İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Uber şuan e fatura geçiyor
Her yolculuk yolcu istediği an faturasını alabilecek
Mahkeme ve ibb ile durumlar netleşince devreye sokacaklar
Şirketler gider olarak kullanmasını kolaylaştırmak için girdiler
Dr.ECU
Onun yasal bir limiti var 4000 tl mi neama araç 14.000 tl ciro yapıyor 7/24 olarak
Plaka satışlarını 1.700.000 değil 400.000 den göstermişler
Biz fatura kesmiyor vergi vermiyoruz hikayesi koca bir yalan
Uber uluslararası şirket olduğu için kredi kartı ödemelerini biz hollandadan alırız
Bunu taksiciler yanlış lanse ediyor
Paranın nerden geldiği değil
Ben ltd şti şirket sahibiyim banka hesap akışı her ay alınır
Para girişine fatura kesmen gerekir otomatik olarak
Biz Uber den gelen her ödemeye kesmek zorundayız
Denetimde kucağa alırlar direk
Uber komisyon gelirinin vergisinide ödüyor ayrıca
İstanbulda 4 tane ofisi vardır
Kağıthane nef 09 binası ana binasıdır.
Türkiye de kurulu bir şirkettir.
Şuan ubere yapılan şey
Taksiciler değil plakayı yönetenlerin üstten baskı yaparak
Keyfe keser ceza kestirme başka birşey değil
Uber güçlü bir şirket müşteri memnuniyet inanılmaz
Bende müşterisi idim sonradan iş ortağı oldum
İstanbul yerlisini geçtim turistler yüzünden hep bir tebessüm var uber iyi ki var diyor
Bu işin turizm ayağı istanbula çok zarar verir ki sultanahmet bombasından sonra
Çakılmış bir turizm var
2,3 olay daha yaşarsa taksicilerle sıkıntı dahada büyücektir
Profesyonel bir oluşum gerek düzen için
Dr.ECU
İstanbulda taksilere çok sıkı bir düzenleme şart.
Önce şu rantı kaldırmak lazım.
Plakayı belediye kiralasa, her şöförün bir numarası olsa, müşteri şöförü puanlasa, ödemeler kredi kartı ile yapılsa, misal c segmentinin altında otomobil alınmasa.... Böyle bir durumda benzinide indirimli ver, vergide de kolaylık yap.
Hem meslek sahipleri daha mutlu olur, hem müşteriler.
Küçük şehirlerde çürük taksici daha az. Ankarada bazı semtlerdeki durak taksilere çoluğunu çocuğunu emanet et. Öyle düzgün esnaflar çıkar.
Ama İstanbul bu konuda dibin dibi.
Türkiyenin en çok turist gelen şehrine yakışmıyor.
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
ya bu memlekette eşini dostunu havaalanına vs bıyere gotururken korsan taksiciliğe başlayıp ardından sıfır araba alıp müşteri portfoyunu genişleten insanlar gördü.1 tane değil 2 tane değil yüzlerce.
okumadınız mı bu forumda arkadaşımı taksime götürdüm korsan taksi muamelesi gördüm . polis arabamı bağladı diyeni.
http://www.techturkey.com/forum/arch.../t-193341.html
hatta konu burda.
ulan cocugun ne sucu vardı.
bunun gibi yüzlercesi korsan taksicilikten ceza yedi.araçlarını otoparktan bile çıkartamadı.
şimdi uber diye bi sistem gelicek.sen yolcu taşıyabileceksin. neymiş efendim devlete vergi veriyomuş:
devlet yasa cıkartıp uber diye bir oluşum kurdum .isteyen araç alsın şartları saglasın ticarete başlasın diyene kadar KORSAN dır.
Dediklerine ek olarak
İşi bir üst seviyeye çıkartalım. Yerli ve milli arabayı taksiciler'den alacağımız geri bildirime göre yapalım. Yolcu ve şöför arasında cam duvar, esp, asr, abs ve taksici ne ister diyerek. Sonra bu taksicilere bu araçları ötv'siz ve kdv indirimi ile normal liste üzerinden satıp bir şart koşalım. Her 3 ayda bir araç hakkında rapor yazsın. Ön takım, iç malzeme kalitesi hem sağlamlık testi de yapılmış olur. Belirli bi süre sonra bütün taksileri tek araç tipi ve tek renk olarak yeniden tasarlasınlar ve 17.000 plaka'dan fazlasını bassınlar. Sonra polis arabası, belediye aracı falan yapsınlar. Hem kamu giderlerini yurtiçinde tutarız hemde ağlayan ve ağlatan sektörü düzeltiriz.
Bak şu ülke'nin başına beni getirsinler eğer öldürmezlerse 10 yıla kalmaz r35'e mi binsem 911'e mi diye forumda birbirini yer millet. Önümü açın burdan sesleniyorum.
Her zaman savunduğum nokta devletin taksi denetlemesini çok üst noktalara taşıması lazım. Temizlik denetlemesi vurul kırık kaporta çalıştırmaması geçen adam gidiyor yolda kaput siyah kapı siyah bagaj siyah boyanmamış henüz o şekilde çalıştırmıcaksın. Devlet taksiyi karşısına almaz şimdi şoför kartı satıyor 100 lira taksimetre ayarlıyor 250 lira yeni taksimetre 500 lira tepe lambası 250 lira yıllık ruhsatı yine parasıyla veriyor 18 bin sarı 5 bin kırmızı toplam 23 bin araçtan çok ciddi gelir çıkıyor ortaya uberi kaldırsın yada kaldırmasın demiyorum ama acil çözüm bulması lazım bu şekilde kan dökülür.
15 yıl önceye kadar Eskişehirde özel halk otobüsleri terör estirmişler. Az çok bende otobüsleri hatırlarım, binmeye korkardık.
Yılmaz Büyükerşen sağolsun bir gecede iplerini çekti. Ne kan döküldü ne kimsenin sesi çıkabildi.
Ulaşım ağı hala pek iyi değil ama otobüsçü terörü bitti. Memnun olmayan hat sahibi bıraksın gitsin belediye yerine kendi otobüsünü koyup devam ediyor. Neredeyse %95 özel olan ulaşım %70'den fazla belediyenin elinde şuan.
Devlet istediğini istediği zaman bitirir. Tek dökülecek kan, kan ağlarsınız o kadar olur.
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
Halki dusunecek yonetici lazim o isler icin , Yilmaz Buyukersen , Eskisehir icin bulunmaz bir nimet , gecen hafta bir davette beraberdik , Rahmetli Ecevit'e sadece kisa bir donem soz verdigi icin siyasete girdigini ama sonrasinda halkin onu birakmadigini soyledi .
Halki gozeten insanlar ve yaptiklari ortada .
Cozum odakli olmak herkesin harci degil .
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
hükümetin durumu
yukarı tükürse bıyık
aşağı tükürse sakal
arada kaldı![]()
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Bu tarz meselelerde halktan tepki artınca hükümet halkı karşısına almak istemiycektir.
Özellikle şuanki ortamda.
Ne zaman sosyal medyada halk birşeye itiraz etse o konu üzerine gittiler.
taksiciler farkında değil herhalde ama halk çok fena bilenmiş, onlara zararıda dokunabilir bu kadar çığırtkanlık yaparlarsa.
He taksi plakası kimlerde var oda önemli![]()
Gelişime, değişime ve rekabete kapalıyız. Alışılan bir düzen var kimse dışına çıkmak istemiyor. Seyahat acentaları ve oteller yabancıya 50 dolara verdiği odayı türklere 300 liraya çaktığı için booking popüler oldu. Millet özür dileyeceğine fiyatları normalleştiriceklerine bookingi kapatmanın yollarını aradılar. Taksiciler düzeleceğine überi kapatmaya çalışıyolar ama bütün türkiye anladı ne mal olduklarını. bu saatten sonra über kapansada taksiye binmez kimse.
Taksiciler haklarını plaka sahiplerinden ariyacaklarına überden aramaya çalışıyor. Halbuki taksiciyi sömüren plaka sahibi.
Babam amerikada taksici oda aynı şeyden şikayetçi. Eskiden havalimanından arkadaşını alamazdın normal araba plakasıyla direk polis gelip ceza yazardı kim olduğuna bakmaksızın. Şimdi havalimanına giremiyorum kalabalıktan diyor.
Nasıl oldu bu diye soruncada uberın her belediyeye yuklu miktarda bağış yaptığını söylüyor. Türkiyede de benzer bir durum olabilir.
İnsanlar sadece güvenilebilir taşımacılık hizmeti istiyor. Taksiye biniyosun ne ismi belli ne cismi. Numarası yok arabada bişey unutsan gitti. Adam seni taciz etse gitti. kenara çekit soysa plaka dışında tutunabileceğin hiç bir şey yok. Önce bunu çözmek lazım. Taksicileri belli bir maaşa bağlamak lazım. trafikten kaçıcam fazla müşteri alıcam diye hepsi emniyetten gidiyor. Aynısı dolmuş, minibüs ve otobüsler içinde geçerli. komple hepsine bir düzenleme gelmeli.
SON DAKİKATaksicilerin Kontak Kapatma Eylemi Halktan %99 Oranında Destek Gordu
Taksi Plakası Sahipleri Derneği’nin bugün İstanbul’da başlattığı kontak kapatma eylemi halktan büyük destek gördü. Eylemi destekleyen vatandaşlar taksilerin kontak anahtarlarını alıp kaçarak eyleme destek verdiler. Konu hakkında görüşlerini açıklayan vatandaşlar “Taksicimiz şerefli insandır. Kapattığı kontağı bir daha açmaz. Bu kontaklar açılmayacak inşallah” diyerek taksici esnafına sevgi gösterisinde bulundular.
arkadaş uber şöförü olsam videodaki gibi taksici önümü kesse o arabanın egzozundan sokar emmeden dışarı çıkarırım.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)