-
Pablo Escobar’ın Hayatı
Tam adı Pablo Emilio Escobar Gaviria, lakapları ise El Patron ile Don Pablo olan uyuşturucu kaçakçısı, 1 Aralık 1949’da Rionegro’da dünyaya geldi. Ve yoksul bir köy öğretmeninin çocuğu olarak dünyaya gelen Pablo Escobar, suç dünyasıyla çok erken yaşlarda tanıştı.
Çocukluğunda karaborsa ürünler satan Escobar, kaçakçılıktan iyi para kazandığını anlayınca şansını bu alanda denemeye karar verdi. Hırsı sayesinde hızla yükselen genç, kısa sürede nam yaptı. Rakiplerini ortadan kaldırarak uyuşturucu dünyasının aranan isimlerinden oldu. 24 yaşındayken Maria Victoria Haneo ile tanıştı ve henüz 13 yaşındaki genç kıza aşık oldu.
2 senenin ardından genç kızın ailesini bir şekilde ikna ederek Maria ile evlendi, bir sene sonra da ilk çocukları doğdu. Juan Pablo’nun doğumundan 7 sene sonra ikilinin ilk kızları Manuela dünyaya geldi ve Escobar aile bireylerinin sayısı 4’e yükseldi. Uyuşturucu trafiğinin tek ismi olan Pablo Escobar, çocuklarının ve eşinin üzerine her zaman çok düşkündü.
Öyle ki o dönemin sayılı evlerinden birine sahip olan Escobar, malikanesine hayvanat bahçesi bile yaptırmıştı. Kısacası; kariyerinin doruk noktasına ulaşan Escobar’ın evinde yok yoktu. Fakat bu saltanat çok uzun sürmedi.
İlişkileri bozulan Escobar aranmaya başladı ve yakalandı. Ama bu dönemde hala güçlüydü, hatta 1991’de tutuklandığında kendisinin yaptırdığı La Catedral isimli hapishanede kalmasına bile izin verildi. İşler değiştikten sonra ise lüks bir otele benzeyen La Catedral’den başka bir cezaevine gönderilmek istendi. Pablo Escobar tam da bu noktada hapishaneden kaçtı.
16 ay boyunca kaçan Pablo Escobar, bu dönemde çok zor günler geçirmişti. Escobar’ın sözüm ona kızını ısıtabilmek için para yaktığı zamanlar da işte bu zamanlardı. Gerçi oğlu babasının ölümünden yıllar sonra ortaya çıkarak böyle bir şey yapmadığını, kız kardeşini ısıtmak için para falan yakmadığını belirtse de hikaye şehir efsanesi olarak hafızalara kazındı.
Pablo Escobar’ın Ölümü
Pablo Escobar, yakalanıp öldürülmeden önce aylarca kaçmaya devam etti. Hatta oğlu Juan Pablo bu dönemde çok zor günler yaşadıklarını söylemiş, babasının milyon dolarları olmasına rağmen küçücük bir evde aç kaldıklarını belirtmiştir. Öyle ki babası hapishaneden kaçtıktan sonra bütün arkadaşları ona düşman olmuş, açlıktan ölecek duruma gelmişlerdir.
Neticede Escobar aylarca kaçtı, ABD ile Kolombiya’nın güvenlik güçleri de aylarca kovaladı. Fakat 2 Aralık 1993’te kovalamacanın sonuna gelindi. Telefon konuşmasından yeri tespit edilen uyuşturucu baronu girdiği çatışmada güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.
Ya da oğlunun deyimiyle 44 yaşındaki uyuşturucu baronu ailesini korumak için intihar etti. Çünkü o sırada Escobar’ın annesi, eşi ve çocukları Kolombiya hükümetinin elinde rehindi. Onları kurtarabilmek için kendini feda etmesi gerektiğini anlamış ve 2 Aralık 1993’te ailesini 7 kez arayarak yerinin tespit edilmesini sağlamıştı. Pablo Escobar öldürüldü mü, intihar mı etti bilinmiyor fakat; ünlü suçlunun cenazesine 25 bin kişinin katıldığı ve insanların tabutunu taşımak için sıraya girdiği biliniyor.
Pablo Escobar’ın Ailesi
Maria Victoria Haneo, Pablo Escobar’ın 13 yaşındayken tanışıp 2 sene sonra evlendiği ve ölene kadar evli kaldığı eşidir. 1977 doğumlu Juan Pablo çiftin ilk çocukları olan oğlu, 1984 doğumlu Manuela ise çiftin ikinci çocukları olan kızlarıdır.
Escobar öldükten sonra çocuklarını da yanına alan Maria Victoria, kimlik değiştirme programıyla Buenos Aires’e gitmiş, orada yaşamaya başlamıştır. 1999’da kim oldukları ortaya çıkmış, 2000 yılında ise Maria ile oğlu Juan Pablo, Uruguaylı uyuşturucu tacirlerinden para aklamak suçuyla 15 ay hapis yatmıştır.
Pablo Escobar’ın mimar ve yazar olarak tanınan oğlu babasını anlattığı kitaplarla ve açıklamalarla birkaç kez gündeme gelmiştir. Kızı Manuela ise gözlerden uzak bir şekilde hayatını sürdürmektedir.
Bilgihanem.com
-
Ben 2.sezon 5. Bolumdeyım....
Genel olarak begendım ama abartılan kadar efsane bulmadım.
-
Yeni sezonu çıktı sandım birden konuyu güncel görünce
-
Acaba öldürüldü mü yoksa kendisini mi vurdu ? Birde adamlarından birisi eski tetikçilerinden suanda youtuber olmus :D
Link: YouTube
-
4.sezon için mekan bakarken en son ekip görevlisi arabada ölü bulundu devamı yok sanırım
-
sıradaki izleyeceğim dizi serisi kesinlikle bu olucak
-
Narcos'tan sonra boşluğa düşenler için Netflix in El Chapo serisi de tavsiye edilir. Yoklukta gidiyo baya.
-
-
hala güncel bilgi yok mu ne zaman 4.sezon
-
-
-
Pablo escobar karakterini canlandıran oyuncuda olacakmış konuk oyuncu olarak
-
-
Alıntı:
devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı
1. ve 2. sezon efsaneydı
Aynen 3. Sezonu izleyim dedim gram sarmadı i.ne den uyusturucu kartelimi olurmuş :)
-
El Chapo da güzel tavsiye ederim minik dev coşturuyor.
-
4.sezon geldi biraz da geçti aksama indircem guncel cekeyim
-
ben izledim bitirdim 4. sezonu..
sadece 5. bölümde escobar kısa bir süre görünüyor..ilk 5 bölüm de pek aksiyon yok zaten..bitirdim ama güzel diyemem devamını bekliyorum..
-
Narcos Mexico'yu 4. sezon gibi değerlendirmek yanlış olur aslında, Peña'nın 3. sezon sonunda Mexicoya gideceğini söylediği halde dizide görülmediğini duydum.
Bu sezon Narcos dizisinin geçmişinden çok El Chapo dizisi ile daha fazla bağlantısı var.
Sonuçta, El Chapo'nun patronu Gallardo'nun buralara nasıl geldiği, organizasyonu (ki organizasyonun Escobar ile bağlantısı var) ve Mexico'daki kartellerin nasıl oluşturduğunu anlatıyor gibi gözüküyor.
-
narcos bitti..el chapo 2.sezondayım ama pek alakasız yaw konular birden değişiyor..