bu düşüş bi anda olmaz ortalama biraz zaman lazım.
piyasa yükselmesi dolarla alakalı değil bence ; dediğim gibi benim sıfır sattığım araçtan daha fazla internette isteyen var
müşteri telefonda fiyat duyunca şaşırıyor cidden
-
bu düşüş bi anda olmaz ortalama biraz zaman lazım.
piyasa yükselmesi dolarla alakalı değil bence ; dediğim gibi benim sıfır sattığım araçtan daha fazla internette isteyen var
müşteri telefonda fiyat duyunca şaşırıyor cidden
-
Gayet güzel bir uygulama hatta bence 100 tl gibi bir rakam olmalı tabi şimdi milletimiz gene çakallık düşünçektir bmw ilanına bakcan başka ilanlar çıkacak inş yakında herşey düzelir. Bende birde el atmaları gereken şey açıklamalar
Mesela: Keyfe keder satılık,Parası olmayan aramasın,vb Gibi ama en gıcık olduğum Detaylar telefonda görüşülecektir=yani arama yada telefon Sapığı
Bence daha da pahalı olsun etiketçilere , keyfe kedercilere kapak olsun. Birde biz ilanda ufacık hata yapsak kabul edilmez, millet neler neler koyabiliyor ilana.
Otomobil ilanları azaldı ama her kategoride adamlar ilan vermeye başladı. Jant bakıyorum araba çıkıyor karşıma , Bebek bakıcısı bakıyorum panelvan çıkıyor karşıma vs.vs.
Geçenlerde aradım yeni galeri açtım 10 arabam var satılık ne yapıcaz diye. 1 yıl taahhütlü ayda 10 ilan 345+KDV ilan versen de vermesen de her ay 10 ilan parasını alıyor. Bu şekilde bile pahalı geldi bana adamlar tekel olmuş durumda arabam.com da aradığımı bulamıyorum alışmamışım adamların formatına , fiyatları biraz aşağıya çekmeleri lazım.
alıp sattığım için yaklaşık 2 senedir her gün düzenli olarak ilanlara bakarım günlük. Eskiden ilan tek seferde olsa araç satılana kadar ücretsizdi. 35 lik malı 38 den koyuyordun. 2-3 ay aracın bekliyordu senin fiyatının altındaki araçlar temizlenince senin aracın birden piyasası internet ortamına göre 37-38 oluyordu vs geçte olsa aracını satıyordun. yıllarca araçların piyasası böyle salata boş ilanlar yüzünden yükseldi 0 35 se benim 37 o 37 yse benimki 40 mantığıyla. Bence mantıklı boş ilanlar temizlenir en azından yoksa araç almak hayal
bence gayet güzel bir uygulama olmuş. ücretsiz ilandaki aracımız süresi dolunca güncellemek durumunda kaldık. 50 tl ye 3 ay ( her ay başı tarih güncelleme) + küçük foto dopingi aldım. çok aşırı bir fiyatı olduğunu düşünmüyorum. sonuçta işin aslına bakarsak sahibinden tekel durumda, şu site olmasa bırak normal satıcıyı galerici bile satarken zorluk çeker. ayrıca saçma sapan fiyatlara ilan açanlar, arabasını göstermek için ilan açanlar vs artık açamayacağı için piyasa bir nebze daha normal seviyeye yaklaşır diye düşünüyorum.
Sirkülasyon boş beleş kitle üzerinden sağlanıyordu.Biz bu duruma her ne kadar sevinsek de geri adım atarlar diye düşünüyorum.
bence çok iyi oldu, sonuçta hizmet alıyoruz ucret alabilirler
en azından boşa keyfe ilan verenlerin birkısmından kurtulmuş olduk
Yapmak isteyen her ay veya her araç için yeni bir üyelik alır yine de açar ilanını.
Şu konuya yazanların yarısı da zaten 30 a alip 32.5 a araba birakiyor. Bu uygulama sadece s2000cerin bi anda yaptigi organizasyonu önler en fazla.
parası olan ilan açsın parası olan araba alsın bu kadar basit..
o boş beleş tayfa yüzünden 20 bin lik araç bugün oldu 40 bin oldu.. işin komik yanı onların aldığıda yok sattığıda yok tek yaptığı balonu yıllardır şişirdikçe şişirmek..
yıllarcana bahaneleride hep belliydi "e abi sıfır clio olmuş şu kadar sıfır tofaş olmuş bu kadar" hep bunun arkasına saklana saklana millete balon fiyatları kabul ettirdiler..
Balon ilanların azalacağını düşünmüyorum, piyasada okadar çok keriz varken, milletimiz tofaşa 20 bin lira vermeyi gözden çıkarmışken, kimse kaz gelecek yerden tavuk esirgemez. :) Alınıp satılıyor ki piyasa yükseliyor, bazen cidden temiz arabalar düşüyor, fiyatlarıda ona göre oluyor eyvallah.. Bi liralık mala 10 lira yazanında malı satılmıyor zaten. Piyasa şiştiyse en çok E36 piyasasında şişti, 2011 de 1998 E36 Sedan almıştık, 18500 liraya, şimdi o paraya 91 ni bulmak mesele oldu, cabriosunu alsak, E46 fiyatları ile yarışıyor, ha ama bu paralarada satılıyor, 50-55 bin civarına satılan ne cabriolar biliyorum, satandan ziyade, alanın piskolojisini anlamak lazım. :)
Uygulama süper daha fazla olmasını dilerdim.İnşallah akşama kadar kahvede taş dizip milleti nasıl öperim,kargayı nasıl şahin diye çakarım,devletten nasıl vergi kaçırırım diye düşünen çakal tayfasını engeller.
işin içine para girdimi balon ilanlar bal gibi azalıcak.. adam hem para vericek hemde satılmıycağını bile bile gidip balon rakamlar yazıcak..
bu sefer kefal avına çıkıyım derken kendi kefal olur avlanır..
insanlar artık parasız süresi az olduğu için normal satılabilir doğal olan piyasa rakamlarından vericektir ilanı.. buda balonu baya baya azaltır.
Sahibindende falanmı çalışıyorsunuz bu arada çok merak ettim? Marka oluşturmak için bir süre demişsiniz ya 16 senedir ücretsizdi ki zaten reklam'dan vs den gelen bi gelirleri var sen kalkıpta 16 senedir ücretsiz ilan verdirdiğin yerde bi anda kalk para iste kusura bakma benim gözümde bu çakallıktır. O zaman facebook, twitter , ınstagram ıda ücretli yapsınlar buralardan'da ürün satanlar var o zaman nası tepki verir herkez görelim derim .Bu arada beni tanımadan yazmışsınız ama evimin önüne arabada park ettiririm gelen misafire 3ncü çayı içiyor diye suratımı ekşitmem hatta beklerim buyrun gelin misafirim olun çay içelim tartışalım konuşalım ;) bide evde oturup hiç göbeğimi kaşıya kaşıya araba satmadım keşke o kadar kolay olsa..
Mesela bugün egzoz ilanımı güncelledim konuya yazdıktan sonra ücret falan istemedi sadece otomobil ilanlarındamı ücret istemeye başladı? bilgisi olan varmı?
türkiyede k.çıkırık bi site koskoca araba piyasasının adısına koydu diyelimmi biz ona... 30 bine honda 15 bine tofaşmı olur la? bayiler o fiyata satamadı 15 yıl önce...
toplum olarak ahlaksiz oldugumuz icin iyi olmus.
yeterki kucuk bir firsat olsun, daha cok daha cok daha cok istiyoruz.
hangi arabalar ne kadardi simdi ne kadar isteniyor?
bu sorunun cevabini herkes en az benim kadar iyi biliyor.
vergi verme, ticari kimligin olmasin, bakkalda bufede evde isyerinde vs vs heryerde ticaret kovala para kazan, ama sana bu imkani verene cakal de gec..
bu isin de en sonunda bir acigi cikmaz umarim.
***** ahlaksizlik iste..