Kaza tek taraflı, değer kaybını karşılayacak suçlu bir karşı taraf yok. Öyle olsa ben satamadığım kaskolu arabamı vurayım, yapılsın, değer kaybı alayım, sonra da daha ucuz yazıp satayım. Tek taraflı kazada değer kaybı davası olmaması lazım.
Printable View
Bir kaç yoruma baktım , sonra kendi kendime ikinci el araç alınmaz dedim . Yeri gelince forumda aracın orası öyle çıktı burası böyle çıktı diye serzenişte bulunulur ama öteki yandan yapılması gerekenler tek tek söylenir.
Yazdıklarım şahsi görüşümdür , konu sahibi lütfen üzerine alınmasın. Tekrar geçmiş olsun .
Bence perte çıkmaz
Benimde başımdan böyle bir olay geçti. Sağ arka kapı sağ arka çamurluk değişti ve sağ tavan sağ koltuk airbag açmıştı. Kaskodan yetkili bmw servisinde yapıldı. Bu arada biliğim kadarıyla darbe tarafında biri oturmuyorsa ve emniyet kemeri bağlı değilse airbag açmıyor bmw.
Çok geçmiş olsun
E90 sevmiyimm be :)
Perte çıkması çok zor airbagler falanda kapalı 20-25 hasar kaydı yazar geçerler
bu arabaya servis 25 ila 30bin arasında fiyat verir
dışarda kendin yaptırırsanda 10 ila 15 bin liraya mal olur
satarsanda haberim olsun pert olmaz :)
Bu arabada bişey yok, tam galericilerin bahsettiği çıtır hasarlık kıvama gelmiş, geçmiş olsun.
Onarım istemiyorum dersin en kotu pazarlık yaparsın. Tecrübeli bir geçmişim oldum bu konuda ufakta olsa dikkate alabilirsiniz.
Geçmiş olsun, motor yerindeyse ve araç takla atmadıysa bir aracın perte ayrılmasının biraz zor olduğunu düşünüyorum...
yaptırılıp biraz daha düşük bir değere satışı değerlendirilebilir...
Doğru söyle yanlarken mi yaptın kazayı ? :)
Çok geçmiş olsun.
Otomobilin kaza sonrası perte çıkması için %50-60-70 gibi hasarın olmasına gerek yok. Arkadaşımın aracı 11bin için perte ayrıldı. Sigorta 1 kapı, 2 airbag için 11 bin servise ödeyeceğine aracı olduğu gibi satıp parayı ödedi. Sigortanın sattığı rakam ve ödediği rakama bakınca 3 bin daha az zarar etmiş oldu. Onuda pirime sayarsak zararsız bir dosya oldu sigorta için.
çok geçmiş olsun.. insallah çıkar perte çıkmazsada üzülme borusanda yaptır bin..
o araç 5tlye toplanır vs diyen arkadaşlar hiç bmw topladınızmı? araba siyah o kapı çamurluk kafadan değişicek zaten..
Ben bu kadar hasarlı bir aracı rahatlıkla alırım düzgün toplandıysa...
Ama piyasa bedeli önemli...
Mesela eski aracımın piyasası 20-25 iken, kasko bedeli 38bindi... Bu tarz bir hasar olsa idi muhtemelen pert istesem kasko şirketi ile pazarlığa oturabilirdim. Senin araacının kasko bedeli ile reel satış fiyatı aynı ise yani 90larda ise ikisde pert zorlaşır. Mesele ikili ilişki ve iki tarafında bu işten kazançlı çıkacağını bilmesine bağlı...
Şöyle bir sorun yaşadım önceden. Aracımın arka kısmını hafif vurdum, bagajda hafif ezik ve stopta kırık oldu... Sonra arabamı soydular ve polis tutanağa o hasarıda yazdı. Dedim bu benim hakkım zaten... Polis "biz ne yazarsak o ödenir, bir kerede halledersin" dedi. Tamam dedim. İlk defa kasko yapmıştım, hiç bilmiyordum. O sırada gidip kırılan camı yan sanayi taktırdım 60 liraya...
Eksper baktı "bu kaza, bu hırsızlık hangisini ödeyeyim" dedi... Dedim ikiside benim hasarım, kaskom var... O öyle olmaz dedi ve sanki dolandırıyormuşum gibi canımı sıkınca
Cam serviste 290+kdv ama ben 60a taktırdım... Teyp serviste 1000 lira yazarız dediler, onada 500-600lük bir teyp işimi görür diyecektim... Madem öyle şimdi bu camı kırıyorum önünde ve serviste taktırıyorum teybide servisten alacağım! dedim... Adam "iyi niyetine inandım dedi ve hallettik olayı...
Velhasıl benzer bir kaç olay daha yaşadım kasko ile, hep istediğim yapıldı çünkü şirkette kazandı bende... Önemli olan iyi niyet...
Bir arkadaşım inatla pert etmeye kalktı... Çok zorladı ve 8bin lira zarar etti... dikkatli olmak lazım...
Pert olması için airbag açması şarttı ya tavandan yada yolcu airbaglerinden biri açılsaydı bir ihtimal olurdu.Fakat sigorta şirketi bunu büyük bir ihtimal onarmımını yapıcaktır.Geçmiş olsun