Kanka çok geçmiş olsun yapabilecegimiz bişey olursa haber et..
Printable View
Kanka çok geçmiş olsun yapabilecegimiz bişey olursa haber et..
Çok geçmiş olsun,okurken bile içim tuhaf oldu.. Allah acil şifalar versin..
2010 yılında sağ taraftan Hemotoraks oldum. 174bou/70kg'dım sigara içmiyordum. Darbe vs. olmadığı halde nedenPnömotoraks değil de Hemotoraks olduğumu çözemediler. 11gün diren tedavisi gördükten sonra taburcu oldum, doktorum sol tarafımda da büller olduğunu ve patlama riskinin yüksek olduğunu söylemişti. İlk sene tekrarlayacak diye kafayı yemiştim sonra o psikolojiden kurtuldum body, kickbox gibi sporlara gittim su altına nefesim yettiği kadar dalıyorum(5-6m), uçağa biniyorum vs.. yani kendimi kısıtlamadan hastalık öncesi nasılsam öyle yaşıyorum. Üşüttüğüm zamanlarda sırt kaslarıma ağrı girdiği anda bir iki saniye durup soğuk terler atmıyor da değilim :)
Bazen s.etmek en iyi çözüm oluyor.
Benim her yerim ağrıyordu işe başlamadan önce. Çalışmaya başladıkça hepsi geçti bazen insan kendini dinleyince problem çıkarıyor tabi senin olay farklı onun için demedim genel olarak.
Dayımın mide sıkıntısı vardı (tam ne vardı hatırlamıyorum ama) rakıyı çok sever neyse rakı falan yasak ama tedavi de edemiyorlar. En son canına tak etti dedi ki ya bu mideyi delicem ya da düzelecek bu diye oturdu gömdü rakıyı en son kendi kendine düzeldi.
Gamsız olmak lazım tabi ben olamıyorum orası ayrı :D
Çok geçmiş olsun
Zaten.bu hastaligin nedenini bilmiyorlar, ben 24 senelik doktorla konustum ilk defa senin.gibisini gordum dedi 5 defa olan dedi. Bide yataktan hic cikmasan sagina soluna bile donmesen yinede olurmus. Kanserin veremin nelerin kesin tedavisini buldulae bunu bulamadilar. Ben senin gibi yapamiyorum ya. Bi de benim oyle bi olduki artik her agriyi o saniyorum :( valla sanada gecmis olsun insallah bir daha olmaz
Ben kendimi cok dinliyorum valla gamsizda olamiyorum nereye kadar gidecek bu boyle merak ediyorum. Ama bundan sonra artik.pek takmicam dinlemicem.kendimi nede olsa ameliyattan sonrada oluyor yapistirdiktan sonrada :)
Bu arada yazan herkese tesekkurler..
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Çok geçmiş olsun, Allah c.c şifa versin.
inş çözümü bulunur.
Haziran 2009 Üniversite bitti , son haftası artık dönüş yapıcam , Son Kez Arkadaşlarla Birlikte Gemlik Kumlada Tatil yapıyoruz . Sağ tarafıma bir ağrı girdi , nefes darlığı v.s yıllarca bahar aylarında maruz kaldım üşütme v.s bir iğne vurdurup geçer diye düşündüm . Acile gittim doktor sağ tarafından ses gemliyor dedi , Hiç bir şey yapmıcam yarın Göğüs Doktoruna Git dedi . İlaç v.s acın dinerse gitmezsin neyse ! Ertesi gün Gemlik Devlet Hastanesine gittim , Film v.s çektiler !
Sonra Kendimi Gemlikteki Doktorun Yönlendirmesi v.s üzerine Bursa Çekirğe Buldum Kendimi :D
Allah bin kere razı olsun Doktorum ''Hüseyin Dülger '' Gögüğ Cerrahı Özel muayne v.s yoktu o zamanda bile bnmle çok iyi ilgilendi, 3 Gün o hortumla tedavi gördüm , başarılı olmadı , dediler ameliyat mecburen kapalı olıcaktı tatilde çok zorlamışım ki akciğer çok hasar görmüş kaburgalara yapışmış tabiri kullanmıştı . Açığa çevirmişler ameliyat esnasında !
2009 Haziran'dan bu yana çok şükür bir problemim yok sadece aşırı üşütmelerde kas ağrılarım oluyor ondada kaç kere gitti sıcak su Torbası uygula diyip aspirin dahi vermedi :)
2009'dan Bu yana geçen süreçte ilk 2 yıl sigara kullanmadım sonra 1 yıl içtim 1 yıl bıraktım şuan kullanıyorum , yine bırakıcam bu sefer hiç başlalamamk üzere inş.
Olayın sebebine gelince ; Yan odada başka bir arkadaş vardı bnm o zamanki yaşım 20 di . O sene Almanya - Türkiye maçın'da Bağırınca sönme ypamış, Benim tahilillerim temiz çıktı neden pek önemsenmedi temiz olunca . Amcanın birisi vardı Klima çarpmıştı . Yani bu hastlaık öyle bir şey ki çok basit şeylerden Hapşırıktan dahi oluşabilir dediler .
O zamanlar 20 Yaşında 1.85 ve 60-65 Arası zargana gibiydim . Ameliyattan Sonra ki zamanla 1.90 ve 100 Kilo Oldum . Şuan Spor v.s 27 Yaşında 1.90 Boy 1.90'da kendimi zor tutuyorum . Ameliyattan Sonra Vucuduma tabir caizse Kan geldi :D Amatörce Dalış yaparım ,yüzerim , koşarım , bisiklete binerim ,tırmanırım çok şükür bir daha tekrarlamadı . . . Ama Allah kimseye Göstermesin Sorasında bir'de Burun ameliyatı oldum 2-3 sene önce ondan çok etkilendim psikolojik tevavi desteği aldım şuan dahada iyiyim . . . Doktor'um Hala Orda görev ypaıyor en son geçen sene ziyaretine gitmiştim sanırsam :)
Allah bol şifalar versin
Uzun süredir ayağımda çekme vardı en son gittim doktora fıtık olmamış ama o yoldaymış. İnsanlar normalde hissetmezler dedi bu kadar başındayken ama nasıl bir iç dünya varsa bende sanki kopacak gibi hissediyordum. Her türlü pislik gelir beni bulur. Yüz felci , fıtık, mide rahatsızlıklar vs.
Allah şifa versin
Geçmiş olsun kardeşim tekrar. Hastanede gözün falan kaydı dedim gidiyo. :D
Allah göstermesin tekrar..
Çok geçmiş olsun Allah tüm hastalarımıza şifa versin.
Dostlarım hepinize Allah'tan acil şifalar dilerim Allah yardımcınız olsun
Selamun Aleyküm Abilerim
Şuan 20 yaşındayım 2 Yıl önce bir akşam arkadaşlarımla bir kafede oturduk kalktıktan sonra yürürken nefesimi yetiştiremez oldum biraz daha ilerledikten sonra göğsüme ve sırtıma bir ağrı girdi olduğum yere oturdum abimi aradım durumu anlattım gelip beni almasını istedim.Geldi aldı fakat misafirlikte olduğunu söyledi geceye kadar bekleyip sonra gidelim dedi bende dayanamayacağımı söyledim.Hastaneye gittiğimizde doktor durumu izah etti yoğun bakımda tüp takıldı.1 hafta direnle tedavi gördükten sonra ankara gazi hastanesinde sağ akciğerimin 3 te 1 kısmı alındı cerrahi işlem geçirdim.2 yıl oldu fakat o tarafta en ufak bi acı bi ağrı beni çok ürkütüyor gerçekten psikoloji bozan bir tedavi ve bir hastalık.Allah düşmanımın başına vermesin çok ama çok etkilendim ..
kardeşim çok geçmiş olsun, bedeni yorduğundan çok insanın beynini yoran ve psikolojisini bozan bir hastalık maalesef. Akciğer sönmesinin tekrarlama riski ilk 2 sene içerisinde olur demişti doktorum, sen o süreyi doldurmuşsun bile. Ben tedaviden 2 ay sonra kas ağrısını ciğer sönmesi sanıp panik atak geçirdiğimi biliyorum taksiyle hastaneye gitmiştim hey gidi günler :)
Hepimizde 'ya tekrarlarsa' korkusu var ama bu düşünceyle yaşamanın bize hiçbir faydası yok çünkü hastalığın nerede ve nasıl olacağı bilinmiyor, kokrsakta korkmasakta olacağı varsa oluyor. O yüzden kafana çok takmadan hayata devam etmek lazım. Unutma pozitif düşünce ve mutluluk her türlü hastalığa karşı ilk müdahaledir ;)
Cok gecmis olsunda anlamadigim neden 3te 1 i alindi? Ameliyat mi oldunuz?
Valla artik bende ne pozitiflik.ne mutluluk kaldi benim 3.kez oldugunda 2.sinde ameliyat olmustum tekrarlama olasiligi %1 dediler 3.su oldu neyse dren takildi yine 3 gun sonra duzeldi dediler cikarttilar dreni cikarttiklari gibi tekrar sondu yine dren taktilar. Bu sefer talk dedikleri yapistirma tedavisini uyguladilar drenden akcigere ilac gonderdiler 4 gun sonra taburcu oldum 1,5 sene sonra tekrar 5.si oldu simdi yine talk uyguladilar 3 gun sonra taburcu oldum taburcu olali 1 ay oldu nerdeyse ama.yine agri batma var doktor 5 6 ay olacak dedi batmalae agrilar tekrar olmamasini umuyoruz dedi allah kimsenin basina vermesin valla
Akciğer sönmesinin tekrarlama riski ilk 2 sene içerisinde olur demişti doktorum, sen o süreyi doldurmuşsun bile.
Yukarıda kullandığın bu cümle beni o kadar mutlu ettiki çok iyi bi haber bu çok teşekkür ederim inşallah ne ben ne de bir başkası tekrar yaşamaz bu hastalığı desteğin için çok teşekkürler :)