Hep bu internet, paparazzi programlarının yüzünden.
İnternet olmasa, paparazziler olmasa senin bunlardan hiç haberin olmayacak, mutlu mutlu yaşamaya devam edeceksin kendi dünyanda.
İnternet ve paparazziler yasaklanmalı tez zamanda.
Printable View
İmzalık bir ifade olmuş.
Ben 5 yıldır İzmir'deyim, eşim bilmem kaç kuşak İzmir'li; burnumuzun dibi, ama biz de pik sezonda Çeşme'ye gitmiyoruz, olursa anca Eylül'de
Geçen sene, iş yerinden genç bir arkadaşımız sezonda bir haftasonu Çeşme'ye gittiğinde; orada eğlenmeye çalışan İstanbul'lu bir hanım ablamızın "Öff, bugün de İzmir'li dolmuş burası" demesine şahit olmuş :D
Çok bildiğim yerden sorulunca, top tüfek ne varsa daldım abi pardon :D
Ama nereye gideceğini bilirsen çok zikilmeden de doyabilirsin :D
Yalıkavak ve Merkez de Arka Pizza var ki efsane pizza yapıyorlar.
150-200 bandın da pizzalar
Arka Pizzeria | Bodrum Pizza | Arka Pizza | 4 Peynirli Pizza
On yıldır bodrumda yaşıyorum pandemiden sonra çok göç aldı ve kalabalıklaştı ve konut fiyatları ,kiraları inanılmaz uçtu gelmeyi düşünen arkadaşlar iyi düşünsün .
Zenginlere hizmet edenlerin serzenişlerini duyuyoruz arkadaşlar :hehe:
herkes İstanbula pahalı der ama İstanbul maaşı alıp eğer kafanı kullanırsan seçenek ve alternatifler çok ve bunların arasından uyguna çıkabiliyorsun.
Adana'da maalesef pahalı bence özelliklede alınan maaşlar düşünüldüğünde:
1) Ted koleji (adına bakmayın Ankara vs gibi değil orta üstü sınıfa hitap ediyor diyim) 1inci sınıf 99500tl (100 diyememiş :) ) bunada kitap/kırtasiye,üniforma,yemek veya servis dahil değil
2) şöyle adam akıllı bir Rakı Balık yapayım desen ,Gölevi (manzara kral,balık eh), Resif (konum iyi,manzara sıfır,tad iyi), Dodo (konum iyi,manzara yokki, tad güzel) kişi başı yediğine içtiğine göre ve geldiğin gruba göre (adamına göre, iş yemeği +%20, yabancı varsa bu iş yemeğinde +%50 :) ) 500-1000tl yada market fiyatı x3 diyim size daha iyi hesaplarsınız.
3) kendim daha çok sitelerin bulunduğu bir bölgede oturuyorum (Gürselpaşa) ve evime yürüme mesafesindeki tek yıkamacı Last Touch inanması güç ama Adana gibi bir ilde iç dış araba yıkama 200tl
4) kasap değilse saç traşı 200tl, iyi ve isim yapmışsa 300tl
bence böylesi bir il için cidden çok saçma rakamlar
Amcamlar 20 yıla yakındır İzmirdeler, önceki postta anlattıgım durum.. Çeşme İzmir'in yazlığıydı o zamanlar.
Kuzen 5+ senedir Çeşmeye ben gelince gidiyo anca.. Samos adasına kaçıyo genelde, hem daha uyguna geliyo, hem yediğinin tadı var, hem de çeşmeye gidenlerin "zengine bak be ayda bir yurtdışına gidiyo" demelerine gülüp geçiyo
ortaokulda Erdem diye bir arkadaş vardı metalurji mühendisi olmuş. 4 sene önce gittiğimde fotograflardan görüp yanıma gelmişti. 3-5 senedir ordayım demişti. Anne-baba vefat ettikten sonra Çanakkalede bir taş ocağı işletmesinden teklif gelince Ataköydeki 2 evi satmış, kız arkadaşına da var mısın diye sorup ok alınca orda bir "koy yarısı" almış. Akşam mesaisi 4.30da bitiyo ya tekneyle balığa, ya zıpkınla dalışa çıkıyorum demişti..
Dipnot olarak:2çocuga ragmen saçında beyaz yoktu, ben muhtemelen 2-3 seneye kadar fedon gibi olurum.
Geçen sene tuhaf bir şekilde bazı frençayz firmaların fiyatı bile normal istanbul rakamlarından pahalıydı benim amca eniştenin evleri var çok şükür para vermiyorum otel falan ama geçen sene bir daha gelmem dedim çok ciddi diyorum pahalı öyle böyle değil bir insan yiyecek yer ararmı nereye baksam ortalama bir öğlen yemeği yiyicez öyle özel akşam yemeği falanda değil maksat karnımız doysun o kadar 300-500 tl den aşağı bulamamışdık yiğen dedi gel tavuk döner yiyelim sinir yaptım sanırım şekerimde düştü inat ettim evde yedim … yanımda Almanya’dan gelen yiğenim vardı ona bile pahalı geldi bunlar nasıl fiyatlar falan diyordu . Zaten gerisini xor fazla fazla yazmış bildiğin İstanbul gibi olmuş pandemi sonrası zaten bir göç almıştı şimdi büyük deprem sonrası özellikle İstanbul’da olabilecek denilen büyük depremden de uzaklaşmak isteyen insanlar tarafından bence bu benim şahsi fikrim sağlam bir göç daha parça parça alacaktır.. bu kadar ufak alanda yoğun nüfusun olması altyapı üst yapı deniz temizliği çevre temizliği sorunlarını da zaman içinde getirebilir ..
Bizim sitede kuyu olmasa yanmışız.
Arkadaşım Yalıçiftlik'de oturuyor. Yazın kesilen sularla baş edemedikleri için 5 tonluk galvaniz tanker aldılar komşularla ortak aidat üzerinden.
Pandemi de gelenlerin %35-40 civarı düzenini kurdu ve kaldı. Home office, okul nakil ıvız zıvır oturttu düzeni.
Bodrum'da deprem bölgesi ama adam diyor ki yıkılırsa tek katlı kendi evimin enkazından bir şekilde çıkarım. Istanbul'da oturuyor 20 katlı binada. Yazın tatile gelip düzeni kuracak %30-35 daha bekliyorum.
Pahalı olmasını geçiyorum. Alt yapı & üst yapı yakın gelecekte ciddi anlamda yetersiz kalacak ki şuan yazın rezalet.
Şu evi alabileceğimden değil de aile içi kıskanma favorilerini paylaş WA grubu için favoriye almıştım 25 Şubat'da 28.500.000 lira'dan
Üzerinden sadece 1 ay geçti. Üzerinde 3.000.000 lira eklendi. Loto çıkarsa alacağım ama :D screen shot aldım 27'i masaya koyar elimi öptürürüm :D
Just a moment...
Genel de sahil hizası Ege Akdeniz bu savaşın etkisi pamdeminin etkisi çok göç aldırdı bence.. Antalya’ya eylülde gittiğimde bunu bariz gördüm çok fazla Ukrayna Rus vardı. Ve ev kiraları İstanbul’u aratmıycak şekilde uçmuştu..
Bodrum adı var bir popülerliği var ismi var marka gibi oldu ekstra fazla göç alır doğal olarak ..
Tek tarafı boş kafi bize :D bide tabi Bitez de olması şart :D
Gidip bir loto yapıştırayım :D 46 olmak üzere https://www.millipiyangoonline.com/super-loto
Tutarsa Valentino Rossi dövme yaptırırım :D
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...ckMvw&usqp=CAU
Bence bu iş böyle gitmez çünkü insanlar barınıcak ev bulamıycak bu iş böyle giderse bu fiyat artışlarıyla hem kira hem satın alma için diyorum.. yani illa bu işin terse döneceği bana göre bence fiyatların çakılıcağı bir an gelicek ..
Bu konu 1 Temmuz 2023'de birbirini vuran ev sahibi ve kiracılar ile tavan yapıp normale dönecek diye düşünüyorum.
"Haziran 2022 tarihinde konut kiralarına 1 yıl boyunca tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık değişim oranlarının ortalaması yerine yüzde 25'lik bir üst sınır getirilmişti. Bu süre 1 Temmuz 2023'de sonra erecek ve ev sahibi ile kiracı yeni rakamı belirleyecek."
Birde gündemde aşağıdaki durum var. Bakalım bu ne olacak.
"Son iddia ise kiralara limit getirilmesine yönelik oldu. İllere ve semtlere yönelik rayiçlere göre belirleneceği iddia edilen kiraların 2 bin ila 5 bin TL arasında olacağı konuşulmaya başlandı.
Son iddia ise kiralara limit getirilmesine yönelik oldu. İllere ve semtlere yönelik rayiçlere göre belirleneceği iddia edilen kiraların 2 bin ila 5 bin TL arasında olacağı konuşulmaya başlandı.
Limiti aÈ™ımı olan evlerde ev sahiplerine ilk etapta 300 bin TL ceza, suçun tekrar etmesi halinde meskenin 2 yıl süreyle mühürlenmesi gündemde."
Bende tam aksine klasik Bahçeli ufak zeytinliği falan olursa ufak tavuk falan besleyebiliceğim minik bir alan meyve ağaçları biraz organik yaşama dönük bir alanı tercih ederim arabamı motorumu içeri sokabileceğim bir alanı olsun yeterli .. denize kumsala gitmek istesem arabam var motorum var giderim 5-10 dakka da zaten ..
4 sayfa okudum halen daha yıllık kirası sandığım 6 milyon olan villanın aylık 6 milyon olmasını atlatamadım. Mideme oturdu bunla sahur yaparım artık ben.
6 milyon aylık kira vericeğime yurtdışından 1 milyona 5-6 yaşında en kral yatı alır marinaya da günlük bilmiyorum fiyatları ama herhalde 3-4 bin tl tutar merkez marina Turgutreis deki daha ucuzdur büyük ihtimal 2 bin falan olabilir ayda geldin 90 bine denizin tam ortasında Bodrum’un tam içindesin en elit yerlerinden birindesin ..
27.000.000TL =1.410.000 Usd
Önce Miamiden 1M dolara bunu alıyoruz :
3409 Diane Dr, Boynton Beach, FL 33435 | MLS #RX-10843009 | Zillow
Sonra 170.000 dolara bunu:
https://www.cars.com/vehicledetail/4...-5808540695f7/
Kalan 240.000 dolarda kenarda durur mangal yaparız:)
Türkiye'de emlak kafayı yedi....
Gt3 ün sahibi baya daily drive kullnmış binmiş üstüne vurmus kırbacı :D