Thracian Nickli Üyeden Alıntı
Hocam dediklerinize katılıyorum aynı fikirdeyim. Fakat DT kendi söylemlerinden kıt ingilizcemle anladığım şu; Irk, dil, renk fark etmeksizin ABD vatandaşı olana zaten dokunmayacagı. Yasal olmayan özellikle meksike ve ortadoğuların ise tespitinde sınır dışı edilecegini söyledi. Vizeli yada green kartlı lar için kesin bir söylemde bulunduğunu hatırlamıyorum. Elbette siz gündemi bizden daha yakından ve net takip ettiğini biliyorum. Bu 7 ülkeden alınan vizeler geçersiz durumuna düştü. Şimdide kolaylıkla verilmeyecektir.
Şimdi buradaki durum şu neredeyse tüm türkiye gelen suriyelilerden iş hayatında, sosyal hayatta genel olarak suriyelilerden rahatsız. Aynı durum bence amerika içinde geçerli. Tek fark çoğunluğun göçmen olarak gelmesi ve empati kurması. DT ıntüm seçim kampanyalarında söylediği vaatler bir temele oturuyor. Diyor ki ben bu grubu ülkeden atacağım, onlardan boşalan yere sizler işe gireceksiniz.
30 Yaşındayım, kendi ailemin işini yürüyordum. Geçen yaz ki rus krizi sebebiyle oteli işletemedim. 1 sene öncesinde bana 6 aylık çalışma da aylık 6.000 TL teklif eden işletmeler şuan askeri ücretleri ödeyemiyor. Kredilerim patladı, vergilerim birikti. Şuan 1.500TL ye resepsiyonistlik yapıyorum. ülkede her ay bir bomba patlıyor. 7 ay önce darbe girişimi oldu. Bu referandumda evet çıkarsa ülke yönetimi bir kişinin eline geçecek. Hayır çıksa ülkede bombalar daha hızlı patlayacak. 15 yıldır iktidarda olan eğitim sistemini iyileştireceğiz. Ekonomiyi düzeltecegiz diyor. KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM