Artık sanayide heryer GARAGE olmuş.
Cep telefonu bayi gibi.
Ecu yazılır.
Gizli özellik açılır.
Filtre takılır.
Printable View
Artık sanayide heryer GARAGE olmuş.
Cep telefonu bayi gibi.
Ecu yazılır.
Gizli özellik açılır.
Filtre takılır.
dün geceden sonra yazılanları okuyorumda sanki eksik birşeyler var hikayede.
dükkan sahibinin bilgisi az.
ne olup ne bittiğine çok fazla hakim değil.kalfa-usta-çıraktan hiç bahsetmiyorum onlar baya baya anasnın gözüymüş diyesim geliyor.
ama sanki araç sahibide biraz safa yatıyor gibi.
bir dükkanınız olsa.1 araç gelse.deseki 1 vida sökücen ardından söktüğün parçayı başkasına vericez ve 3 ay burda arabam yatacak deseler ne kadar işçilik isterdiniz ben çok merak ettim açıkcası tech ahalisi.
kaza olmuş.keşke kaza sonrası bi resim olsaymış.ne boyutta olduğu onemlı .kabullenılmesı zor olay ama adı ustunde kaza.teslim alındıktan 5 dk ka sonrada yapılabilinirdi.
bunun telafisi için parçalarda alınmış.bunları takmak için verilen parayı musterıden ıstemekte olmaz ama sankı 20 bin alınmış ve ustune yatılmış gibi görülüyor olayın özünde ama öyle bir durumda yok.
bnce burda en zararlı dükkanında araç bulunduğu için firma sahibi.
Allah sabır vermiş valla , geçmiş olsun inşallah başka bi aksilik yaşanmaz
sormustum ama sallanmamıs arada bidaha yazıyım.
kaza sonrası nasıl aldıysan oyle teslim etmek yerine; sokme takma işcilik parca vs (adı herne dersen/denirse) için para istendiyse. bu genişliğe pes denir anca
bütük konuşmak gibi olmasında en büyüğünden boru veya levye ile kafasına vurdum
Ya arkadas duzugun yazmayi bilmiyorsun gelmis hala hakli durumuna cikmaya calisiyorsun benim aracima oyle birsey olucak varya araci o hale getireni arka tampona baglamazsan adam degildim
Maalesef arkadaşlar,
Sizlerinde gözleri önünde yaptıklarını düzeltmek için yine bir şans verdik, lakin nasıl karşıladığını gördünüz.
Yapacak birşey yok... Yapılacak tek şey sizlerin temkinli olmasından başka birşey değil :)
Konuyla ilgili söyleyeceğim tek şey araçlarınız basit bir bakım için bile bırakmış olsanız çok dikkatli olun eğer başında durmuyorsanız sanayideki çıraklar arabayı geri ileri çekerken lifte vurabilir dışrada bir yere sürttürebilir ve sizin haberiniz bile olmadan o parçalar tamir edilip boyanabilir sonra da boyasız diye satılığa çıakrttıgınız aracınızda boya çıkınca şaşırmayınız :)
Haklı haksız tartışmaya bile gerek kalmamış zira neresinden tutarsan esnaflıktan bihaber dükkan sahibinin sözleri elde kalıyor.
Ama aradaki yazışmalardan birinde 306'dan anlayan bir arkadaşın yazdıklarından da yola çıkarak konuyu açan arkadaşın zerre kadar bilgisi var ne bu aracın modifiyesinden ne de usta bilgisinden/tecrübesinden. Aralarda bi yerlerde "aracın iki sahibi var ben arabalardan anladığım için dahil oldum" yazmıştı.
Dediğim gibi adamlar ne esnaf ne de insan.. ustalıkları da belliki sıfır.
Ama diger tarafın da bu kadar iyi niyetli ve saf olduğunu düşünmüyorum. Hele bi de krediyle alınan bir para için.
Çözülebileceğini zannetmiyorum bu konunun o yüzden en temizi garaj isminin yanı sıra orda tüm yetkililerin olabilecek tüm detaylarını paylaşmanız ki sonrasında garaj ismi vs değiştiğinde de insanlar gidip iş yaptırıp zarar görmesin.
Aracın iki sahibi yok, aracın asıl sahibi arkadaşım işi gereği zaten ilgilenemiyor, ilgilense bile otomobillerden benim kadar anlamıyor.
Benim araçlarla ilgili bilgim teoriktir, pratik değil keza bir kaportacı, motor ustası vs. değilim.
İyi niyetli saf olma konusuna gelirsek, kredi çekmek burada yanlış anlaşılmasın çekilen kredinin borcu bitmek üzere, ödeme gücü olduğu için böyle bir taşın altına girdik.
Ayrıca dünya üzerinde milyonlarca olay gerçekleşiyor gerek dolandırıcılık gerek hırsızlık.
Şimdi soruyorum size ;
İyi niyetli olmayıp, gidip dükkanı yakıp yıksam, adamları dövsem/dövdürsem, fiziki şekilde ağır hasar verip çıksam...
Bu adamlar gidip darp raporu alacak, dükkanımı yağmaladılar diye kamera kayıtlarını delil sunacak, bizi mahkemeye verecek ve bu işin ucu hapis cezasına kadar gidecek...
Neden haklı yerde haksız konuma düşeyim ki ?
Bizi riske atmayacak her şeyi değerlendirir yürürlüğe koyarız, lakin iş yakıp yıkmaya geldiği zaman, haklı yerde haksız duruma düşmek var...
Başlamadan biten bir ticarethaneyi görmüş olduk yazık etmişsiniz kendinize inanın değmez
Bir diğer mesele de ya 3-5 kuruştan kaçmak için orayı tercih etmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum ama 20.000TL gerçekten ciddi rakam aklım almıyor. Bu forumdansınız üstelik... Sadece fikir almak için bile konu açmış olsaydınız burada aracınız hakkında ciddi referansları olan ustalar/kullanıcılar gerekenleri söyler ortalama maliyeti çıkarırlardı belki 1-2 fazla verirdiniz ama bunlar yaşanmazdı. Tek taraflı bakmamak lazım sizin eksi tarafınızda da bu var bence.
Maşallah sabrınız şaşırtacak düzeyde geçmiş olsun
şimdi herkes 20 bin in üzerinde duruyor ama fiyatlardan haberi yok heralde. Motor indir bindir ücreti aşağı yukarı belli. hiç bir usta 2000 liradan aşağı motoru söküp toplamaz. PPR 6500 almış zaten üst kapak için. Beyin parası var üst kapak parası var custom yapılacak yazılım ücreti var. segman kol piston paraları var. egzoz var göstergeler cart curt var. O yüzden fazla değil bence. Toplam da da 20 bin kredi çekilmiş ama tamamı GT performans a verilmemiş sanırım.
Şimdi gelelim olay nasıl çözülür e.
Ben bi daha arabamı oraya götürmem diosun yaptırırım öder diosun ama başkalarının kar ı da gt ye yüklemeye çalışıyorsun. Adamlar getir halledelim diyolar ben bi daha ümraniyeye uğramam diosun. Al arabanı git başlarında bekle. Gerekiyorsa iş yerinden 2 gün 3 gün izin al sabahtan akşama kadar başlarında bekle arabayı bitir çık. Sen de diosun işten anlarım diye. başında beklerken kelekte atamazlar. GT performansta bu iş bitene kadar garajına başka araba almaz bu işi layıkı ile bitirir ikinizde mutlu ayrılırsınız arada olanlarıda tecrübe kısmına yazarsınız.
geçmiş olsun hayretler içerisinde okudum.
ben şayet o kadar para harcayacak olsam kendi arabamı bu ülke sınırları içinde yaptırmam sonuç öyle gösteriyor örnekleri forumda var zaten...
okudukça karakterleri az çok kafasında tahlil edebiliyor insan gerek yazım tarzından gerekse dil bilgisinden...
bile bile lades olmuş biraz ama edinilen tecrübe paha biçilemez, iyi tarafından bakmak lazım diyerek sindirmek gerekiyor.
öte yandan,
esnaf olduğunu sanan ve hala imzasında marka temsilciliği olan, sorulara cevap veremeyen, "rrp kaan uyuyor, görmedi, ppr kaan yaptı walla ben yapmadım, çocuk yapmış ben yapmadım, sigortalı çalışan küfür etmemiş sigortasız çalışan etmiş yani beni ilgilendirmez değil mi ppr kaan? " nidalarıyla karakter yoksunu olduğunu açıkça belli etmiş insanlar umarım bundan sonra kimsenin parasına ve zamanına tecavüz etmezler.
çok mu zor hatadan dönmek? iki lafı bir araya getiremiyorsunuz ama adam tehdit etmeyi, araba alıkoymayı, her türlü yalanı kıvırıyorsunuz gibi gözüküyor. yazık olmuş, ne diyim...
Aracın kapısındaki kolonun vidasına kadar tenezzül etmiş bir adama bir daha nasıl araba götüreyim ben ?
Diyorsunuz ki başında durursun aracın işten izin alırsın. Diyelim ki aldım..
Bu adamın sorumsuzluğu yüzünden bunları yaşamak zorundamıyım ? Bu adamlar bu işi beceremiyorlar, eğer layıkı ile yapacak güçleri bilgileri ve bilinçleri olmuş olsaydı bu iş zaten biz tartışmaya başladığımızda çoktaaaan çözülürdü.
Ayrıca bir kaç sayfa öncesinde paramı vermeyeceklerini bildiğim için panjurla çıtayı teslim etmedim gibi bir ibarede bulunduğunu hatırlıyorum. Şimdi de neyine el kolayacağım diyor...
Ayrıca başkalarının kârını yıkmak gibi bir durum yok. Ben birşeyi beceremezsem, onu o işi yapabilecek birine teslim ederim, emeği ne ise öderim.
Bu arkadaşlar da beceremedikleri iş için dışarıda yaptırmaya karar verirler ise eğer, ki artık ona ya yanaşmıyorum...
Başkalarının kârını da ödemek zorunda kalırlar...
Her zaman söylüyorum, konu para değil, çok şükür gücümüz var elimiz ayağımız tutuyor gerektiği taktirde bi 20.000 daha çeker yaptırırız...
Önemli olan Haysiyet,şeref,insanlık,esnaflık ve doğruluktur...
Ben tecrübe ettim sizlerle paylaştım... Saygılar keyifli forumlar :)