User Tag List

Sayfa 42/58 İlkİlk ... 32404142434452 ... SonSon
1090 sonuçtan 780 ile 798 arası

Konu: "Uber" korsan taksimidir?

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Memlekette eşşeğin önüne koyduğumuz samanı yurt dışından alıyoruz uberin kazancı yurt dışına çıkıyor o mu sorun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksi de paranin buyuk kismini plaka sahibi kazaniyor.
    Uberde paranin buyuk kismini arac sahibi/sofor kazaniyor

Farka dikkat etmek gerek.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek bildiğimiz sarı taksiciler den tiksindiğimiz ve gittiğimiz her ülkede uber hizmetinden çok memnun olduğumuz. Mis gibi tertemiz araçlar, presentable Şoförler.

2milyon parayı kolay gelir kapısı diye plakaya bağlayanlara üzülecek değiliz.

Umarım bir gün hepsinin elinde patlar o milyonluk plakalar.

Sizin plakaya bilmem kacyuzbin vermeniz bu sistemin doğru olduğu anlamına gelmez, aksine cikarinizdan dolayı yanlış ve bombok olan bir sistemi savunduğunuz anlamına yani aslında vatanı vatandaşı savunmadiginiz anlamına gelir.

O yüzden biz müşterilere damardan girerek vatan haini muamelesi yapmak siz taksicilere yakışırdı zaten.

Aldığın arabanın parası yurtdışına gidiyor biliyorsun değil mi?
    Sarı taksicilerle kötü bi anın var belli senin yapılacaksa rekabet eşit şartlar altında yapılmalı çıkarsın devlet uber plakası taksiciler kadar denetim yesin yüksek sigorta vergi ödesin o zaman göreyim onların götünü tabi sen hayatta ekmek için direksiyon sallamamışın kolay ekmek kapısı görüyorsun sarhoşu dolandırıcısı p.zevengi o.pusu parasızı senin arabana binmiyor tabi. Bu arada afedersin ama yapacağın tespite ben .... benim aldığım arabadan devlet parasını alıyor geri kalanı yurtdışına gidiyor %100 yerli araba vardı da bizmi almadık ? Ayrıca ben ubere binen vatan hainimi dedim sadece benim dediğim açıdan baksınlar öyle binsinler. zaten bu saatten sonra binen 300 tl cezayı göze alıp binsin
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taksi de paranin buyuk kismini plaka sahibi kazaniyor.
    Uberde paranin buyuk kismini arac sahibi/sofor kazaniyor

Farka dikkat etmek gerek.
    Bende ona karşıyım ilk yorumumdan ber dediğim şey kimse kiralayamasın plakasını cünkü istanbulda plaka sahibi aracıya kiralıyor aracı başkasına o başkasına sonucta it kopuk geçiyor direksiyona. bunuda belirtmek isterim zaten son zamanlarda çoğu uberci şoför tutuyordu kim olursa olsun kimse senin malına kendi malı gibi bakmıyor senin efendi diye aldığın şofor o.ç çıkıveriyor o yüzden tek plakamı gündüz ben kullanıyorum gece de yatıyor diğer plakamda da amcam çalısıyor oda yatıyor gece soforden çok çektim hayatta sofor çalıştırmam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memlekette eşşeğin önüne koyduğumuz samanı yurt dışından alıyoruz uberin kazancı yurt dışına çıkıyor o mu sorun
    İthal edilen samandan da devlet payını alıyor.sonuçta isterimki bu duruma düşmeseydik çeşke ama düşürenler utansın. Senin verdiğin paranın dışarıya gitmesine devletine vergi veren esnafın zarar etmesine gönlün razı geliyorsa senin bieceğin iş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu da son yorumum daha da yorum yapmıycam taksiciler sorunsuz demiyorum demem de ama hükümet inş dediği yaptırımları uygular da çürükler temizlenir. Bi işte rekabet olacaksa eğer adil şartlarda olmalıdır. Burda esnaf bir sürü abim kardeşim var onlar para nasıl kazanılır bilir neredeyse kazandığından fazlasını devlete veripte hiç vermeyen bir olamaz. Kim ne iş yaparsa yapsın adil olmayan bi rakebetçisi çıksa illa tepki verir. Şuan 3 tane sektörün içindeyim para nasıl kazanılır çok iyi biliyorum ama aydan aya maaşı belli kişilerin yada o sektörde olmayan kişilerin bu uberi savunmasını da anlıyorum öncelikle istanbul sonra sonra tüm şehirdeki taksicilerin çürüklerini devletin ayırmasını umuyorum. Ama 3-5 tanesi kötü diye bi sektörü lanetleyemezsiniz

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu da son yorumum daha da yorum yapmıycam taksiciler sorunsuz demiyorum demem de ama hükümet inş dediği yaptırımları uygular da çürükler temizlenir. Bi işte rekabet olacaksa eğer adil şartlarda olmalıdır. Burda esnaf bir sürü abim kardeşim var onlar para nasıl kazanılır bilir neredeyse kazandığından fazlasını devlete veripte hiç vermeyen bir olamaz. Kim ne iş yaparsa yapsın adil olmayan bi rakebetçisi çıksa illa tepki verir. Şuan 3 tane sektörün içindeyim para nasıl kazanılır çok iyi biliyorum ama aydan aya maaşı belli kişilerin yada o sektörde olmayan kişilerin bu uberi savunmasını da anlıyorum öncelikle istanbul sonra sonra tüm şehirdeki taksicilerin çürüklerini devletin ayırmasını umuyorum. Ama 3-5 tanesi kötü diye bi sektörü lanetleyemezsiniz
    Taksi plakası sahibi bir aileden olmama rağmen uber alma arifesindeyken vazgeçtim taksi olaylarından dolayı. Memlekette her alanda zaten dışa bağımlıyız paranın değeri yok yaşama standartları sıfırın altında tayyip sırf taksici camiasından alabileceği oy için çıkıp racon kesmem kafa keserim diyip uberi doğruyor. Yeniliklere açık olmak gerek millet uzayda koloni kuruyor bizim uğraştığımız şeylere bak. Sana haksızsın demem sonuçta sende ekmeğinin derdindesin.

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-) Taksiciler uberden fazla mı vergi veriyor ?

2-) Taksicilerin 3-5 tanesi mi kötü , 3-5 tanesi mi iyi ?

3-) Hava parası vermek , ne zaman haksız rekabet denklemine dahil oldu ?

4-) Hala albealara cliolara biniyorsak taksilere neden ötv indirimi uygulandı ?

Dipnot : Taksi plakalarına vergi muafiyeti geldi, davalar duşecek - Ekonomiden guncel haberler
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uber harcamasi k.kattinda,kayitsiz islem yok.
    Taksiye kkarti verdigimi hatırlamıyorum.
    Uberlerim hemen hemen hepsi duzgun araclar,taksi de duzgun araca bindigim cok nadir.
    Uber de soforler bakimli,en azindan olmasi gerektigi gibi,taksilerfr standart mümkün degil.
    Yagmur yaginca yada trafik sikisinca,mesafe kisa olunca yada her ne sebebden beni almayan uber olmadi,taksiler de durum ne acaba?
    Uber e otv indirimi geldigi icin araclar bu kadar duzgun heralde?
    Neyse,iyi bayramlar...

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Şimdi atladığın birşey var.

Sen küçük şehirde taksi çalıştırıyorsun. Ben daha küçük şehirde beldede kasabada tek kötü taksi görmedim.

Genelde zaten şöfor değil taksi sahipleri çalıştırıyor şoför de olsa zaten seçmece oldukları veya küçük yer tanındıkları için adam gibi davranıyorlar. Arabalar eski bile olsa bakımlı yıpranmamış. Ayvalıkta mesela taksicilerin hepsi babacan insanlar (Sarımsaklı Boşnaklar hariç)

Şimdi büyükşehirde iş değişiyor yani gerçekten tanıyıp bilmediğim durak haricinde taksiye binmem. keşke İzmirde uber olsa da 300tl ceza vermeyi göze alıp kullansak.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksiciler bu ülkede vergi adaletsizliğinin timsalidir. Sanki gelirlerine göre vergi veriyorlar da hava yapıyorlar. Avantasını alan siyasetçiler bunların basit usulde mükellef olmasına imkan vermiş zamanında. Öyle de gidiyorlar.

Taksicilerin derdi Uber'in vergi vermemesi falan değil. Zira en az çalışan Uber aracı bile takscililerden daha fazla vergi ödüyordur. Neticede kayıtlı kuyutlu ödemeler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi atladığın birşey var.

Sen küçük şehirde taksi çalıştırıyorsun. Ben daha küçük şehirde beldede kasabada tek kötü taksi görmedim.

Genelde zaten şöfor değil taksi sahipleri çalıştırıyor şoför de olsa zaten seçmece oldukları veya küçük yer tanındıkları için adam gibi davranıyorlar. Arabalar eski bile olsa bakımlı yıpranmamış. Ayvalıkta mesela taksicilerin hepsi babacan insanlar (Sarımsaklı Boşnaklar hariç)

Şimdi büyükşehirde iş değişiyor yani gerçekten tanıyıp bilmediğim durak haricinde taksiye binmem. keşke İzmirde uber olsa da 300tl ceza vermeyi göze alıp kullansak.
    ne diye boşnaklara böyle bi genelleme yaptın merak ettim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ne kadar sarımsaktan taksiye bindiysem hepsi bitirim ve serseri tavırlıydı o yüzden. Taksi bazında genelledim, yoksa dünya kadar boşnak arkadaşım var dünya tatlısı insanlar
    23" Fiat 500e LaPrima

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyle rkusura bakmayın taksiciler aramızda olabilir ama ben Havaalanından binip Zincirli kuyu dediğimde Suratıma bakım ağız burun kıvırırsan o arka camına 1 emek hırsızlığına hayır" YAZAMAZSIN! Beni okmeydanında indirip metrobüşle git abi burdan daha hızlı gidersin bende trafik olmadna geri döneyim demen bana bişey ifade etmiyor. 8 saat uçuş yapmışım 1 kocaman bavulum 1 orta bavulum 1 laptop çantam var kıçımı taksiye koymuşum. sonra zincirlikuyu diyince ık mık. diyorum istediğin yerden git önemli değil yeterki git. okmeydanında inip metrobüse biniyorum. sıçmışım milyonluk plakasına. Ben işimi hakkıyla yapıyorum 80% e gelip e bukadar demiyorum.
    74 model sehpa...

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke 3-5 tanesi kötü olsa ozaman daha kolay olur işler millet tolere eder 3-5i

ama oran 3-5tanesi iyi gerisi çöp o şekilde olduğundan sorun var.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben başından beri yasal zemin taraftarıyım, UBER de yasallaşsın ama yasallaşmadan biz devam ederiz derlerse de araya bir seçim girer, taksici esnafı çoluğu çocuğu yandaşı başka tarafa kaymasın diye şak diye bir iftar konuşmasında kapatılır böyle... bu topicteki taksici eleştirilerinin tamamına katılıyorum tamamına yakınını da yaşamışlığım var ama sorun yasal zemin işte, laz müteahhit demirden çalıyor diye Çinden mühendisli yapım ekibi getirtemezsiniz, yasal zemine bağlarsınız sonra da adam gibi kontrol yaparsınız... ben seçimlerden sonra adı UBER olmaz ama TURBER olur, yasal bir düzenleme olacağını tahmin ediyorum, özellikle 3. havaalanı için, muhtemelen de yasal düzenlemeden sonra ihaleye çıkılır, kim alırsa ihaleyi sistemi o düzenler, en büyük aday da bizim taklacı asbaşkan
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim ülkemize yakışacak bir karar oldu.
    imzasız..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyle rkusura bakmayın taksiciler aramızda olabilir ama ben Havaalanından binip Zincirli kuyu dediğimde Suratıma bakım ağız burun kıvırırsan o arka camına 1 emek hırsızlığına hayır" YAZAMAZSIN! Beni okmeydanında indirip metrobüşle git abi burdan daha hızlı gidersin bende trafik olmadna geri döneyim demen bana bişey ifade etmiyor. 8 saat uçuş yapmışım 1 kocaman bavulum 1 orta bavulum 1 laptop çantam var kıçımı taksiye koymuşum. sonra zincirlikuyu diyince ık mık. diyorum istediğin yerden git önemli değil yeterki git. okmeydanında inip metrobüse biniyorum. sıçmışım milyonluk plakasına. Ben işimi hakkıyla yapıyorum 80% e gelip e bukadar demiyorum.
    Ya bırak başkan, işlerine geldiği gibi konuşuyorlar, hadi anket yapalım bakalım ülkenin yüzde kaçı taksiciler için iyi konuşacak. Tamam aramızda kötüler var devlet el atsın diyorlar işin içinden çıkıp emek hırsızı diyorlar.

1- uber taksiler den %25 civarı daha pahalı. Buna rağmen Ubere biniyorsam gerçekten hak ettiğimiz hizmeti aliyorumdur. Ki yoğun zamanlarda bazen sarı taksinin 2 Katı.

2- her uber şoförü yolculuk bitiminde faturasını kesiyor. Ben daha sarı taksiler de ben zorla faturamı kes demeden fatura kestiklerini görmedim. Yani vergiyse konu kralını uber ödüyor.

3- uber ettiği %25 karın %18ini KDV kalanında %30 civarına gelir vergisi ödüyor.

4- arabalar temiz ve rahat, siyasi yalakalıklar dinlemiyorsun araçta, yada yolda giderken mini etekli bir kız görünce ahlak elden gidiyee diyen heriflere denk gelmiyorsun.

Daha çok şey var yazacak ama kısacası hak ettiğimiz bir hizmete kavuşmuştuk ama sağolsun asrın liderimiz bunuda çok gördü bize. Mercedesler ile sadece ben ve adamlarım rahat kıçımızı gezdiririz dedi kesti attı olayı.

Bu taksici arkadaş olayı tamamen kisisellestiriyor. Kendi çıkarı penceresinden bakıyor. İstanbul ve ankara'da zaten Çanakkale deki gibi düzgün insanlar taksi kullansa biz salakmiyiz %25-%50 dahafazla ödeyip Ubere binelim?
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim ülkemize yakışacak bir karar oldu.
    "Ya bi de bu Uber muber bişeyler çıkmış" la başlayınca tamam zaten
    23" Fiat 500e LaPrima

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)