'arabana çok vakıt ayırıyorsun'
'benımle hıç ılgılenmıyorsun'
'mesajlara geç cevap verıyorsun'
'bı araba yıkıyorum dıyorsun 4 saat ortadan kayboluyorsun'
dıyen hatuna dondum dedımkı 'kafayı 5cm daha ındırsek ekı kırarmıyız acaba' :)
Printable View
'arabana çok vakıt ayırıyorsun'
'benımle hıç ılgılenmıyorsun'
'mesajlara geç cevap verıyorsun'
'bı araba yıkıyorum dıyorsun 4 saat ortadan kayboluyorsun'
dıyen hatuna dondum dedımkı 'kafayı 5cm daha ındırsek ekı kırarmıyız acaba' :)
basıklığın en güzel yanı kimse bu arabaya 4-5 kişi binelim, yada hammaliye olarak kullanalım demiyor.
Bende bildiğim yol dışında gitmiyorum, 90ların nissanlarında en büyük problem viraj demirleri arabanın en alçak kısmı oluyor, buda oturdumu bir yere takıldımı boku yedim demenin japoncası herhalde.
O cezbeden duruşu ağır basıyor mantıklı mı değil.
Otomobil benim için bir tutkudur 15 civarında araba degiştirdim standart, full stock aracı sevmem ufak tefekte olsa illlaki birşeyler yaparım ama henüz ben bu araba basmanın mantıgını anlamış degilim yol tutuşumu artıyor eger artıyorsa 150 ile girilen viraja 200 lemi giriliyor basınca yada hergün profesyonel anlamda çok yüksek hızlarda viraja girme ihtiyacı kim hissediyor? Görünüşe gelirsek basık araç bana çok çirkin gözüküyor sanki aracın askı donanımında ön düzende bir arıza var biryerleri kırmışta yapılmayı bekliyormuş gibi geliyor bana. Yanlış anlaşılmasın basık seven herkese saygı duyuyorum yalnız ben bir türlü bu zevki anlayamıyorum.
Bence arabalar hep basıktı, bazılarını sonradan yükselttiler
Pendikteki sahinler gibi kafa hoplaya ziplaya gitmeyecekse basik araba candir,belirli standartlara ulasmis araclarinda bana gore azda olsa viraj kabiliyeti icin basilmasi gerekir. Levent_s in sorusuna gelecek olursak,tabikide kendisininde belirtmis oldugu gibi renkler ve zevkler tartisilmaz bu konuda hem fikiriz. Ancak fizik kurallarida ortada,alcak arabanin viraj kabiliyeti (alttan esen ruzgari kesmesinden dolayi) daha fazla olacaktir (1-1 ayni,tek farki basiklik olan araclar icin konusuyorum). Bunda emin degilim ama ruzgar direnci azaldigi icin belki hizindada bi degisiklik olabilir. (Tamamen dusuncedir,birisi cikip demesin ne salladin falan diye :) ) kesinlikle konfordan yana fedakarlik ister,her kasiste yavaslama,capraz gecme,sehir icinde diken ustunde gitme,tumseklerden gecerken tam arabanin on tekerler indiginde ulan acaba surtecekmi diye gelen o korku. Vs. Cekilecek cilemi,bana gore agirlik sehir ici ise degil. Ama alacagim araba cok aman aman olmasada camurluk lastik arasi 2-3cm anca olacaktir. Ama uzun yol icin bence keyifli olacaktir. Birde hatirladigim kadariyla cogu arac hizlandikca (daha cok almanlar) yere dogru azda olsa yaklasiyordu,dogrumu yanlismi bilen biri varda beni aydinlatirsa sevinirim.
Türkiyenin bozuk yollarında takılabilecek en mantıklı yay 3.5 - 5 cm civarı olanlar. Bundan fazlası hem arabaya hem kendinize eziyet..
https://farm6.staticflickr.com/5795/...9ffca1f3_b.jpg
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...6f&oe=5790DC4F
bu da böyle bir anımdır :D aşırı dikkat gerektiriyor, ama keyfi bir başka bence. Corsayı da aşırı derecede basmak istiyorum aslına bakarsak :D
Basıklıktan dolayı marşpiyeli ezdik ama olsun yükseltmek gibi bir düşüncem asla olmadı :)
Basık araç agresif gösteriyor ama oda bir yere kadar..
Benim araba onden yere 2 cm falan var coil var. Ama basik cok farkli bisey ya. Zevk meselesi. Kasisten capraz gecmek, yoldaki insanlarin dikkatini cekmesi benim hosuma.gidiyor. hem hizda yapmiyosun daha ne olsun :D
basıklıkla sekme arasındaki bağlantı arabadan arabaya degisiyor , e34 bmw vardı bayağı basmıştım ne hikmetse konfor dahada artmıştı :D ama mazda practicayla 1 bakla yay kesmiştim aman aman öyle sekme yok.
basık arabayı çok severim şu an 500 le çapraz geçmek zorunda kalıyorum çoğu yerden hep dörtlüyü açıyorum benim hoşuma gidiyor özellikle herhangi bir mekana gittiğimde aracı çekince herkesin dikkatini çekmesi ister istemez hoşuma gidiyor.
her ne kadar basık sevsem de yanına bir off road istiyorum. şöyle dev gibi bir şey ultra yüksek :D
Not: keşke çukura falan düştüğümüzde otomatik kayıt alan bir cihaz olsa da surat ifademizi çekse :D asıl o zaman makara olur :D
Basik arabanin goruntusu bir tek bana mi cok cirkin geliyor?
Madem konusu açılmış bir soruda ben sorayım. Arkadaşlar eg civic için 200 lira civarına coil satılıyor. Birde eibech yaylar var. Sizce bu coil mi daha mantıklı olur yoksa eibech yay mı. Birde bu spor yaylarda aracı ne kadar basacağını nasıl kestirebiliriz. ***** coil gibi ayarlama şansı olmuyor. 3,5 alıp havada durması var yada 5 alıp jantlara sürtmesi var aracın.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...5e&oe=57895379
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...10&oe=578C2CD7
bu da benim minnak :D pek birşey yok üstünde ama şu hali bile kafa çevirtiyor :D