Amerika'ya yerleşirsem potansiyel yan işim olabilir :D
Printable View
Amerika'ya yerleşirsem potansiyel yan işim olabilir :D
Uber yapan cogu kisi agliyor cok fazla yuzde veriyorlar ubere, benzin, aracin yipranma payi vs..... Su an orderip guzel gibi. Burada gorustugum tek Turk arkadasim full time orderup yapiyor ( turkcesi paket servis, yemek ) oglen 12 aksam 10 . Haftalik kazanci $1200 civari.
Neredeyse Yrd. Doç maaşı :)
Dealer işi için ne diyorsun? Üniversitelerde hemen kadro bulunabileceğini sanmıyorum. Bir sürü çinli hintli vardır doktoralı piyasada...
İstanbul'da taksiciler yarım günlüğüne 170 TL yevmiye vererek çalışıyorlar, 10 TL durağa veriyorlar, 20 TL taksi sürücüsünün yemek vs masrafı var, ortalama 80 TL yakıt yakıyorlar toplamda etti 280 TL. Taksicinin 280 TL'nin üzerinde topladığı para evine götürdüğü para oluyor. Yani adam 400 TL toplarsa evine 120 TL para götürür. İstanbul'da eve gelen gündelikcinin 150 TL'ye çalıştığını düşünürseniz sabah 04:00'den öğleden sonra 4'e kadar taksicinin yaşadığı tam anlamıyla çiledir.
İstanbul'da taksi plakası sahibi aylık belirli bir kira bedeli karşılığında plakayı kiraya vermek üzere taksi işi yapan galeriye verir. Galerici plakayı 40.000 TL değerinde bir arabaya takar ve arabayı taksi plakasını aylık olarak kiralayacak kişiye en az 65.000 TL'ye verir. Aradaki 25.000 TL galeri komisyonudur. Galeriden araba satın alarak plakayı kiralayan kişi arabanın sigortasını ve diğer işlemlerini yaptırır ve yarım günlük olarak yevmiye karşılığı kiraya verir.
Yani bir taksi plakasından sürekli anlamda plaka sahibi, plakayı kiralayan kişi, arabanın üzerinde çalışan şoför olmak üzere 3 farklı kişi para kazanıyor. Artı olarka komisyoncu galerici de para kazanıyor.
Burada ençok ezilen arabanın üzerinde çalışan şofördür. Kısa mesafeye giderse, sıkışık trafik olan yere giderse para kazanamaz. O nedenle de kısa mesafeye yada sıkışık trafiğe girmesini isteyen müşteriye karşı yüzü ekşir, canı sıkılır ve daha da ötesi müşteriyi red eder.
Benim kendi adıma Über birilerinin işni bozacaksa bu işten rant sağlayanlarınkini bozsun. Geçmişte taksi plakası fiyatları epeyce düşmüştü. Sebebi korsan taksilerdi ancak devlet korsanla ciddi mücadele etti ve şu an taksi plakası fiyatları coşmuş durumda.
benzer saadet zinciri ***** tarladan tablaya varana kadar tarımda da var...
Çalışan az kazanıyor maalesef ülkede...
Auction lardan arac alip satabilirsin guzel paralar kazanilabilir. Yan is olarak yapilabilecek cok fazla secenek var. Ben buraya ilk geldigim zamanlarda pizza dagiticiligi uaptim bir sure cok guzel para kazaniyordum. Gunluk aracim 2.4 camry fun aracim 350z di. En azindan prof isinin yaninda haftada iki gun boyle bir is yapsan ev kirasi yada mortgage vs cok rahat odeyebilirsin.
bu uberden adam akıllı fatura alamıyor muyuz? yaptığım masrafları şirketten alıyorum bu nedenle taksi kullanmak zorunda kalıyorum hep
Benimde düşüncem o yönde. Sanırım Bir süre sonra Auction olayına girerim. 3 aya ihtiyacım olur yerleşme çoluk çocuk vs derken... İlk 1 seneyi bu tip işlerle atlatıp, akademik kısmıda bir yere getirip 1 yılın sonunca karar vermek istiyorum. Ticaret mi, akademi mi diye...
Sana bir kaç şey sorsam ara ara özelden :)
Öncellikle herkese selamlar arkadaşlar,uberle hakkında sormak istediğim bi kaç soru olucak ,bodrumda yaşıyorum ve bu işi yapmak istiyorum 14 fiorino aracımla,uber in sitesine kayıt olmak için girdiğimde araç seçeneklerinde fiorino yok ,benim aracın bu iş için uygun değilmidir ne yapmam gerekir,birde bodruma gelicek arkadaşlar olursa aracımla hizmet verebilirim, teşekkürler.
Fiorino ile UBER'le çalışamazsınız.
tr de binek araç çalıştırmıyorlar yasalar geregi sadece vito ve türevi araçlar
Fiorino kamyonet geçer ruhsatta, kamyonetle yolcu taşınmaz.
Yolcu taşımacılığı yapan bir firmadan bir belge alman gerekiyor. Aslında prosedür, aracını o firmaya kiralıyorsun. Sen şöför oluyorsun, o firmadan da hizmet alıyorsun şeklinde çalışıyor.
Şuan piyasada 50-60 bin tl ye güzel VİP yada minibüs şeklinde mercedes yada vw var.
Dün tüyapta hicbir uber aracı bulamadım. Ama nişantaşı civari siyah vito kaynıyordu kısa mesafede cok talep var sanirim :)
Promosyon kodu paylasabilcek olan varmi?
indirim kodum = hduc5hpmue
bu arada Gökhan isimli bir arkadaş benim kodu kullanmış yeni fark ettim teşekkür ederim
antalya kemer arası kullanmak için uber bulunur mu bilgisi olan var mı?