kesinlikle bende kavgadan yana değilim hele ki ailesi yanındaysa.
Ama gel gelelim şöyle de çok sevdiğim bir söz var;
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Printable View
kesinlikle bende kavgadan yana değilim hele ki ailesi yanındaysa.
Ama gel gelelim şöyle de çok sevdiğim bir söz var;
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Kanun "beni tahrik etti üzerime yürüdü önümü kesti" olayına bakmıyor inanın buna. Yukarıda yazdım daha bi hafta oldu olmadı hemen hemen ayni seyi yasamis kuzen. Herif ifadesinde karima laf attı bende dayanamadım cinnet gecirdim pismanim demis. Tutuklu yargilanmasi gerekirken saliverilmis. Mahkeme tarihini bekliyor. Mahkemeye cikip 2-3 lira ceza yiyip siyrilicak simdi. Ya da o öyle sanıyor o ayrı mevzu tabi.
Sıkıntı büyük kanun eskisi gibi değil maalesef hemde şanslıymışın adam sizi vurmamış daha geçen gün şişli abidei hürriyet caddesinde adam minibüsün önünü kesti bagajdan baltayı çıkardı yalvar yakar elinden bıraktırdık adamı doğrayacaktı hem 3 kişi adama saldırmak olmamış 2 arkadaşın adamı tutabilir sizi ayırabilirdi olan olmuş artık geçmiş olsun uzlaşmayı deneyin birşekilde
ya ben başka bir ülkede yaşıyorum ya da olay tam anlaşılamıyor;
- yolda birileri sizin ve ailenizin hayatını riske atacak,
- sizinle tartışacak ve
- sonunda ailenizin önünde sizi bu dayağa demiyorum bakın bu hakarete maruz bırakacak.
Sizde sesinizi çıkarmayıp zaten bana müstehaktı deyip yürüyeceksiniz...
bu tarifinize göre bu adam ister asarım deyin ister keserim deyin, bu yaptığınızı unutmaz, size de unutturmaz, tam aksine illaki önce sizi sonra arkadaşlarınızı bulacağını, 3 delikanlının yanında hele ki karısı çocuğu olan bir kişiye bu hareketi yapmaması gerektiğini usulüne uygun izah eder diye düşünüyorum...
size de önemli bir tecrübe olmuştur, bir daha yaşanmaması dilekleriyle...
Bencede olay tam anlaşılamıyor ama sizin tarafınızdan sanırım.
Kardeşimiz diyorki, yol istedi verdim beni kamyonun arkasında bıraktı bilerek. Mecburen yeniden sol şeride geçip devam ettim.
Sonra durdurup arabaya saldırdı, biz de inince devam edin dedi.
Sonra tekrar durdurup tekrar camdan müdahale etti, en sonunda arkadaşlarım dahil oldu diyor.
Daha ne yapması lazım öldürmesini mi beklesin yani?
Azıcık empati yapın yahu, herkes ailemin yanında bu duruma düşmek kötü diyor evet utanç verici bencede, e siz aileniz yanınızdayken insanları böyle taciz edip iki kere önünü kesiyor musunuz? Öyleyse yapılmayı hakediyorsunuz zaten.
Çocuklar zaten delikanlılık yapmışlar ilk önlerini kestiğinde paket etmemişler sayılarına güvenip, devam edip bir daha önünü kesip saldırınca ne yapacaklardı gel bizi s... mi diyeceklerdi yani?
Bu arada biz olayı bize anlatıldığı kadarıyla yorumluyoruz karşı tarafı dinleme imkanımız yok elbette, olay bu şekilde olduysa diye yorumluyoruz.
Forumda herkeste de peygamber sabrı varmış maşallah...Kardeşim sen iyi dayanmışsın ben böyle bir olay yaşadığımda ya karşımdakini fena hırpalarım ya da yoluma devam edersem sağı solu yumruklayıp kendımı hırpalarım.Sen yine iyi bir kere şans vermişsin dava dan da bir b*k çıkmaz en fazla para cezası ödersiniz.Etraf ya... tan geçilmiyor ama yıne de trafikte dıkkatlı olmak lazım.Kimse de burada adamlıktan falan bahsetmesin zaten gereken adamlığı ilk seferde yapmışlar
Elinize sağlık Kardeş plakayı aldıysanız bize de verin denk gelirsek bizde dövelim
Malesef medeni bir ülkede yaşamıyoruz. Bu işler sizin fiziğinize, gücünüze ya da kaç kişi olduğunuza bakmıyor.
Bkz: http://www.hurriyet.com.tr/trafikte-...hseti-29952477
örnekler çoğalır gider: http://www.google.com/search?q=yol+v...hrome&ie=UTF-8
Kısaca
-Kırık yoksa hiçbirşey olmaz
-Kırık varsa en az 2-3 yıl adam uzatırsa davası sürer,cüzzi bir miktar para cezası ile kapanır
Geçmiş olsun sabır diyip,gerekirse özür dilerim diyip kapatmalı mevzuyu
Yatar demişim çıkar ah edit ahhh
Sizin geçtiğiniz yollardan biz vazgeçtik...
Kırık olsa ceza artacak sabıka yoksa hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilecek. Çok büyük işler değil bunlar. 5 yıl denetime girersin. Sabıkan varsa ya erteli hapis cezası alacaksın yada adli para cezası. İçeri girme, hapis yatma durumları olmaz.
geçmiş olsun
eğer adam sizden şikayetçi olurda peşinizden eve yada cebinize hakkınızda bir şikayet var diye arama gelirse bu tamamen senin suçun
madem başlıyorsun onu oraya oturtacak binip gideceksin kendine geldiğinde iş işten geçmiş olacak
benim buna benzer 3 davam var hepside gençken ist trafiğinde oldu.
en son nişan dönemi zaten gerginlik hat safhada hatunun gereksiz kaprisleri vs derken edirnekapıda bir erkeğe denk geldim.bende arabayı yatarak kullanırım *** göbek büyük olunca zaten farklı kullanılmıyor
sinyal verdim yola çıkıcam adam bunu göre göre resmen gaza asıldı araba kafa kaldırdı mesafemiz çok vardı ben girdim buda etrafımdan dolaştı önüme kırdı ve indi bana geliyor..bende indim arabadan çıkınca bunun için kavgamı edi... derken ben 3 tane salladım uzandı.bindim araca gittim peşimden telefon plakamı yanlış almış salak yok dedim o benim ben yaptım
gittik emniyete adam darp raporu almış hastaneden memur soruyor kaç kişiydiniz 1 neyle vurdun elimle.Ulan o adam nasıl o hale geldi dedi ifade mahkeme derken
1 sene sonra hakim karşısında çıktık 3, olayım olduğundan 2 seneye kadar hapis istendi oda 2400 TL para cezasına çevrildi 5 sene içerisinde aynı olay tekrarlanırsa para pul yok direk hapis dendi 5 senedir herkes ağam paşam şunun şurasında 3 ay 9 gün kaldı :)
ben diğer büyükler gibi delikanlılığa yakışmamış 3 e 1 olmamış yanında kadın varmış demicem.olay anlattığın gibi masumane ise az bile yapmışsın..ders olmuştur birdaha yemez aynı boku
valla bence artık burada o işler döverim döver, bacaklarını kırarım, kafasını patlatırım olaylarını geçti gitti.
en umulmadık tıfıl biri çıkarır ruhsatlı ya da ruhsatsızı, Allah muhafaza... insanın dünyası hayatı değişir. iki taraf içinde geçerli.
zor işler valla. en güzeli toplu taşıma:)
Yol verme kavgası dıyınce , otobus soforunun ıntıkamı izleyın :)
https://www.youtube.com/watch?v=c7j01jgsuJE
Türkiye'de trafik kültürünün olmadığını herkes biliyor,oturaracağını da sanmıyorum.
resmen saygıdan uzak,bencil ve orman Kanunları hakim.
diğer yandan özellikle eşim ve Çocuklarım araçtayken dövmek dövülmek önemli olmaksızın diğer vatandaş gibi ne kavga ederim ne yol keserim.
bir anlık sinirle olmaması gereken şeyleri baştan savuşturmak en iyisi.