Abilerim arkadaşlarım . Aralık ayında sıfır Yamaha YZF R25 marka motorsiklet satın aldım. 10-15 gün bindikten sonra motoruma yaklaşık 2000 KM'deki motorsikletimle sinyalsiz u dönüşü yapan bir sürücü tarafından kazaya uğradım. Motorsikletimde 1666 TL lik bir hasar oluştu ve karşının sigortası tarafından bu ödendi. Buraya kadar herşey normal.
Fakat ilgili sigorta şirketinin exper'i , Yamaha servisinin değişmesi gerektiğini söylediği parçaları , exper kendisi parçaları alıp boyatıp tekrar servise geri bıraktı.Ayrıca bunu boyayan RS firması ve kendileri ile görüştüğümde normalde motorsiklet parçası boyamadıklarını exper'in bu şirketi ikna ettiklerini söyledi. Bunun sonucunda ,
-boya hataları
-mat yerler parlak
-simli yerler direk mat olarak boyanmış.
Sigorta şirketine gittiğim zaman bana ancak bunların tekrar boyanabileceğini başka bir çözüm olmayacağını söylediler. Bu parçaların 2-3 kere boyanması ne derece mantıklıdır ??? Sonuçta sıfır motorsiklet ve piyasaya yeni çıkmış bir motorsiklet.
Ayrıca İlgili sigorta şirketine değer kaybı dilekçesi göndermeme rağmen şu madde ile değer kaybı alamayacağımı söylediler
Teminat dışı kalan haller 2.maddesi (ana İskelet ve şaside hasar olmaksızın vidalı parçalarda yapılan onarım/değişim ile giderilebilen hasarlar.) gereğince talebinizin olumlu değerlendirilemediğini ... .
Bu aşamada ben 10-15 günlük motorsikletimin üstüne 1666 TL hasar kaydı ile su mu içmeliyim. Yoksa Sigorta Tahkim kuruluna başvuru yaparsam kazanma ihtimalim olabilir mi ?
Beyler öğrenciyim 5-6 yazdır çalışarak sıfırdan kendi paramla aldım ailevi destek görmedim.Bu şekilde çok zarar edeceğim. Bu yüzden motorsikletin üstüne çok düşüyorum.