ckrc Nickli Üyeden Alıntı
"Sağlam teknik üniversite" neye göre sağlam, kime göre sağlam?
İtü-Yıldız-Odtu dışında gerçekten teknik üniversite yok Türkiye'de ,
Yurtdışında ODTU-BOUN-Koç-Sabancı-Bilkent-Bilgi-ÖzÜ Dışında tanınan üniversitemiz yok, bu okullarında tanınırlığı akademisyenleri sayesinde.
Ayrıca mühendislik yetkinliği ile mühendislik eğitimi o ülkelerde çok farklı.
Sen yerel üniversite mezunu olup denkliği, geçerliliği olmayan bir okuldan gidiyorsun, Orada PHD almadan veya denk bir üniversiteden yerel fark derslerini vermeden mühendislik yapabilmen, projelerde çalışabilmen imkansız.
Bizim memlekette ki mühendislerin en önemli sorunu bu aslında; Mühendislik diplomalarımız bize mühendislik yetkinliği vermiyor, mühendis eğitimi görgüsü veriyor. Yetkinliğimizi meslek odalarından alıyoruz.
Yani, Etiyopya'dan gelen Makine Mühendisi nasıl ki bizim ülkemizde MMO'ya kayıt olup, sicil no alamıyor ,teknik projelere imza atamıyorsa sizde gereken fark derslerini vermeden veya eğitim koşullarını sağlamadan Avusturalya'da yapamıyorsunuz o işi.
TR'den lisans yeni mezunu olarak, referanssız 1. Sınıf ülkelerin yerel firmalarda işe girmek OLANAKSIZ, İMKANSIZ.
Mezuniyetten sonra ancak kısa süreli oturum alırsınız, ufak ufak başlarsınız hayata ancak baştan başlarsınız, üniversitede aldığınız mühendislik eğitim disiplini orada ki iş hayatınızda sizi bir adım öne çıkartır başka bir şeye yaramaz. Araba'da yıkarsınız, Valelikte yaparsınız ondan sonra fırsatını bulur çalışırsınız.
Size önerim ortalamanızı yüksek tutun, TOEFL,IELTS vb. Uluslararası geçerli bir ingilizce yeterlilik belgesi alın, yaşamak istediğiniz ülkede PHD başvurusunda bulunun.
İnanın Ortadoğu ülkesinde ki teknik üniversiteden undergratuated bir Türk'e "skilled" olarak bakmazlar.
Yazılım sektörü hariç; 1. sınıf ülkelerde direk çalışmak isteyen arkadaşların tek imkanı Türk firması ile oraya gitmek. İnşaat sektörü harici Y.dışında yeni mezun "mühendis" olarak çalışmaya gitmede imkansıza yakın.
DUBAİ gidilebilecek en modern ve güzel yer onun dışında ki çalışma alanları Ortadoğu-Türki Cumhuriyetleri- Doğu Bloku vs.