dökün. Henüz küçük olduğu için dobermanı bakabilecek birine sahiplendirin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doberman dükkanda kalacakta çok küçük olduğu için 2 ay falan evde kalması lazım ama ortam çok gergin
    bundan sonra her gıdere ANAHTARIMI KOYUYORUM. anahtarınızı koyuyorsanız ARACI 2 gune hazır ederım.

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi çaktırmadan köpeğin kıç tarafına topukla darbe verip kışt kışt diyosun. En azından köpeklere fısıldayan adam öyle yapıyo. Her şeyin şifası o hareket galiba
    Charged & Supercharged

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bahadı-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam herkese sıkıntım büyük aranızda köpeklere fısıldayan adam tarzı biri vardır umarım.3 yaşında terrier (minik 8-9 kilo süs köpeği ) köpeğim var ve dün de bir tane 2 aylık doberman cinsi köpek sahibi oldum.Sıkıntı şu ki doberman daha çiş eğitimi almadığı için işiyor eyvallahta bu sefer o nereye işerse 3 yaşındaki paşa da gidip onun işediği yere iz bırakma dürtüsüyle işiyor.Ev acayip gergin hanım delirmek üzere.Birde doberman yavru olduğu için oyun oynamak istiyor ama büyük olan sürekli onahavlıyor ve diş çıkarıyor.Varsa bilgi sahibi olan lütfen yardım etsin.
    işeme dürtüsünü şuan için engelleyemezsin. mümkün olduğunca dobiyi aşıları falan tamsa dışarı çıkarmaya gayret et. 2 side erkekse çok zor anlaşırlar. terrierlerde çünkü geneli agresif hayvanlar. dobi büyüdülçe sorun artacaktır. eve olası işemelerini de siirkeyle silerek azaltmaya çalış. kokusu pek hoş değildir. işenilen yeri sirkeyle siliyorsun, sonra oda parfumu sıkıyorsun. bu şekilde halletmeye çalış. dobiye bi alan ver, oda vs. işemesini ve yaşamını orada sürdürsün. terrieri sokma oraya. duracağı yeri bilsin. dobiyide belli zamanlarda yanyana getir alıştırmak için.

bizde de 2.5 aylık dişi fransız bulldog ve 2 yaşında erkek alman kurdumuz var. ben belli aralıklarla yan yana getiriyorum. kokularını almalarını sağlıyorum. bulldog evde, alman kurdu bahçede. bulldog şuan 3 defa çiş pedine yapıyorsa kesin 1-2 defa ped dışına yapıyor. engel olamıyoruz. ama yaşı büyüdükçe zamanla azaltıcak. bu kaçınılmaz yani işeyecel o hayvan. sen sadece sirkeyle sil. pednii büyük tut. zamanla pedi küçült. böyle böyle pede yapmayı öğrenecek. sonra dışarıya alışacak pedi kaldırınca. ama odaya özellikle dobi yemek yiyip su içtikten sonra terrieri sokma. liderlik savaşı veriyorlar şuan.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cis olayini icin ortu gibi pedler var. en azindan 1-2 ay ev konusunu cozer diye dusunuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi ped var ama dobi yavru ya her yere işiyor ötekisi de onu görüp taklit ediyor.Köpek huy değiştirdi resmen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi ped var ama dobi yavru ya her yere işiyor ötekisi de onu görüp taklit ediyor.Köpek huy değiştirdi resmen.
    dobi su içerse işer, yemek yerse dışkılar. yemeğini yedirdikten sonra hemen yapar bunu. o yüzden yemek sonrası yalnız kalsın, terrier gelmesin yanına. sokma yanına yani. illaki dışarı işeyecek dobi. sirkeyle işediği yeri silersin. rahatsız ederse sizi o koku, oda parfumu sıkarsın. olay bu. pedi büyük tutarsın. yaşı ilerledikçe de pedi küçültürsün. alışır pede yapmaya.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dobi su içerse işer, yemek yerse dışkılar. yemeğini yedirdikten sonra hemen yapar bunu. o yüzden yemek sonrası yalnız kalsın, terrier gelmesin yanına. sokma yanına yani. illaki dışarı işeyecek dobi. sirkeyle işediği yeri silersin. rahatsız ederse sizi o koku, oda parfumu sıkarsın. olay bu. pedi büyük tutarsın. yaşı ilerledikçe de pedi küçültürsün. alışır pede yapmaya.
    ya zaten dobi ye yer verdim ama durmuyor sürekli ağlıyor büyük ihtimalle annesini arıyor daha alışamadı ortama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bidliğim kadar petshoplar da damla satıyolar sıkılan yere hayvanlar pisliyor yanlış hatırlıyor olabilirim ama bir sormak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya zaten dobi ye yer verdim ama durmuyor sürekli ağlıyor büyük ihtimalle annesini arıyor daha alışamadı ortama
    ağlayacak tabiki asla alma yanına. susmasını öğrenecek. sen onu aldığında direk ben ağlarsam gelip alıyor, sürekli ağlayım diyecek. karakterli, zor bir köpek dobi. değil terriere, sana bile patronluk taslayacak abi. o yüzden sen o ağladığında alma. kız, ağladığında. kulak asma, duyma. kemirmesi için birşeyler ver. yemeğini asla yanında tutma. suyu kalsın birtek.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çiş damlası bi işe yaramaz, bir petshop sahibi olarak söyleyebilirim.

fransızımız hastalandı dün. veterinere götürdük. kanlı islah olmuş. yeni öğrendim. çok üzgünüm. kesinlikle çıkarma dışarı köpeğini abi. aşıları bitene kadar asla çıkarma dışarı. hiçbir köpekle yanyana getirme. evdekiyle bile çok zorda olmadğı sürece yanyana getirme. ilk aşıları bitene kadar sakın abi, sakın.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bzm jack russel yalıyordu o cıs damlasını ama 15 günde dısarıya ısemesını ogrenmıstı.

bızım de eve yabancı kopek gelınce egıtımlı olsa da mıshanın kokusu olan yerlere ısıyordu.ayrı yasatmak(hıc olmazsa odalarda) en mantıklısı, bir surelıgıne.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Terrier kaniş kırmasımı kaniş kırmasıysa fena kıskanç oluyolar onun bir ilacı bulunmadı henüz benim terrier kuştan bile kıskanıyodu hatta ısırdıydı beni diş gösterirken dikkat edin sinirden sahibini bile görmüyo çok hırladığı zaman tasmanın ipini bir çekin köpeklere fısıldıyan adam öyle yapıyodu ama benim itte hiç biri işe yaramadıydı en son dişi getirdim bir ona yanaştı yarım saat sonrada dişiyi kovaladı saldırdı mal
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya kendini pitbull falan sanıyor dobi hiçbişi yapmıyor ona yavru zaten yatıo bi köşede gidiyor hayvana durduk yere salça oluyor deli olucam.Az önce yine mevzu çıktı bişi diil dobiyi ısırırsa dobi asla unutmaz büyüyünce intikam alır diyre korkuyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok dışarı kesinlikle çıkarmam da işte bizim köpekle mecbur bir araya geliyor.Çok üzüldüm kanlı ishal çok tehlikeli umarım toparlar.Ya bu arada dobi bir sıçıyor arkadaş o nası bir koku yemin ederim bayıltır adamı

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sivasliyim ama kangal harici kopekten anlamam,konuyu okudum durumlari karisik gibi kolay gelsin demek istedim
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

irfanyalınay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çiş damlası bi işe yaramaz, bir petshop sahibi olarak söyleyebilirim.

fransızımız hastalandı dün. veterinere götürdük. kanlı islah olmuş. yeni öğrendim. çok üzgünüm. kesinlikle çıkarma dışarı köpeğini abi. aşıları bitene kadar asla çıkarma dışarı. hiçbir köpekle yanyana getirme. evdekiyle bile çok zorda olmadğı sürece yanyana getirme. ilk aşıları bitene kadar sakın abi, sakın.
    geçmiş olsun.mutlaka iyi bir veteriner hekiminiz vardır ama İlker Örkmez 'e bir danışın derim.Kendisi hayatını bulldog ırkına ve özellikle french bulldog lara adamış biri.

Evcil Dostum Veteriner Kliniği

Telefon: 0216 472 42 62; 0535 721 94 92

irfanyalınay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya kendini pitbull falan sanıyor dobi hiçbişi yapmıyor ona yavru zaten yatıo bi köşede gidiyor hayvana durduk yere salça oluyor deli olucam.Az önce yine mevzu çıktı bişi diil dobiyi ısırırsa dobi asla unutmaz büyüyünce intikam alır diyre korkuyorum.
    3 yaşında olan terrier cinsi köpeğiniz yeni gelen yavruya sürüde ki konumunu öğretmeye çalışıyor.Tüm bu diş göstermeler,havlamalar ve yaşam alanında ki baskın koku sahibi olma isteği bu yüzden.Köpekler için yaşadıkları tüm aile bireyleri sürünün bir parçasıdır.Mühim olan köpeğin sahibinin sürüde ki alfa olabilmesidir.Eğer siz iyi bir alfa olabilirseniz ve tüm köpeklerinize sürünün hakimiyetinin sizde olduğunu gösterebilirseniz beraberde yaşabilirler.

Diğer bir konu pitbull cinsinin tam adı american pitbull terrier dir.Bu cinse saldırganlığını,cesaretini ve inatçılığını veren zaten terrier genleridir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)