Teknolojinin getirdiği kolaylıklar insanlığı bitirdide denebilir.İlk büyük icat cep telefonu diyebiliriz ilk zamanlar arama yapmak için haberdar olmak için kullanılırdı yararlıydı.sonrası kamera müzik çalar derken herşey oldu başımızı kaldıramıyoruz.2. internet oldu arama motoru diye başladık mırc-ıcq-camfrog-messenger gibi pc başına bağlayan bağımlılık yaratan olaylar gelişti.siber alemide unutmamak lazım ilk türk sosyal paylaşım sitesi istanbul sosyetesine özel yonja vardı seren serengil ordan evlilik yapmıştı profiline yabancı diziler kullandığın parfümlerin markalarını falan yazıyodun popülerliğin artıyodu özendirme başladı diyebiliriz.cep telefonu ve internet yaygınlaştıkça bir evde zorunluluk haline gelince eskiden tek telefon evde 3 cep telefonu + adsl ücreti eklendi 150 tlye yakın bi extra gider oluştu sürekli yenilenen cep telefonları furyası patlama yaptı 3210 ilk antensiz telefon 5210 vav su geçirmez 8850 mafya babalarına özel sürekli bi harcama hiç borçsuz olamadı alt kesim alt kesim ne kadar dara düşerse şiddet aksi olma ters cevap verme çaresizlik başlıyor. geçen dükkana geldi elinde resimli bir kağıt oğluma yardım topluyorum yaş 35 vardır çalışabilcek durumdasın dedim geri yolladım dışarda telefonu çaldı samsungdu galiba dokunmatik cuma günleri caminin önünde allah rızası diye ablalar olur kimisi belki 25 yaşında falandır sapa sağlamlar bak dükkanım karşıda camları silincek 1 saatii almaz 20 tl veririm evde çocuğum bekler ! herşeyin arkasına sığınmamak lazım ben bilinçli olursam benden olanıda bilinçli yapmaya gayret ederim boşvermişlik yapmamak lazım. hep bi hengame içersindeyiz ödemeler taksitler nasıl para kazanırım vardı eskiden şimdi nasıl kolay para kazanırım.geçen bi arkadaş sosyal programlar hakkında bişiler yazmıştı o konudada buna benzer yazı yazdım silin telefonunuzda swarm tango snapcat vs vs facebook tweet instagram ara ara kullanın wathsapp gerektiğinde kullanın bi ortama gidildiğinde telefonları bi köşeye koyun eline alana hesabı kitleyin