Yorumlarınız için teşekkürler :)
Printable View
Yorumlarınız için teşekkürler :)
Dostum sen Burak'a bakma, 2.5 yılı geçti - 45.000 km üzerinde yol yaptım 307 1.6 hdi ile.
Ne bir kez yolda kaldım ne de başka bir sıkıntı verdi.
Temiz düzgün bakılmış 407 daha da fazla mutlu eder seni.
Olum Burak kafayı mı yedin ?
185.000de arabanın bi egr si arıza verdi, yolda bırakmadı. Değiştirdik geçtik.
Gruba alalım gerçekleri görsün deyince sanki burada yalan bişey yazıyoruz gibi oldu.
3 tane 307 var grupta 2 sapasağlam 1 inde problemler vardı. %67 sağlam yani :D
sahibiyim executive black kullanıyorum 1.6 dizel memnunum
konfor ve yakıt açısından çokm iyi bence
herhangi bir motor sıkıntısı falanda yaşatmadı bana
ALLAH'a şükür PSA grubundan hiç sorun yaşamadım, ne çektiysem japondan çektim....
Teşekkürler arkadaşlar :)
Alırken çok dikkat edilmeli, zamanında uygun fiyatlar yüzünden,şahinden doğandan inip bu arabalar binen çok oldu,doğal olarak yaşanan kültür şoku sonucu ve pahalı gelen parça fiyatlarından dolayı piyasada bakımsız peugeot çok fazla,alıp toparlaması da baya masraflı oluyor orijinal parça ile,Fransız dizellerini bugun japonlar da kullanıyor,peugeot ile sorun yaşayan kişi ya bakımsız bir araç satın almıştır ya aracına bakamıyordur yada ustası bir halttan anlamıyordur,yetkili serviler de bile euro5 motorlara 10/40 yağ koyup bakım yapıyorlar. auto6r nin çalışma mantığından haberi olmayan,otomatik vites te baskı balata mı olur diyen peugeot sahibi biliyorum ben,düşük ikinci el fiyatı bu markayı bitiriyor.
407 alınacaksada 2010 modeller hafif bir makyaj işlemi de gördü hem yaş olarak hemde tip olarak biraz farklı olacağından bütçe uygunsa 2010 2011 modellere bakılmasını tavsiye ederim. 4.peugeotunu kullanan birisi olarak.
merak ediyorum;
406 2.0hdi sahibi olan var mi aramizda?
fiyatlari uygun olmasinin sebebi motor parcalarinin pahali olmasi mi? enjektor vs gibi
Motor parçaları ford dan,opelden pahalı değil, genel olarak dizel fiyatları biraz yüksek,ve dediğim gibi düşük maliyetli araçlara alışık olanlar için aşırı pahalı geliyor. belki siz 100 lira verip 5w30 tam sentetik yağ koyarsınız aracınıza ama başka biride yağa 100 liramı verilir diyip 40 liraya 10w40 yağ koyabilir.
orijinal hareret müşürü 89 lira mesela yan sanayisi 50 lira,bu araca şahin doğan muamelesi yapan adam o 50 liralık malzemeyi kullanıyor,motora da musluk suyu basıyor sonra hararet yaptı neden müşür okumamış,müşürün kireçten bir şey okuyacak hali kalmamış ki.
2010 da sifir aldik 1.6 exclusive donanimli gayet guzel bi araba herhangi bi sıkıntı yasamadik bugune kadar , kadranin ortasindaki ekran arizali oda kronikmiş , fakat nasil desem ivir zivir arizalar cok sık olmaya basladi mesela klima sol tarafa sicak uflemiyor sag koltuk belli biyerden sonra öne gitmiyor sag on cam acma dugmesi arizalandi klima hortumu yirtildi durduk yere felan yani demem o ki sifirken cok guzel bi araba ama ben şuan satılma vakti geldi diye düşünmeye başladım :D
407 1.6 hdi'imiz var. 320bin km'de. ufak tefek pürüzler olabiliyor. sıkıntı yok.
yaklaşık 1.5sene 2007 model 1.6hdi manual 407 executive, yine aynı periyot kadar da 2010 model 1.6 hdi 90 hp manual 308 comfort plus kullandım.
Servis dışında en ufak bir problemle karşılaşmadığım gibi, yakıt konusunda her ikisi ile de ş.dışı yaklaşık 1300km yol yaptım. Bence malzeme kalitesi kötü olsa da, motor ve mekanik anlamda güzel araçlardır. Donanım da 407 full paket için gayet tatminkardı.
Temiz ve düzgün bir araç alırsanız, hem hızlı bir şekilde satabilir, hem de kullanım süresince keyif alabilirsiniz diye düşünüyorum ...