User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 20 ile 35 arası

Konu: Far buğu yapıyor volkswagen

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aklımı yitirecem böyle saçma sorunlar nasıl normal diyebiliyorsunuz yaa İçini açmadığım hiç bir farım da stobum da buğu yapmadı. Hem de kaç model kaç farklı marka aracımda Bana göre hatta farın buğu yapması demek aracın farının kırılıp tamir edildiği, fakat tam olarak kapatılamadığının bir göstergesi yıllardır. Böyle bir şeyin neresi normal? Nasıl kronik deyip çıkabilir işin içinden bir firma? Bu firmanın kullanıcıları nasıl tamam o zaman diyebilir ya? Bir değil iki değil vag grubun sorunları, hayır o değil bundan 10 sene sonra ikinci el de araç alamayacaz, herkes deli gibi vw alıp skoda seat alıp durdukça
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

770
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 model polo aracımın sağ farı buğu yapmıştı,2013 yılında garantiden değiştirmiştim.Değiştikten sonra bir daha yapmadı hala kullanıyorum.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ne kadar dandik farlar

Bu kusuru gidermekle bile ugrasmamislar

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    giulietta varken merceğin paralel yerlerinde cam kısmında sureklı

sankı agac dalına golge gelmiste o vuruyormus gibi duruyordu sonuc 2 kere farlar degıstı sonra degısenlerde aynı oldu
    benimkide benzer bir durum bildiğin lekeler var farın içinde ozellikle krom olan yerlerde mercek ustu çevresi , çok rahatsız edici duruyor

başka araçlarıda inceliyicem km yüksek eğer onlardada varsa boşuna sokturup değiştirmem

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamayın amacım o iyi bu iyi demek değil ama vag grubu sahipleri nasıl böyle sineye çekebiliyosunuz durumu?

Bana garip geldi 0 arabada böyle bişey. Tamam üretim hatası olabilir de fakat yorumlardan sanki kronikmiş gibi geldi
    Sanırım benim postu okumadınız.

Şu aramaya bakarsanız her markada bu şikayetler var.

https://www.google.com.tr/#q=far+bu%C4%9Fulanmas%C4%B1

ouzs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş farın dandikliğinbe girecekse eğer vw servisleri o farların dandik değil kullanıcıların yanlış kullandıklarınıda gösterebiliyor. Servis yine gayet ılımlı bir şekilde müşterilerine anlatıyor bak böyle yaparsan böyle olur buğu yapar ama korkma geçici buğudur diye. Aracın motorunu yıkatan servise geliyo aracımın farı buğulandı diye. Ya da derin suya girmiş bi iki gün önce yağmur yağmış. Ön tamponun içi komple çamur olmuş. suya girmişssiniz ondan olmuş ben yinede temizlettirdim diyorum, yoo ne suyu hiç girmedim diyorlar. Biraz kullanmaylada alakası var bu durumların. Tamam bazıları fazla nemli yerde kalınca yıkamadan sonra olabiliyor ama geçmeyen bir buğu değil. Far ımı kesinlikle değiştiririm diyen arkadaşlarda haklılar ama sonra aracımdan ses geliyor diye servise geri gittiklerinde bu sefer servis sesi bulmak için arabayla 70 km yol yapıyor benzin gidiyor parça parça sök tak yaparak sesin geldiği yeri bulmaya çalışıyorlar fabrikasyon parçaları söküyorlar. Bence yapıalcak iş değil.. Geçiyorsa elletmeyin. Biraz umursamazlık gerekir bazı durumlar. Tavsiye sadece
    *On3r*

Gar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HkN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım benim postu okumadınız.

Şu aramaya bakarsanız her markada bu şikayetler var.

https://www.google.com.tr/#q=far+bu%C4%9Fulanmas%C4%B1
    Okudum ama bizimde başımıza gelen bir durumdan ötürü yazdım

13 senelik arabamızda da 0 arabalarımızda da olmadı. İlk defa geçen sene volvo v40 da oldu servise gittim direk durumu anlattım servis görevlisi yoğuşmalı far gibi bişeyler söyledi xenon daha sıcak çalışır dedi bende öyle olmadığını bildiğimiz su almış olduğunu söyledim. Birbirimizle zıtlaştık en sonunda garantiden işlem gördü bir daha böyle bir sıkıntı olmadı

Bence böyle bir durum varsa ve kaza, far açılma gibi durumlar olmadıysa bu sorun normal değil.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kullanma kılavuzu
    120. sayfa
    http://binekarac.vw.com.tr/VWSShPortal/pdf/3C2.pdf

Farları siz açsanızda açmasanızda hepsinin havalandırma kanalı vardır bu kanallar su girmeyecek ama hava alıcak şekilde tasarlanmıştır.Farın içinde çok aşırı derecede su yüzmediği sürece bazen buğu yapması normaldir.Bakın biraz buğu normaldir ve belli bir süre sonra geçer.Ama arabayı yıkadıktan sonra su içinde kalıyorsa çatlak yada bir yerden içine direkt su giriyordur.

Bir yerin sıcaklık farkından buğu yapmaması için içerisinde hava olmaması gerekiyor,bu yüzden her modelde aynı sorun olabiliyor.Önemli olan;
    -Sizin aracınızın farlarına su girdiğinden dolayımı buğulanıyor
    -Yoksa klasik kimyasal yoğunlaşmamı oluyor bunu tespit etmelisiniz öncelikle

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekleme:Farları açmadan kastım / Camını ayırma,kırık farı tamir etme / kesme,biçme,yapıştırma

CenKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polo gti aracımda ledlerin orda komple yapıyordu özellikle kışın servise gittik bakıldı edildi hava tahliye kanalları tıkalı dendi ama sonra yinw ufak ufak yaptı vw de kronik
    Alıntı Sh4rk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi biz sakliyamadik evde bahcede araba varsa yoksa gazliyoruz hiaminaa

zx6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar sorunu çözdüm , farın buğu yaptığı gün , arkadaşlar arasında roll yapıyorduk , o gün haddinden fazla sellektör attık keyfi amaçlı , zenon olduğu için çok ısındı o yüzden tuttu muhtemelen aynı gece bi arkdaşımda daha olmuş , o günden sonra bidaha tutmadı , gözlemliyorum bakalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zx6r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar sorunu çözdüm , farın buğu yaptığı gün , arkadaşlar arasında roll yapıyorduk , o gün haddinden fazla sellektör attık keyfi amaçlı , zenon olduğu için çok ısındı o yüzden tuttu muhtemelen aynı gece bi arkdaşımda daha olmuş , o günden sonra bidaha tutmadı , gözlemliyorum bakalım
    Xenon'u olan araç sahipleri karanlık yollarda kısa farla gidiyor o zaman? Kapkaranlık tali yollarda saatlerce uzunla da gidilse böyle bir şey olmaması lazım. E o zaman Allah korusun yarın bir gün araç hararet yapınca da vw çıkıp 'siz aracı
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ^zorlamışsınız o yüzden hararet artmış' demesin. Gidin farınızı değişin. Böyle saçma olay olamaz. Edit geri gelsin ayrıca.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde rocco da arka sağ stop buğu yapmış ama artık damla damla görünüyor farın içinde.

her geçen gün artıyor buğu ve damla miktarı bende götüreceğim servise en kısa zamanda...

marikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kılavuz işin kurnazlığı gibi geliyor bana. Geçen günde başka bir forumda VW kullanma kılavuzunda 1000km'de 1lt yağ eksiltebilir yazdığı söylendi.

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klavuza göre araba kullanıcaksak
    arabaya değil klavuza binelim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)