Böyle insanları süründüreceksin bugün A diyip yarın B diyen O çocukları.
Printable View
Böyle insanları süründüreceksin bugün A diyip yarın B diyen O çocukları.
3-5 kişi geldi beni sıkıştırdılar sigortaları yok diye sizi arayacağım için yiyeceği cezadan korkup sonrada kaçtılar dedinmi olay tamamdır.
Bunu diyerek yalan beyanda bulunuyorsun, itfira atıyorsun. Hukuken yaşayacağın sıkıntıyı geçtim vicdanen nasıl rahat edersin ?
Adam zaten aracın hasarında değil ki , adamı bozan dün yaptırırm abi tamam diyen kişinin yiyorsa maçan gel al diyerek olayı sidik yarışına çevirmesi.
@mk8800 vaktin varsa git kardeşim polise olduğu gibi anlat. Hiç birşey olmasa şikayetçi olduğun için ifade almaya çağırırlar git gel işinden kalır, firmasında imajı zedelenir.
He nerede çalıştığını biliyorsan da telefonunu bul yetkilisini iste, çalıştırdığınız adam bu karakterde birisi dikkat edin de yeter.
200 TL için onurunu satan adama ben olsam acımam bu dediklerimi yapardım.
Ben de sürttüm geçen bir su arabasına, çocuğu fr a götüreceğim için duramadım. Yakındaki otoparkçıya dedim numarasını alır mısın, döndüğümde aradım gel kardeşim tutanak istiyorsan tutalım ya da ben götürüp yaptırayım, yok abi dedi araba zaten çizik bir şey olmaz. Helalleştik kapattık.
Hic dalaşmaya gerek yok bence Allahindan bulsun de yaptir arabani zaten hafif bi hasarmis bosuna dallandirmaya gerek yok sen insanligini yapmissin o karakterini belli etmis elbet ondanda bi sekilde cikacaktir bigun
Genel olarak bu tavırdayız ama bu doğru değil. Bu ve bunun gibiler yaptıklarının yanına kar kalacaklarını bildiklerinde bir dahaki sefere başkasının canını yakıyorlar.
Öteden beri sevdiğim bir laf vardır, "Zalime merhamet, mazluma ihanettir" der. Bu durumda buna benziyor.
usta sen de ne yalana geliyorsun nede boşver ne hali varsa gör diyenin sözüne geliyorsun. Herhalde almanya'da yaşıyorsun . Burası Türkiye doğruyu söylerse birşey kazanamaz. Yani ya yalan söyleyecek yada arkadaşında dediği gibi boşvereceksin. senin dediğin gibi bu işler yürümüyor malesef
Karakola git olayı olduğu gibi anlat şikayetçi ol
İlk tebligat eline geçtiği an bak nasıl arayıp kardeşim kusura bakma diyor
Arabanıda yaptır masraf faturasınıda dava dosyana ekle mahkemede onuda ondan talep edebilirsin
Tüm olay bunlarla uğraşmaya yüreğin dayanırmı o
Sonuçta elinde adamın evrakları var fotolu vs
Herhalde havadan gelmedi bunlar
Hakimde direk sana inanacaktır
Kendince cinlik yapıp yalan dolan ekleme zaten haklısın konuda
Olduğu gibi anlat
Geçmiş olsun Mikail. Ne gerekiyorsa yap şu ..t herife.
Aynı olay Kıbrıs'ta başıma geldi,çorbacıda çorba içerken bayanın bitanesi geri geri gelirken benim 203'ün sol arka kapısına vurdu sonra kaçmaya çalışırken zorla önüne kırarak durdurdum dedim napıyorsun yaptıgın ayıp değil mi özür diledi ,dedim polis çağırıyorum kadın resmen yalvardı sigortam yok arac kayıttan düşük vs bende acıdım çağırmadım olay yerinde bayanın kimliğini aldım üstüne video çektim suçumu kabul ediyorum dedirttim ,buraya kadar sıkıntı yok yarın oldu arıyorum açmıyor aksama doğru açtı pişkin pişkin yaptırmayacağım dedi bende öyle mi dedim gittim polise durumu anlattım kimliği verdim videoyu izlettim sonra benim yanımda aradı kadını tıpış tıpış geldi çektik aracı garaja inadına dedim fazla fiyat ver 300 tl lik hasara 600 dedirttim parayı nakit aldım.
Sonuç olarak insanlara iyi niyet yaramıyor.
Haklıyken haksız duruma düşmek istiyorsan YALAN en güzel çözüm :) Mutlaka çıkar ortaya.
Öncelikle senin önerin tamamen etik dışı bir davranış. Doğru söylene er yada geç kazanır, hayatını yalan üstüne kuran adam ise hep kaybeder.
En azından ben bu güne kadar hiç kaybetmedim doğru bildiğimi yaptığımdan. Türkiyede / Sakarya da yaşıyorum.
Ben ne hali varsa gör diyenden de yana değilim hakkımın yenmesinden de. Ama hakkımı yalan ile korumayı da yanlış buluyorum.
Zaten haklısın, elinde foto var. Gider efendi gibi anlatırsın hakkını ararsın. Hiç bir şey olmadı yazdığım gibi çalıştığı yerle iletişime geçer anlatırsın için rahatlar.
Düşünsene çalıştırdığın bir adam birine çarpıyor sonra da ileri geri yapıyor, sen ne düşünürsün bu çalışanın hakkında ?
arabana harcayacağın 400 500 ü karakola harca ve olayı bahsettiğin gibi en doğru şekilde aktar inan bana evinden alırlar
umarım işin peşini bırakmazsın ben kurtlandım durduğum yerde
arkadasım karakola gıt olayı aynen anlat. adamın kımlık fıtıkobısı zaten elınde var. telefondakı muhabbetı de anlat hasarımı karsılamadı de araqbaqnı da serrvıstern yaptır. kaskon varsa ekspere polıs raporu resımler ve o cakalın kımlık fotokobısını ver.
ulam ne bıcım ınsanlar var ya adamlık edersın ertesı gun horoslanır dumbuk.
sahsen o bi sirket aracıysa normaldir bizim sirketteki aracı da bi polis yakalasa herhalde 1 araba parası gider cıkartmaya. ama bence aldıysanız adresi verin o aracın sigortasızlığından başka hgs ve bilimum trafik cezalarıda cıkar bide tabi işin şu boyutu var adam sigortası vardır temzidir adam sırf kaskom sigortam bozulmasın diye yalan söylemiş olabilir
Ya maalesef durum "acıma yetime... (gerisini biliyorsunuz) " olayı olmuş
Buna benzer bişey başıma geldi daha önce ne olursa olsun mutlaka tutanak tutturmak lazım olmadı polise bildirmek lazım
Kimseye güven olmaz aslada güvenmeyin böyle bi dünyada başka türlüsü olmuyor..
Trafikte bu tür durumlarda karşılaştığımızda kesinlikle acıma,üzülme gibi duyguları ortadan kaldırmak gerekiyor.İyi niyetle çözülebilir zannetiğimiz çoğu olay karşı kişi tarafından suistimal ediliyor.O yüzden trafik polisi cağırmak daha mantıklı geliyor bana.Çoğu insan sahtekar olmuş,kimse lafında durmuyor.Tekrardan geçmiş olsun bu arada daha büyük kaza bela yaşamamanız dileklerimle.
Herkese tesekkur ederim iyi dilekleri ve onerileri icin fakat emniyette de hayal kirikligiyla sonuclanacak gibi , carpan arac doblo idi calistigi yere ait oldugunu da soylemisti . Fotograflarda firmanin adresi ve cep numarasi ciktigi icin oradan ulasmayi denedim . Arac enistesinin ustune kendisi de orada calisiyormus dukkanlarina gittim . Adam hic bisey diyemiyor oyle ki kazadan bile haberi yoktu ya da oyle soylemeyi tercih etti bilmiyorum . Aracin zaten 7 ay once sigortasi bitmis muayenesi yok vs sadece mahalle arasi dukkan isleri icin kullaniyormus . Ben biraz da sert ciktigim icin kendisi direk hasari karsilamayi teklif etti . Kabul edip uzatmamayi da dusunuyorum ama yine de ilk anda polis cagirmadigim icin pismanim . Tampon hasari - parasi her neyse pek umrumda degil ama boyle ukala tavirli bi arkadasin yaptiklarinin yanina kalmasi ve resmi olarak yaptirimi olmamasi canimi sikti . Kim olursa olsun artik taviz vermemeyi de bu olayla ogrenmis oldum . Yine de herkese iyi dilekleri icin tesekkurler
Geçmiş olsun , cebinden yaptırıcaksın yada kaskodan devletimizin bir yaptırımı yok maalesef.