Bu sistem bence henüz çalışmıyor haftada 2 kez kez geçiyorum gişelerden eve ya da okula giderken şimdiye kadar hiç gelmedi yeseydim gelirdi herhalde eylül başından beri :)
Printable View
başlığı izmirde hız rekoru diye okuyup duruyorum siteye her girmemde :D
Bilmiyorum İzmir için nasıl etkisi olur ama, Konya'da tedes (hız koridoru) uygulamasının gayet rahat akan trafiğin, içine sıçtığı için bana çok mantıksız geliyor, aynı yol üzerinde tedesli ve tedessiz kısımlarda tedessiz kısım akıyor resmen.
bildiğim kadarıyla bu komplike sistemin basamaklarından biri. aslında sistem komple şehir genelinde trafiği rahatlatmak amaçlı. belli bir otomasyonda ışık süreleri bile sürekli değişken aynı şekilde hız limitleride bazı yerlerde sistem tarafından otomatik belirlenip dijital tabelalarda otomatik yazacak. TR de ilk defa İzmir'de diye reklam yaptılar bakalım sistem tamamen çalışmaya başladığında nasıl olacak?
yapsınlarda bu uygulanın olduğu yerlerde tabelalarda çok ufak oluyor kimse görmüyor. bir aparat falan olsa yada app en azından bu tip yerlerde hz kolidoruna girdin şu hızı geçme geçdiysende şu kadar dakika bekle falan gibisinden.
Altınyol boş sankide millet gazlıyor :D
sistem çok basit kabaca iki tabela arasındaki süreyi alıp ellerindeki yasal limit süresiyle senkron ediyorlar böylece hızın ortaya çıkmış oluyor.. tabi bunu bilgisayar hazır bir yazılımla falan 10 saniyede çözüyordur. yüksek süratte yanılma payıda yok gibi bir şey.. Matematik yanılmaz.
ilkokuldaki havuz problemleri gibi.. x araç a tabelasından girdiğinde b tabelasından 80 ile çıktığında bu iki tabela arası 9 dakika ise 120 ile a tabelasından girerse kaç dakikada b tabelasından çıkar . :)
bu sistem tam anlamıyla adil çalışmıyor , en azından istanbuldakiler oyle
sahil yolunda yıllarca var 1 kere ceza benim yemişliğim yokken millete ceza yağıyor
ordaki kişilerin araba seçtiğini düşünüyorum ben :D
Ya şu yeşildere yolunun allah belasını versin ilk önce şu yolları yapsınlar sürekli trafik tıkanıyor zaten orda , hele yağmur yağdıgında mutlaka en az 3 kaza oluyor.
çok iyi olmuş, çokda gzel olmuş
yeşildere yağmurun ilk anlarında özellikle bildiğin drift pisti.. o parlak yol a lastik mastik hak getire..e
yalnız sistemde sıkıntı mı var yoksa ben farklımı düşünüyorum
cihazlar dan geçerken o anki hızını ölçmüyor ikisi arasındaki mesafeyi katettiğin sürenin üst sınır hızla geçilip geçilemeyeceğini hesaplıyıp ona göre mi işlem yapıyor ?
eğer böyleyse o zaman diyelimki ilk cam dan 100 le geçtik sonra 2. camdan geçmeden durduk sağda bekledik biraz sonra geçtik.. ee bu durumda nasıl olacak ?
Akşam ve sabah trafiğinde altınyol kilit adım adım gidiyor bunu nasıl çözecekler.Bizi bozar bu sistem.
82den 90na tamamlıoruz ama 70 çok düşük geliyor. trafik iyice sıkışıyor.
birde şu kamyon-tır ın yoğun trafiğe çıkmasını engelleseler. adam koca tırla kücükpark ege ünv kavşak trafiğine, ege acil önündeki kavşağa girebiliyor istediği yere istediği gibi girebiliyor.
Bir kural var ve hız sınırı var buna uymayıp ceza yiyince neden kazanç kapısı oh devlet yolunu bulmuş neden deniyor anlamıyor ?
Orduda heryerde var alistik biz artik 4.vitesi anca sehirler arasinda goruyoruz
Şehir efsanesi o :)
Hafta içi akşam 11-12 sonrası,halı saha maçından dönerken sol seritte yapistiriyorum, minimum 160 km/h.
Ceza olayı olsa bana kesin gelirdi şimdiye dek.
20 senedir söylenti bu mevzu. 2001-2002 lerde kuzenin hayabusa ile 2.5 dk da gecmisligimiz var bu iki gişe arasından (yaklaşık 9 km, ortalama hız 210-220 km)
Elinde resmi kayıtlar var kgm nin.
Kullanacak olsalar çok kişinin canı yanardi :)
Şehir içinde limit olsun hocam, çevre yoluna dokunmasınlar yeter.