ilk sayfayı okumaya tahammül edebildim
cahillik çok güzel herşeyi biliyosun ali cengiz demeden edemicem
ilk sayfayı okumaya tahammül edebildim
cahillik çok güzel herşeyi biliyosun ali cengiz demeden edemicem
way anasını, demek adamı devamlı şututgarttan merso arayıp araçlarını test ettiriyor :D İnşallah öyledir, ülkemizden birisinin test etmesini isteriz tabi ama bu ne kibir hayırdır :D Sanki civatasına kadar kendi üretmiş.
Her insan parayla istediği markaya biner yeter ki zamanla "marka" insana binmesin.
Bu arada chipe sıcak bakan biri değilim ama yaptıracak olsam İstanbulda özgün abi gibi değerli ve ilgili insanların kapısını çalardım. Şimdilerde aksesuarcılar chip yapar hale gelmiş.
İlk sayfadan sonrasını okumadım ilk sayfa yetti , Allahtan aracım karbüratörlü yoksa şimdiye dokusunu çoktan bozmuş olurdum tabi sonrası pişmanlık olurdu :(
amk koca koca adamlar tavırlara bak. hayırdır aldınız mersoyu lady diana mı oldunuz a.q?
Kasnak değişince 10 litre yakar 15 hp verirmiş yazalim bi yere vuu
Allah akıl fikir versin.
Elit kardeşlerim dokuyu bozmamak için yazılım yaptırmıyorlar sonra trafikte A,CLA,C serileriyle şamaroğlanı olunca ağlıyorlar :D
ama abi olurmu öyle şey mercedes üretilirken her aracın şaşi nosuna göre parçalar takılıyormuş hepsi özel üretimmiş seri üretim yokmuşşş belkide öyledir. öyle ise mercedesin herhangi birini maybach le karıştırıyorlar sanırım
Ya yazmayayım yazmayayım diyorumda valla dayanamadım heleki şu a6 far meselesinde attırdı kafamı.Hani kimsenin yapamadığını yapmış,sözde almanya ile iletişime geçmiş ya size olayı özetliyorum...
1-BCM yani body control modüle,aracın elektrik aksamını kontrol eden bir parça.Halojeninki bixenon'a,bixenonuki ise Led fara olmaz.Bunun sebebi atıyorum bixenon farda 12.pine giriyorsa farın birinin soketi halojen destekli bcm'de 12.pinin yeri yoktur.Üstündeki orjinal BCM tadilat ile ona uydurulabilir ama yeni BCM almak en mantıklısı...
2-Kablolama:Almanyayı arayıp bilgi aldık...vs diye hava civa yaptığı şeyin çözümü çok basit,programın adı "ETKA" orda sana hangi kabloları,nereye ve nasıl takacağını salağa hatta gerizekalıya anlatır gibi anlatıyor.
3-Hırsızlık kilidi varmışda BCM'de uzman birini bulmuşlarda onuda sağolsun gene MercedesBenzci biri söylemiş miş.Hırsızlık kilidi dediği mevzu aktif bileşen koruma.Bununda olayını çözdüler zaten...
4-Kodlamaya gelince asdıoufhasudfhasf işte buna güldüm zaten bilindik birşey bu mevzu,çakma 20 dolarlık vag kablosuyla bile yapılır :)
5-Adını vermeyeceğim dediği firma sanırım ender elektronik,10 numara yapardı işlerinide neymiiş 15.000Euro fiyat vermiş.Adamlar elinde parça bulundurmuyorki yaptırmak istiyorsan gidiyor servisten siparişini geçiyor ve takıyor.En kötü apo usta var alttan girer üstten çıkar halleder bunu.
6-Efendim neymiş 10 tane beyin varmışta,audi mercedesin 10 yıl gerisinden geliyormuş mercoda 2 taneymiş.Ya ben sorarım bu adama ilk ledli farları hangi markada gördük biz audi değilmi? İlk matrix ledli seri üretim aracı kim yaptı?Bir Golf7 R ledin bile farının altını kaldırdığın zaman 3 tane balast toplamda 6 tane balast var.Sinyaller,farlar,ve gündüz farlarını kontrol eden.Benim halojen farımdada hiç balast yok? Hatta basic bixenon(highlinede standart) olan farda 1 tane balast var.O zaman basic xenon dahamı teknolojik...Bilgili olabilir eyv ama valla sinirlendim
Konuyu kitlenmişler heralde ne güzel üye olmuştum akşam trollerin diye :D
bayadır sessizdi konu harbi silmişler konuyu
Kaçırdık ya :(
Abi böyle saçma konu geldiğinde bura yaz da azcık gülelim :D
geç kaldınız arkadaşlar:D
mercedese laf yok benimde aracım mercedess:P
Ben de baktım linkler çalışmıyor.. Okuyamadım gitti.. Ama bir yandan da iyi oldu boşuna gerilmedik.. Böyle davranışlar beni de sinir ediyor..
Her marka kendi fanatiklerinin yaratır.. Aracını evmek güzeldir ama esiri de olmamak gerekir.. İyisi kötüsü doğrusu yanlışı nedir bilmek en iyisidir..
İlk mesajlardan okuduğum bir yorum Merco'nun motorları uzun ömürlü BMW felan 150bin de motor değişiyormuş demiş.. Ula İstanbuldaki Albea taksiler bile 500bin kmde.. :S
ya birşey yazmıyorum diyorum da o forum felakete sürüklendi hakikaten...
zamanında w115'i toplarken faydalandığım şeyler vardı, o dönemde benim gibi w115 toplayan 1-2 kişi vardı fikir alışverişi falan oluyordu, güzel bir kaynaktı. lakin sonradan halk gözünde mercedesi maganda arabası yapan tayfayla doldu forum garip bir şey oldu.
şimdi baktım da konusunu göremedim -onu da silmişler herhalde- geçen bahsi geçen kişi bir manifesto yayınlamıştı, forumu kalkındırmak adına müritlerine biat çağrısı gibi bir şeydi o da. şeyh uçmaz mürit uçurur durumları falan...
insan gerçekten hayret ediyor...
Sonra bakarım dedim konu kapanmış.. benim hatırladığım standart fabrikasyon bir araç ile chip tuning yapılmış bir aracın uzun vadede, üç yüz beş yüz bin km gibi, işletme giderleri ve performans açısında aynı olmayacağı, chiptuning yapılanın daha çok zorlanacağı, daha az ömürlü olacağı ve işletme giderlerinin daha yüksek olacağı şeklinde idi... buna ister doku bozuldu deyin ister yan geldi deyin sonuçta standardı bozdu ömrü etkiledi konu bu…
konuya ilişkin forumda iki alıntı var, biri açıklama diğeri elektronik ile ilgili… başka bir şey yok, herkes mersedesçileri karalamış ama ben o hatayı yakalamadım.
hele ki Mercedes 'iniz var ise hiç uğraşmayın (zaten herifin kullandığı s500 km'de 1-1,5 lira yakıyordur, tekrar yazıyorum bir km yol gidiyor 1 tl harcıyor, sorsan km de 0,15 tl yakıyor forumun yarısı) daha üst modeli zorlayın daha iyi olur deniyordu...
bu zaten herkesçe bilinen bir şey değil mi bir tek ben mi böyle düşünüyorum? yani örnekse ben stok 110 hp olan hyundai accent era 'yı chiple 130 hp yapacağım, (nerdeyse %20 yükledim) gazlayacağım sonra turbodan disklere standart bir era ile aynı ömrü bekleyeceğim hatta daha bile iyi olabilir... iyiymiş... varsa böyle bir araba ben de alırım bir tane…
her fırsatta söylüyorum ülkemizde modifiye işinin gelişmesini, sektörün büyümesini en az herkes kadar ben de isterim ama onca çalışmadan sonra üretilen bir aracı tüm regülasyonlara uyarak hem daha çok performans vermesini hem de çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyorum derseniz, üç yüz bin km yerine beş yüz bin km gitmesini sağlıyorum derseniz ya ana sanayinin hepsine mezarında takla attıracak çok ulvi bir beceriniz olmalı ya da yanlış yoldasınız demektir…