Arkadaşlar merhaba ;
Aracımı üzerinde vanalı egzoz takılı olarak satın aldım.Geçen 1 aylık süre zarfında ise sadece sesini dinlemek için bir kez açtım.
Geçtiğimiz Cumartesi günü dışarı çıkmam gerekti ama kapama mekanizmasının çalışmadığını farkettim.Yakın bir mesafeye gideceğim için bir sorun olmayacağını düşündüm ve yola bu şekilde çıktım.Yine de yolculuk esnasında birkaç kez daha kapamayı denedim,tabi ki bu denemeleri yaparken gaz vererek kapanıp kapanmadığını duymak istedim.İşte bu sırada aynadan arkaya baktığımda bir araç arkada önünde ''Trafik Müdürlüğü'' yazan bir kamyonet gördüm ve aracı kullanan şahsın telefonunu kullandığına şahit oldum.Beni ihbar ettiğini düşünüyorum.
Öğrenmek istediğim konu ; plakayı ihbar ederek nasıl bir ceza almamı sağlayabilir ve aracın men alması gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? Şu an için e-devlet sorgulaması yaptığım da herhangi bir ceza gözükmüyor.