yazdım yazdım sildim. neyse.
yapsınlar yapsınlar. iyidir. canlanır.
Printable View
yazdım yazdım sildim. neyse.
yapsınlar yapsınlar. iyidir. canlanır.
su tutan itfayenin hortumunu....
hepsinin kokune kibrit suyu evimde otururum yinede sark kurnazina goturmem o parayi.
yurda gelenlere de 50$ dolar versinler, bana uyar..
Geçtiğimiz yıl bayram tatilinde 3-4 geceliğine Akdeniz bölgesindeki otel fiyatlarına baktığımda 2000 liradan aşağı fiyat görmedim. Aynı tarihte Bulgaristan'a 500 liraya otel rezervasyon yaptık. Hizmetten bahsediyo bira diye suyu, viski diye savoy'u yaslıyolar insanlara. Kişi başı günlük 250-300 liranın karşılığındaki hizmet her sabah çarşaf değiştirmek. Gönül ister paranın yurtiçinde kalmasını ama malesef şartlar bunu gerektiriyo.
Zamanında yabancıya odayı 50€ dan Türke 250-300 TL den yaslarken düşüneceklerdi....
Demir perde ulke uygulamalari bunlar!
Demek ki %50 durumdan memnun...
Herseye vergi yada kisitlama....
Benim tanıdıgım ruslar yine antalyada tatile gelicekler mayıs ve haziran aylarında. :)
Yaparlarsa çıkmayanin... çıkmak istedikleri sonra burda tatile teşvik mi bu nerde saçma fikir hepsi bizde alıştık tabi gecirilmeye
o verilecek 100 dolar bilsem ki bana fayda sağlayacak, birşeyleri düzeltecek yemin ederim sorgulamam bile ama, gram inancım yok:)
hem s.ken hem bağıran cins bunlar oluyor heralde. ben niye kendi ülkemde dolar veriyorum oda başka bir kısım
"Sen önce verecek 100$ sonra duj" felsefesini benimsemiş adam bunlar..
İşgüzarın birisi öneri vermiş böyle bir şeyin mantıklı açıklaması yok yapamazlar.Turizm sektörü zaten Türkiyede yıllardır oturmamış.Otel sahipleri işgücü maliyetlerini düşürmek için sezonluk eğitimisiz elemanlar çalıştırıyor turiste sarkanmı ararsın kavga edenmi ararsın hizmet kalitesi oldukça düşük.Bunu telafi etmek içinde herşey dahil paketler çıkardılar bu rus turistlerde herşey dahil paket alıp dışarıda bir tane sakız parası harcamadan geri dönmeye başladılar.Kaliteyi yükseltmeden turizmden bir şey beklememek lazım.Şimdi rusların gelmemesine ben olumlu bakıyorum bu açık araplarla kapanır Kendilerine çeki düzen vermeleri açısından bu rus krizi güzel bir fırsat olur gözüyle bakıyorum. Asıl hedef 1.sınıf avrupa vatandaşları olmalı yoksa ha arap ha rus gözümde ikiside aynı :D
ülkece genel sıkıntımız bence kimsenin sıkıya gelmek istememesi, asla bırak uzun vadeyi orta vadeli bile düşünmek istememesi.
Turizmde sıkıntı çok büyük ama neden diye düşündüğünde çıkan cevap aslında daha korkutucu, neden turistler gelmek istemiyor ülkene ? Rus uçağı düşürdün diye değil, genel olarak tüm dünyada ülken artık terör destekçisi, başkentin ve istanbul dahil şehirlerinde canlı bombalar patlayabilen muhafazakar ve tutucu bir ortadoğu ülkesi olarak görülmeye başladığı için.
Sen turizmciler olarak bunun tersini savunacak, ülkenin güvenli olduğu, bunların münferit olaylar olduğu yönünde global anlamda reklam ve tanıtım çalışmaları planlamak yerine ne yapıyorsun ? Şak yerli turiste yurtdışı harcını çakalım 100 dolardan bize gelsin. Hesap etmiyorsun bu açıklamanın zaten tepkili olan yerli turistin sana daha da tepkili olacağını ya da kamuoyu tepkisini, küçük kar peşindesin günü kurtarma peşindesin.
İşte vizyonsuzluk, cahillik, gıdım yöneticilik vasfının olmaması böyle bir şey... o yüzden ne yazık ki bir b.k düzelmiyor bu ülkede ve düzelmeyecek...
Konuya yazılan tüm mesajları okudum. Bazı cevaplarım var. Önce şu ön bilgiyi vereyim 10 sezon Antalya Kemer Bölgesinde turizmindeyim. Otel işletmeciliği yapmaktayım. Şuan yaşanan sıkıntılar, sebepleri çok iyi biliyorum. Burada yazan birkaç arkadaşın TV daki haber problemlerinden çok daha büyük şeyler var. Mesela Antalya şuan şehir olarak battı batacak. Antalyanın en önemli 2 geliri Turizm ve Sebze-Meyve ihracatı bitmiş durumda. Sektorun büyüklerinden Tez Tour un başka sebeplerden 2 yıl önceki batışının henüz karşılanamamış olmasının ardından, Rusya-Ukrayna savaşından sonra hem ukr grivni sindeki değer kaybı, Hemde Rus Ruble sinin 85'lere kadar çıkmasıyla rus halkının paket tur almakta zorlanması. Ayrıca Rus hükümetinin Petrol ve Doğalgaz fiyatlarının aşırı düşmesi ülke ekonomisi üzerinde ki etkisi var. Rus Hükümeti yurtdışına para çıkışında en büyük rakamlardan turizmi iç turzime çevirmeye çalışıyor. Son seçimlerden 1 gün önce düşen Sharm-StPetersburg uçuşuyla ölen 224 kişiyi bahane gösterip Mısırı uçuşa kapattı. Arkasından Türkiyeyle olan savaş uçağı kriziyle Türkiyeye olan charter uçuşları yasakladı. Türkiyenin sezon dışına geldiği için henüz çok hissedilmedi. Türk vatanşaaı Ramazan Akpınara ait Pegas Touristik 8(şirket merkezi ingiltere) in çok sayıdaki oteli mısırda ve her 2 ülkedeki uçaklarının uçmaması bu firmaya büyük zarar veriyor. Bunları yazıyorum çünkü Rus Turizm sektoru %85ı Türklerin elindeydi 5 sene önce. 2 yıldır %60 ı. Eğer böyle devam ederse %20 ye geçecek. Rus asıllı Tez Tour ve Biblio Globus kontrolune geçecek.
Böyle bir inanış var, yabancı turiste ucuz yerliye pahalı diye ama gerçek değil. Sezon içinde bir çok otelin fiyatını takip ediyorum. Fiyatlar aynı gider %5 fark oynamaz. Buradaki 2 hata turist fiyatını sezonun en başında yada sonunda almak, yerli fiyatını en üst noktadan hesaplamak. Örn; 40 eur -300 TL sezon başına o fiyatlara sizde alabiliyorsunuz. Ayrıca 40 ve 300 ün rakamsal büyüklüğü farkı büyütyor. O yüzdenuçak firmaları 49.90 eur dan başlayan fiyatlaarla der.
Burada bir kaç doğru var birkaç ta yanlış. Evet Yunanistanda o fiyatlara tesisler var. Buradada var. Ama ülkemizde pek tercih edilmiyor. Ana 2 sebep Lokasyon ve alternatif. aynı kalitedeki tesis Bodrum-Kaç gibi lokasyonlarda pahalı oluyor. ve özel tesis değilse oda+ kahvaltı oluyor ama türkiye fiyatlarına herşey dahil fiyatlar bakılıyor.
Reklamın iyisi kötüsü olmazmış.
https://eksisozluk.com/belek-beach-r...hotel--5038181
Bursa merkezine yapılan yeni Uludağ teleferiği için 4 kişilik aile gidiş dönüş 150 TL ye yalnızca yola veriyor. 15-20 dakikalık teleferik. Arkadaşlar geçen sene Bulgaristan Bansko ya araba ile gittim. 140 TL lik yakıt ile. 50 Km lik uzun pistler var. Allahtan çifte vatandaşım. eşime de D tipi yaptım birde schengen var. zırnık koklatmam bu ülkede hiç birine. bu yaz da doğu avrupa turu yapıcaz kısmetse. 5-6 ülke 8-10 gün araba ile. Kişi başı yemek hariç 1500 TL civarı hesapladık.